Προθεσμία λίγων ημερών έχουν οι νέοι δικαιούχοι του Market Pass 2 προκειμένου να καταθέσουν την σχετική αίτηση, έτσι ώστε να λάβουν την οικονομική ενίσχυση για το διάστημα Αυγούστου – Οκτωβρίου του 2023, που η επόμενη πληρωμή είναι προγραμματισμένη για τις αρχές Νοεμβρίου.
Στο μεταξύ, χθες, δημοσιεύθηκε η απόφαση με την οποία παρατείνεται και διπλασιάζεται η ενίσχυση για εκείνους που επλήγησαν από τις φωτιές του καλοκαιριού, αλλά και τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους εν λόγω δικαιούχους η καταβολή θα γίνει με τα ίδια κριτήρια και τις προϋποθέσεις και η διαδικασία θα είναι αυτόματη, δηλαδή οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτε απολύτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νοικοκυριά εκείνα που για πρώτη φορά θα λάβουν Market Pass, θα δουν ολόκληρο το ποσό του επιδόματος για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο στον τραπεζικό λογαριασμό τους ή στην ψηφιακή κάρτα (ανάλογα με τον τρόπο χορήγησης της ενίσχυσης που έχουν επιλέξει).
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του market pass (vouchers.gov.gr) για την υποβολή αιτήσεων από τους νέους δικαιούχους θα είναι ανοιχτή μέχρι την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023 ενώ μέχρι την ίδια ημερομηνία τα νοικοκυριά μπορούν να κάνουν αλλαγές στα στοιχεία της αίτησης εφόσον αυτή υποβλήθηκε μετά τις 25 Σεπτεμβρίου. Η επόμενη πληρωμή του Market Pass έχει προγραμματιστεί για τις 5 Νοεμβρίου 2023.
Σημειώνεται ότι για τους νέους δικαιούχους εκδίδεται νέα ψηφιακή κάρτα για την πραγματοποίηση αγορών αποκλειστικά σε παντοπωλεία, σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων, αρτοποιεία, λαϊκές αγορές, διάφορα καταστήματα τροφίμων.
Η νέα κάρτα θα παραμείνει ενεργοποιημένη έως 31 Δεκεμβρίου 2023 ενώ ειδικά για τους πληγέντες που θα λάβουν το επίδομα έως το τέλος του έτους η κάρτα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2024.