Αρχική / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Γλέντι με κρασί και λουκάνικα στο Πολυγυρινό Καρναβάλι!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

01/03/20244:13 μμ

Γλέντι με κρασί και λουκάνικα στο Πολυγυρινό Καρναβάλι!

Πλούσιο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα!

Γλέντι με κρασί και λουκάνικα στο Πολυγυρινό Καρναβάλι!

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την έναρξη του Πολυγυρινού Καρναβαλιού, που αποτελεί τον μεγαλύτερο πολιτιστικό θεσμό του Δήμου Πολυγύρου, από τη δεκαετία του 1950!

 

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Τσικνοπέμπτη και ολοκληρώνονται την Καθαρά Δευτέρα με τη συμμετοχή συλλόγων, σχολείων και ομάδων, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα, που θα ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους!

 

«Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να αφήσουμε όλοι, έστω και για λίγες μέρες, πίσω μας τα προβλήματα της καθημερινότητας, τις σκοτούρες και τη ρουτίνα. Το Πολυγυρινό Καρναβάλι, αποτελεί θεσμό για τον Δήμο και είναι το μεγαλύτερο στην Κεντρική Μακεδονία. Μέσα από αυτό, υπενθυμίζουμε την αξία του να ζεις κάθε μέρα με κέφι και περίσσια αγάπη!», τονίζει ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού, Γιάννης Λελεγιάννης.

 

Ο Δήμος Πολυγύρου, από την Τσικνοπέμπτη και για δώδεκα ημέρες, θα βρίσκεται σε ρυθμούς Καρναβαλιού, με πολλή μουσική, τοπικούς μεζέδες, άφθονο κρασί και ατελείωτο κέφι!

 

ΠΟΛΥΓΥΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2024

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

Τσικνοπέμπτη 7/3

 

 • 12.00: Έναρξη των εκδηλώσεων. «Καρναβάλι όπως παλιά». Γύρισμα στους κεντρικούς δρόμους με ζουρνάδες, κατάληξη με την προφταστήρα μπροστά στο Δημαρχείο.
 • 11.00: Γλέντι στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλυβών με κρασί και λουκάνικα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλυβών «Μηκύβερνα».

 

Παρασκευή 8/3

 

19.30 Θεατρική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με τίτλο «3». Με την υποστήριξη του Δήμου Πολυγύρου και του Συλλόγου Ψυχαγωγίας, Εκδηλώσεων και Συσπείρωσης Γυναικών Πολυγύρου. Παίζουν: Χρυσούλα Γιαμαλίδου, Αλεξάνδρα Φωτιάδου, Χαρούλα Όρη. Σκηνοθεσία Γιώργος Διαμαντουλάκης.

 

Σάββατο 9/3

 

 • 11.00: Παρέλαση καρναβαλιστών με ζουρνάδες στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, με κατάληξη στο Δημαρχείο, όπου θα πραγματοποιηθεί γλέντι!
 • 19.00: Παραδοσιακό γλέντι αφιέρωμα σε τρεις περιοχές: Ήπειρο, Κρήτη, Πόντο στην πλατεία του Δημαρχείου. Με τη συμμετοχή των Συλλόγων: Ηπειρωτών Πολυγύρου «Η Δωδώνη», Ποντίων Πολυγύρου και Κρητών Χαλκιδικής. Παίζουν οι μουσικοί: Μάριος Μπορμπουδάκης (λαούτο, τραγούδι), Δημήτρης Μακρής (κρητική λίρα), Γιώργος Ματθαίου (λαούτο, τραγούδι), Τάσος Ζώρας (κλαρίνο), Χριστόδουλος Ζαμπούνης (κρουστά), Σταύρος Τσομπανίδης (ποντιακή λίρα, τραγούδι), Νίκος Χαντζαρίδης (νταούλι).

 

Κυριακή 10/3

 

 • 11.30: Μουσική δωματίου για φλάουτο και κιθάρα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου. Παίζουν οι μουσικοί: στο φλάουτο Άννα Παπαδοπούλου, στην κιθάρα Γιώργος Κουκουμπέσης.
 • 13.00 ως αργά το βράδυ: Λαϊκό γλέντι με φαγοπότι και τοπικά μουσικά σχήματα στο πάρκινγκ της Περιφέρειας. Οργάνωση: Εμπορικός Σύλλογος Πολυγύρου, Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου, Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυγύρου, Σύλλογος Συσπείρωσης, Εκδηλώσεων και Ψυχαγωγίας Γυναικών Πολυγύρου, Χορευτικός Όμιλος Πολυγύρου. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Γιώργος Παυλούδης, Αλέκος Τσίκουλας – Κώστας Κατερτζής, Παύλος Κούτριος, Σάκης Νταλαμήσιος, Άννα Μήλιου – Άκης Παυλούδης, Παύλος Παυλούδης, Σωτήρης Παυλούδης.

 

Το Λαογραφικό Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 11.00 το πρωί έως τις 18.00 το απόγευμα.

 

Παράλληλα:

Παρέλαση καρναβαλιστών στην Όλυνθο στις 12.00 το μεσημέρι.

 

Δευτέρα 11/3

 

 • 19.00: Latin party μπροστά στο Δημαρχείο με συμμετοχή της Ομάδας Latin του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου. Ο δάσκαλος χορού Άλκης Οικονόμου θα αναλάβει να μας διδάξει τα «βασικά»…
  (Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα γίνει στο Κέντρο Νεότητας).
  Τρίτη 12/3
 • 21.00: Λαϊκή βραδιά «…μέχρι τον Τσιτσάνη» με το συγκρότημα του Μοντάζ στο Κέντρο Νεότητας. Παίζουν και τραγουδούν οι μουσικοί: Νίκος Κατραντσιώτης, Παύλος Κούτριος, Βασίλης Λαφαζάνης, Μαρία Λαφαζάνη, Θεόδωρος Σαράφης.

 

Τετάρτη 13/3

 

 • 19.00: Παραδοσιακό γλέντι με μασάλια, τραγούδι και χορό «Στου Κουρού το πλατάνι», με ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής. Οργάνωση: Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου και Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυγύρου. Παίζουν οι μουσικοί: Αστέριος Τράκας (βιολί), Κωνσταντίνα Πετρινιώτη (τραγούδι), Ελισάβετ Τράκα (λαούτο).

 

Πέμπτη 14/3

 

 • 16.30: Γλέντι με ζουρνάδες, κρασί και λουκάνικα στο Λαογραφικό Μουσείο Πολυγύρου (οικία Καραγκάνη). Οργάνωση: Εθελοντικός Όμιλος Γυναικών Κοινοτικής Ανάπτυξης Πολυγύρου.
 • 18.00: «Κατσ’αμάκα Run» Τρέξιμο στα σοκάκια του Πολυγύρου με καρναβαλιστές, με αφετηρία και τερματισμό στην πλατεία του Δημαρχείου, όπου θα βρίσκεται η προφταστήρα. Οργάνωση: Σ.Δ.Π.Χ. Υψίζωνος.
 • 20.30: Παραδοσιακά ο Χορός γυναικών στο Τουριστικό Περίπτερο «Έξι βρύσες». Οργάνωση: Σύλλογος Ψυχαγωγίας, Εκδηλώσεων και Συσπείρωσης Γυναικών Πολυγύρου.

 

Παρασκευή 15/3

 

 • 18.00: Τλιγάδιασμα (κυνήγι θησαυρού) για ομάδες καρναβαλιστών, μπροστά από το Δημαρχείο. Ακολουθεί Ντράβαλο πάρτι μπροστά στο Δημαρχείο. Οργάνωση: Σύλλογος Νεολαίας Πολυγύρου. Dj: Μιχάλης Αλεκτορίδης.

 

Σάββατο 16/3

 

 • 17.00: Γλέντι στο ΚΑΠΗ Πολυγύρου.
 • 18.00: Οι Κανταδόροι του Πολυγύρου διασχίζουν τραγουδώντας τον κεντρικό δρόμο του Πολυγύρου και καταλήγουν στο ΚΑΠΗ, όπου συμμετέχουν στο γλέντι.
 • 20.00: Νυχτερινή παρέλαση καρναβαλιστών. Εμψυχώνει η Αιμιλιανή Χρηστίδου και η Χαρά Γιώβου.

 

Ακολουθεί πάρτι μπροστά από το Δημαρχείο και σε όλο τον πεζόδρομο. Dj: Μάκης Σερεμέτης.

 

Στην πλατεία των Έξι Βρύσεων θα υπάρχουν κιόσκια με φαγητό και ποτό από τον Εμπορικό Σύλλογο Πολυγύρου.

 

Κυριακή 17/3

 

 • 10.30: -Κιόσκια με φαγητό, ποτό και έκθεση με τοπικά προϊόντα στην πλατεία των Έξι Βρύσεων από τον Εμπορικό Σύλλογο Πολυγύρου.
  – Κατσ’αμάκα με δωρεάν μεζέδες και κρασί στο πάρκο των Έξι Βρύσεων.
 • 11.00: Επίδειξη παραδοσιακών χορών στην πλατεία των Έξι Βρύσεων από τον Χορευτικό Όμιλο Πολυγύρου. Παίζουν οι μουσικοί: Αργύρογλου Κώστας (κλαρίνο), Κουσουλάκης Γιάννης (βιολί, κορνέτα), Κίμων Τερζίδης (ακορντεόν-τραγούδι), Καμπούρης Στέλιος (κρουστά).

– Κέρασμα χαλβά από τον Σύλλογο Ψυχαγωγίας, Εκδηλώσεων και Συσπείρωσης Γυναικών Πολυγύρου στους επισκέπτες.

 

 • 15.00: Η μεγάλη παρέλαση καρναβαλιστών, πεζοπόρων τμημάτων και αρμάτων στην οδό Πολυτεχνείου. Τερματισμός στις Έξι Βρύσες. Την παρέλαση παρουσιάζουν οι: Μαρία Μαρτίνοβιτς και Ηλίας Αικατερινάρης. Dj: Γιώργος Διαμαντουλάκης.
 • Γλέντι με λαϊκή ορχήστρα στην πλατεία των Έξι Βρύσεων μετά την παρέλαση. Παίζουν οι μουσικοί: Σοφία Υφαντή (τραγούδι), Άγγελος Βλαϊκούδης (κιθάρα, τραγούδι), Γιάννης Ξαρχάκος (μπουζούκι), Ιάκωβος Στεργίου (κρουστά).

 

Παράλληλα

 

– Ανοιχτό το Λαογραφικό Μουσείο για τους επισκέπτες. Από το πρωί της Κυριακής 17/3 έως αργά το απόγευμα, με τη φροντίδα του Εθελοντικού Ομίλου Γυναικών Πολυγύρου.

– Έκθεση αυτοκινήτων αντίκα μπροστά στο κτίριο της Περιφέρειας από τον Σύλλογο Ιστορικού Αυτοκινήτου Βορείου Ελλάδος.

 

Καθαρά Δευτέρα 18/3

Κούλουμα στην παραλία των Καλυβών. Κέρασμα νηστίσιμων μεζέδων και άφθονο κρασί. Πέταγμα χαρταετού, γλέντι και χορός. Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυβών «Μηκύβερνα».

Παράλληλα:

Κούλουμα και νηστίσιμοι μεζέδες στα Ψακούδια.
Παρέλαση καρναβαλιστών στην Παλαιόχωρα στις 12.00 το μεσημέρι.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

12.4.20247:45 μμ

  Συγκλονιστικά τα όσα δηλώνει ο 15χρονος που κατήγγειλε τον πατέρα του ότι κακοποιεί τη μητέρα του.   Ελεύθερος ο 50χρονος πατέρας που παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι η 44χρονη μητέρα του έφηβου από την

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

12.4.20246:20 μμ

  Ένα ακόμη τραγικό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας έλαβε χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής στη Γλυφάδα, με έναν άνδρα να αυτοκτονεί λίγο αφότου είχε χτυπήσει τη σύζυγό του.   Συγκεκριμένα, όλα εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οδό Ικαρίας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

12.4.20245:00 μμ

  Η πλατφόρμα «Ανακαινίζω-Νοικιάζω» άνοιξε. Το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση της ανακαίνισης ή επισκευής κενών οικιών και διαμερισμάτων με σκοπό την ενοικίασή τους και καλύπτει το 40% των δαπανών.   Κάνε την αίτησή σου στο: https://www.gov.gr/…/epidoteseis…/anakainizo-noikiazo  

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

12.4.20242:11 μμ

  Την Κυριακή 14-4-2024 λόγω διεξαγωγής Αγώνων Δρόμου 10, 5 και 2 χλμ με την ονομασία «8th PANORAMA CHARITY FUN RUN», οι οποίοι διοργανώνονται από τον Πολυαθλητικό Σύλλογο Πανοράματος «Λέοντες», σε συνεργασία με τον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη και το

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

12.4.20241:38 μμ

  Στην κάμερα του «Πρωινού» παραχώρησε δηλώσεις ο τραγουδιστής Θέμης Αδαμαντίδης λίγες ώρες μετά την αθώωσή του σχετικά με την υπόθεση για τα τυχερά παίγνια σε παράνομη χαρτοπαιχτική λέσχη.     Ο Θέμης Αδαμαντίδης αθωώθηκε για την υπόθεση με τα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

12.4.202412:33 μμ

  Νέο περιστατικό βίας στο οποίο εμπλέκονται ανήλικοι εκτυλίχθηκε στα Χανιά, έφερε στη δημοσιότητα το Zarpanews.     Πρωταγωνίστριες του περιστατικού δύο μαθήτριες, η μία εκ των οποίων φαίνεται να χτυπάει βάναυσα την άλλη, ενώ οι συμμαθητές τους παρακολουθούν και

thess

Επικαιρότητα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

12.4.20246:12 μμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή