Αρχική / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Υπ. Εργασίας: Ρεκόρ τηλεφωνημάτων στον αριθμό εξυπηρέτησης πολιτών

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

21/11/2021 11:32 πμ

Υπ. Εργασίας: Ρεκόρ τηλεφωνημάτων στον αριθμό εξυπηρέτησης πολιτών

Ραγδαία αύξηση παρατηρείται στις κλήσεις στο 1555, δηλαδή στον ενιαίο αριθμό εξυπηρέτησης πολιτών του υπουργείου Εργασίας

Υπ. Εργασίας: Ρεκόρ τηλεφωνημάτων στον αριθμό εξυπηρέτησης πολιτών

Γράφει THESSNEWS-DESK

Ραγδαία αύξηση παρατηρείται στις κλήσεις στο 1555, δηλαδή στον ενιαίο αριθμό εξυπηρέτησης πολιτών του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μετά την έναρξη της πλήρους λειτουργίας του.

Έχοντας ολοκληρώσει μια δοκιμαστική περίοδο λειτουργίας 100 ημερών, όπου κάλυπτε τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, του ΟΑΕΔ και του ΟΠΕΚΑ, το νέο τηλεφωνικό κέντρο έχει τώρα ενσωματώσει το σύνολο των υπηρεσιών και των εποπτευόμενων φορέων του υπουργείου. Καλύπτει, δηλαδή, επιπλέον το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), υπηρεσίες κοινωνικής αλληλεγγύης, εργασιακά θέματα (ΕΡΓΑΝΗ), ισότητα φύλων και δημογραφική πολιτική. Επίσης, μέσω του 1555, παρέχεται η δυνατότητα επικοινωνίας με τη Γραμμή 15900 για τη Βία κατά των Γυναικών, στην περίπτωση αυτή όμως οι κλήσεις διαβιβάζονται άμεσα στους ειδικούς για το θέμα επιστήμονες, αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η εκτεταμένη προβολή του 1555 από τα ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας βοήθησε στο να πληροφορηθούν περισσότεροι πολίτες την ύπαρξή του και να σπεύσουν να καλέσουν, για να ζητήσουν πληροφορίες, να υποβάλουν αιτήματα και να ενημερωθούν για εκκρεμείς υποθέσεις τους.

 

Τι δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία

 

Από τις 10 έως τις 14 Νοεμβρίου, το νέο τηλεφωνικό κέντρο δέχθηκε συνολικά 37.840 τηλεφωνήματα, με τον μέσο όρο ανά ημέρα να φθάνει τις 7.500 κλήσεις. Ρεκόρ σημειώθηκε τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, όπου οι κλήσεις έφθασαν τις 14.217 μέσα σε μια ημέρα.

Η κίνηση που γνωρίζει το 1555 τις τελευταίες ημέρες είναι σημαντικά αυξημένη, σε σχέση με την πιλοτική φάση λειτουργίας του τηλεφωνικού κέντρου, ιδιαίτερα μάλιστα σε συγκεκριμένες ώρες αιχμής. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που συγκεντρώνει σε ημερήσια βάση το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, την Τετάρτη 10 και την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου υπήρξαν διαστήματα όπου καλούσαν ταυτόχρονα στο 1555 πάνω από 500 πολίτες.

 

Στόχος η άμεση και ποιοτική εξυπηρέτηση των πολιτών

 

Όπως επισημαίνουν, ωστόσο, στελέχη του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, παρά την αυξημένη ροή, η συντριπτική πλειονότητα όσων τηλεφωνούν εξυπηρετούνται γρήγορα και χωρίς προβλήματα.

Ειδικότερα, κατά τις πρώτες πέντε ημέρες πλήρους λειτουργίας του τηλεφωνικού κέντρου, εξυπηρετήθηκε το 92,5% των κλήσεων, με τον μέσο χρόνο αναμονής να ανέρχεται σε 1,23 λεπτά και τη μέση διάρκεια κλήσης σε 4,21 λεπτά. Για τις κλήσεις που, λόγω φόρτου των τηλεφωνικών γραμμών, δεν μπορούν να απαντηθούν εντός 5′ λεπτών, ενεργοποιείται ειδική υπηρεσία call back, μέσω της οποίας το τηλεφωνικό κέντρο καλεί πίσω τους πολίτες.

Στόχος, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του υπουργείου, είναι «καμία κλήση να μην μένει αναπάντητη».

 

Τι ρωτούν πιο συχνά οι πολίτες

 

Όσον αφορά το περιεχόμενο των κλήσεων, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, τα θέματα αρμοδιότητας του ΕΦΚΑ και κυρίως οι συντάξεις, είναι αυτά που τίθενται με τη μεγαλύτερη συχνότητα από τους πολίτες. Κατά τις πρώτες πέντε ημέρες πλήρους λειτουργίας του, το 1555 δέχθηκε 28.976 κλήσεις για θέματα ΕΦΚΑ, ενώ ακολούθησαν ο ΟΑΕΔ και ο ΟΠΕΚΑ με 3.796 και 3.201 κλήσεις αντίστοιχα. Οι διαδικασίες συνταξιοδότησης μισθωτών βρέθηκαν στην κορυφή του ενδιαφέροντος των καλούντων, με 1.314 κλήσεις συνολικά.

‘Αλλα θέματα που απασχόλησαν τους πολίτες ήταν κατά σειρά, με βάση τον αριθμό κλήσεων, η καταβολή αναδρομικών, η απονομή επικουρικών συντάξεων σε συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα, θέματα που αφορούν το μητρώο ασφαλισμένων, οι παροχές αναπηρίας μέσω των ΚΕ.Π.Α., η απονομή συντάξεων, λόγω γήρατος, η χορήγηση επιδομάτων ασθενείας και η διαδικασία συνταξιοδότησης μη μισθωτών.

 

Πώς λειτουργεί

 

Για τη διαχείριση των κλήσεων των πολιτών, το 1555 υποστηρίζεται από ένα ειδικά σχεδιασμένο σύστημα εξυπηρέτησης δύο επιπέδων. Στο επίπεδο της υποδοχής βρίσκονται τα στελέχη που απαντούν σε όλες τις κλήσεις, παρέχουν πληροφορίες και καθοδηγούν τους πολίτες στη χρήση διαθέσιμων ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Τα εξατομικευμένα ή σύνθετα αιτήματα προωθούνται στο δεύτερο επίπεδο εξυπηρέτησης, με το άνοιγμα ειδικής καρτέλας (ticket) για κάθε περίπτωση. Σε αυτό το επίπεδο, λειτουργούν ομάδες ειδικά εκπαιδευμένων στελεχών των φορέων, που αναλαμβάνουν τη διαχείριση κάθε θέματος και την επικοινωνία με τον πολίτη, μέχρι την τελική διευθέτηση.

Με αυτόν τον τρόπο, τονίζουν τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, «ο πολίτης που καλεί στο 1555 γνωρίζει όχι μόνο ότι κάποιος θα απαντήσει στην κλήση του, αλλά και ότι θα βρει άκρη στο θέμα που τον απασχολεί».

Επιπλέον, όπως σημειώνουν, μέσα από τη συστηματική καταχώριση και παρακολούθηση της πορείας των αιτημάτων, εξάγονται χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με τις διαδικασίες όπου εντοπίζονται τα περισσότερα εμπόδια στην εξυπηρέτηση των πολιτών, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις.

 

Τα επόμενα βήματα

 

Στον σχεδιασμό του υπουργείου βρίσκεται η περαιτέρω υποστήριξη της λειτουργίας του 1555, με δράσεις που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως η αναβάθμιση της ιστοσελίδας του 1555, η δημιουργία chat room και ειδικής ψηφιακής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

4.12.2021 1:16 μμ

Στη χώρα μας βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος αμέσως μετά την άφιξή του κατευθύνθηκε άμεσα στο Προεδρικό Μέγαρο, για συναντήσεις με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Η άφιξή του

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

4.12.2021 11:04 πμ

Στην αποκάλυψη ότι εξετάζονται άλλα δύο ύποπτα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Αθήνα προχώρησε, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. «Πέρα από το κρούσμα στην Κρήτη, υπάρχουν ακόμη δύο ύποπτα κρούσματα που εξετάζουμε, άσχετα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

4.12.2021 10:48 πμ

Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον των πολιτών για τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, μετά το χθεσινοβραδυνό άνοιγμα της πλατφόρμας για ραντεβού σε τρεις μήνες από τη δεύτερη δόση. Όπως διαβάζουμε στο protothema.gr, μέσα σε αυτές τις

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

4.12.2021 10:33 πμ

Στον ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, αλλά και ειδικότερα για την κατάσταση που βιώνουν οι Σέρρες. Ο κ. Τζανάκης εξήγησε ότι, μαζί με άλλες κοντινές περιφέρειες, υπάρχουν περίπου

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

4.12.2021 9:46 πμ

Εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο και άμεσα ξεκινούν οι εργασίες για την παρέμβαση που αφορά την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης στους οικισμούς Ν. Φώκαιας και Χανιώτης, στη Χαλκιδική. Η πρόταση χρηματοδότησης που υπέβαλε ο δήμος στο Πράσινο Ταμείο και με

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

4.12.2021 9:05 πμ

Ανοικτή για όλους είναι από χθες το βράδυ η πλατφόρμα, προκειμένου να κλειστούν ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολιασμού τρεις μήνες μετά τη συμπλήρωσης της δεύτερης. Η απόφαση πάρθηκε από την Επιτροπή Εμβολιασμών και, όπως διαβάζουμε στο iefimerida.gr, η

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή