Αρχική / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Πλεύρης: Πιθανό το lockdown για ανεμβολίαστους – Επίταξη γιατρών μέσα στην εβδομάδα αν χρειαστεί (VIDEO)

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

15/11/20219:24 πμ

Πλεύρης: Πιθανό το lockdown για ανεμβολίαστους – Επίταξη γιατρών μέσα στην εβδομάδα αν χρειαστεί (VIDEO)

«Επιθυμία μας είναι να καλυφθούν τα κενά σε συνεννόηση με τους γιατρούς αλλά όλα δείχνουν ότι θα προχωρήσουμε σε αυτό το μέτρο»

Πλεύρης: Πιθανό το lockdown για ανεμβολίαστους – Επίταξη γιατρών μέσα στην εβδομάδα αν χρειαστεί (VIDEO)

Γράφει THESSNEWS-DESK

Στο μέτρο της επίταξης γιατρών μέσα στην εβδομάδα θα προχωρήσει η κυβέρνηση, εφόσον δεν καλυφθούν τα κενά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπως αποκάλυψε μιλώντας στο OPEN ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι σήμερα ή αύριο ολοκληρώνεται η διαδικασία της εθελοντικής προσέλευσης και στη συνέχεια η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επιστράτευση των γιατρών, η οποία θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλία και τη Βόρεια Ελλάδα, όπου η κατάσταση είναι περισσότερο επιβαρυμένη και στη συνέχειά – αν υπάρχει ανάγκη- θα προχωρήσει  και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο υπουργός τόνισε με νόημα: «Είμαστε σε συνεννόηση με τους ιατρικούς συλλόγους. Μας έρχονται ορισμένα ονόματα εθελοντικά αλλά μέσα στην εβδομάδα, αν δεν καλυφθούν τα κενά, θα γίνει επιστράτευση αρχικά από Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα. Επιθυμία μας είναι να καλυφθούν τα κενά σε συνεννόηση με τους γιατρούς αλλά όλα δείχνουν ότι θα προχωρήσουμε σε αυτό το μέτρο».

 

 

Θα παρθούν νέα μέτρα;

 

Αναφορικά με το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων τόνισε ότι τα όποια μέτρα θα αφορούν σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού καθώς αυτοί είναι πιέζουν το ΕΣΥ. «Όποια μέτρα κριθούν απαραίτητα να πάρουμε και αφορούν στους ανεμβολίαστους πολίτες, θα τα πάρουμε και δεν θα είναι τιμωρητικά», σημείωσε ο υπουργός.

Παράλληλα έκανε λόγο για πλήρη συμπόρευση του ΕΣΥ με τις ιδιωτικές κλινικές. Ήδη περισσότερες από 700 κλίνες έχουν παραχωρηθεί σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη από ιδιωτικές κλινικές. «Όλες οι κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα αφορούν σε non Covid περιστατικά», πρόσθεσε.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

28.3.20246:00 μμ

  Βίντεο έχει καταγράψει τη στιγμή από το τροχαίο που σημειώθηκε το πρωί στην Εθνική Οδό Χανίων – Ρεθύμνου.   Το περιστατικό καταγράφηκε στις 9 το πρωί, περίπου 100 μέτρα μετά τη διασταύρωση των Μεγάλων Χωραφιών, σύμφωνα με το flashnews.gr.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

28.3.20244:35 μμ

  Στην ανασκαφική έρευνα που πραγματοποιεί η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους, υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας Βυζαντινής Αρχαιολογίας Ναταλίας Πούλου και με άμεσους συνεργάτες τον επίκουρο καθηγητή Βυζαντινής Αρχαιολογίας Αναστάσιο Τάντση και τον ομότιμο καθηγητή Βυζαντινής Αρχαιολογίας Αριστοτέλη

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

28.3.20243:30 μμ

  Η άγρια κακοποίηση ενός αθώου ζώου στην Ικαρία είδε το φως της δημοσιότητας προκαλώντας αποτροπιασμό και οργή.   Όπως αναφέρετε χαρακτηριστικά και στη δημοσίευση, «πιάσαμε πάτο».  

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

28.3.20241:54 μμ

    Την Παρασκευή, 5 Απριλίου 2024, λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης για το «πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 5.000 ανέργων, ηλικίας 18-66 ετών, με έμφαση στον τομέα της πράσινης οικονομίας και τις γυναίκες», καθώς έχουν ήδη καλυφθεί

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

28.3.20241:41 μμ

    Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ανακοινώνει ότι, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας, με τίτλο «Βία: Νιώσε! Μίλα! Δράσε!», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 1

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

28.3.202412:52 μμ

    Τρεις άνδρες για κλοπή σιδηροδρομικού υλικού συνελήφθησαν χθες το πρωί σε αγροτική περιοχή της Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.   Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τρεις άνδρες εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο μετά ρυμουλκούμενου το

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή