Αρχική / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Θ. Βασιλακόπουλος: Δεν θα υπάρξει ασφάλεια με το άνοιγμα των σχολείων

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

09/09/20219:15 πμ

Θ. Βασιλακόπουλος: Δεν θα υπάρξει ασφάλεια με το άνοιγμα των σχολείων

Για την πορεία του κορωνοϊού και το άνοιγμα των σχολείων μίλησε σήμερα ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Intime
Φωτ. Intime

Γράφει THESSNEWS-DESK

Για την πορεία του κορωνοϊού και το άνοιγμα των σχολείων μίλησε σήμερα ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, τόνισε πως η σχολική χρονιά ξεκινά με περίπου 400 διασωληνωμένους και 35 με 40 νεκρούς ημερησίως, «σα να πέφτει κάθε μέρα ένα λεωφορείο στο γκρεμό».

«Όλα αυτά τα οποία συζητούμε, πως θα ανοίξουμε τα σχολεία μας ή τα πανεπιστήμιά μας με ασφάλεια, θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι δεν θα υπάρξει ασφάλεια, αυτή είναι η δική μου πρόβλεψης. Θα αρχίσει σιγά – σιγά να επιδεινώνεται η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας» υπογράμμισε.

Θύμισε ότι το άνοιγμα των σχολείων τον περσινό Οκτώβριο, οδήγησε έναν μήνα μετά σε δεύτερο κύμα της επιδημίας και μάλιστα ενώ το κυρίαρχο στέλεχος του κορωνοϊού δεν ήταν ούτε στο μισό μεταδοτικό σε σχέση με τη μετάλλαξη Δέλτα.

«Φέτος έχουμε έναν δυο φορές πιο μεταδοτικό ιό, άρα τα μέτρα που έπαιρνα πέρσι έχουν μισή αποτελεσματικότητα. Κοινή λογική», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Όλα αυτά που συζητούμε πως θα ανοίξουμε σχολεία και πανεπιστήμια με ασφάλεια θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι η δική μου πρόβλεψη είναι ότι δεν θα υπάρξει ασφάλεια με το άνοιγμα των σχολείων, θα αρχίσει να επιδεινώνεται η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας», σημείωσε.

Επικαλέστηκε αμερικανική μελέτη σύμφωνα με την οποία η λειτουργία των σχολείων δεν δημιούργησε σοβαρά προβλήματα μόνο σε περιοχές όπου τα ποσοστά εμβολιασμού παιδιών και ενηλίκων είναι ιδιαίτερα υψηλά. Στην Ελλάδα, πρόσθεσε ο κ. Βασιλακόπουλος, το ποσοστό εμβολιασμού θα φτάσει στο 60% στους ενήλικες.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

17.4.20248:30 μμ

  Ελεύθεροι με απόφαση της Eισαγγελίας Πειραιά, αφέθηκαν οι 8 εργαζόμενοι που είχαν συλληφθεί από την Aστυνομία για παραβίαση του οικοδομικού κανονισμού, μετά την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στο Πασαλιμάνι, όπου έχασε τη ζωή του ένας 31χρονος αστυνομικός που ήταν εκτός

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

17.4.20248:15 μμ

  Σοκάρει η είδηση που έρχεται από την Κρήτη και συγκεκριμένα το Ηράκλειο με έναν νεκρό να εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή του Καρτερού.   Σύμφωνα με το cretalive.gr, η αξονική τομογραφία που έγινε στην ιατροδικαστική εξέταση δείχνει ότι δεν υπάρχουν

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

17.4.20247:45 μμ

  Σεισμική δόνηση 6,3 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στο ανατολικό τμήμα της Ιαπωνίας, χωρίς να έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.   Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε ένα κανάλι που χωρίζει τα νησιά Κιούσου και Σικόκου, περίπου 18 χιλιόμετρα δυτικά της

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

17.4.20243:10 μμ

  Διαπνεόμενη από το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της συλλογικής δράσης, η ELVIAL για ακόμα μια φορά στέκεται αρωγός και υποστηρικτής στον ευαίσθητο χώρο της εκπαιδευτικής κοινότητας.   Η ELVIAL προχώρησε σε δωρεά των καινοτόμων συστημάτων αλουμινίου της, απαραίτητα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

17.4.20241:02 μμ

  Νέα υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας διερευνούν οι αστυνομικές Αρχές της Κρήτης.     Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ένας 45χρονος φαίνεται να μην ήταν σύμφωνος με τον χωρισμό του με τη 47χρονη σύντροφό του και προχώρησε σε διακίνηση «ροζ» φωτογραφιών

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

17.4.202412:51 μμ

  Σε επτά συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία προχώρησε η Αστυνομία το τελευταίο 48ωρο σε περιοχές της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ σχημάτισε και πέντε δικογραφίες για το ίδιο αδίκημα.     Στην Αχαΐα Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία,

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή