Αρχική / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Κορωνοϊός: Σε συλλήψεις θα προχωρά η εισαγγελία σε σοβαρές περιπτώσεις αντιεμβολιαστών (VIDEO)

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

18/11/20212:50 μμ

Κορωνοϊός: Σε συλλήψεις θα προχωρά η εισαγγελία σε σοβαρές περιπτώσεις αντιεμβολιαστών (VIDEO)

H Εισαγγελία θα προχωρά σε συλλήψεις κατά αυτών των ατόμων, αφού ξεκίνησε η εφαρμογή των νέων διατάξεων του Ποινικού Κώδικα για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Κορωνοϊός: Σε συλλήψεις θα προχωρά η εισαγγελία σε σοβαρές περιπτώσεις αντιεμβολιαστών (VIDEO)

Γράφει THESSNEWS-DESK

«Στενεύει» ο κλοιός για τους αντιεμβολιαστές οι οποίοι παρακινούν πολίτες να μην εμβολιάζονται και να μην δέχονται τις ιατρικές υπηρεσίες αναφορικά με την πανδημία.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, η Εισαγγελία θα προχωρά σε συλλήψεις κατά αυτών των ατόμων, αφού ξεκίνησε η εφαρμογή των νέων διατάξεων του Ποινικού Κώδικα για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Ήδη χθες συνελήφθη δικηγόρος, ο οποίος από καιρό πρωτοστατεί σε καμπάνιες αντιεμβολιασμού για τα αδικήματα διασποράς ψευδών ειδήσεων και της διέγερσης ανυπακοή. Η σύλληψή του διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών που διενεργεί σχετικές έρευνες από καιρό για τη δράση αντιεμβολιαστών.

 

Δείτε το ρεπορτάζ

 

 

Ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση διαβιβάστηκαν στις εισαγγελικές αρχές από Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταγγελία με συνημμένα ηλεκτρονικά αρχεία, στα οποία δικηγόρος εμφανίζεται και φέρεται να δηλώνει ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός, ότι οι διασωληνώσεις των ασθενών γίνονται χωρίς λόγο και ότι τα εμβόλια έχουν παρενέργειες.

Μετά τη διαβίβαση των επίμαχων αρχείων είχε διαταχθεί κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα και έτσι ο δικηγόρος συνελήφθη. Όμως αφέθηκε ελεύθερος λόγω της δικηγορικής του ιδιότητας, καθώς οι δικηγόροι δεν παραπέμπονται στο Αυτόφωρο και δικάζονται με χωριστή ειδική διαδικασία. Πάντως μετά την άσκηση ποινικής δίωξης αρμοδιότητα για τους δικηγόρους έχει το εφετείο.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

19.4.20248:45 μμ

  Με την τεχνολογία 3D, θα παρουσιαστούν οι μελέτες ανακατασκευής του κτήρίου της οδού Πατησίων 61, όπου έζησε η Μαρία Κάλλας από το 1937 έως το 1945, την Τετάρτη, 24 Απριλίου, στις 12.00 το μεσημέρι, στο Ξενοδοχείο St. George Lycabettus.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

19.4.20247:30 μμ

  Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (Ο.Σ.Ε. Α.Ε.), στην οποία συμμετέχουν ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, εκπροσωπώντας το Ελληνικό Δημόσιο, μοναδικό μέτοχο της εταιρείας, ορίστηκαν

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

19.4.20246:45 μμ

  Σοκάρει το περιστατικό του άγριου ξυλοδαρμού, ενός 14χρονου μαθητή σε σχολείο στο Ηράκλειο Κρήτης, από έναν άλλο ανήλικο που περιγράφεται ως εξωσχολικός, υπό το βλέμμα των συμμαθητών του που αντί να βοηθήσουν, παρακολουθούσαν και κατέγραφαν τις εικόνες βίας.  

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

19.4.20246:00 μμ

  «Η δέσμευση της κυβέρνησης για στήριξη του ΔΠΘ και για λόγους εθνικούς και για λόγους ακαδημαϊκούς μετουσιώθηκε με τον τελευταίο νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση, τον οποίο φέραμε στην ελληνική Βουλή. Πιστεύουμε βαθιά στο Δημοκρίτειο, πιστεύουμε βαθιά στα ελληνικά

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

19.4.20245:15 μμ

  Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ ομάδων μαθητών, συνέβη περίπου στις 2 το μεσημέρι στην πλατεία Ηφαίστου, στα Χαλικιάτικα.   Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από τη συμπλοκή υπήρξε τουλάχιστον ένας μαθητής που τραυματίστηκε και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.   Το

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

19.4.20243:40 μμ

  Σε αυξημένη ετοιμότητα είναι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας μετά τη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, που εκδηλώθηκε στις 11:02 σήμερα το πρωί στο θαλάσσιο χώρο 7 χλμ. ανατολικά του Καρλοβασίου Σάμου.  

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή