Αρχική / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα σε δημόσιες υπηρεσίες

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

27/09/2021 2:52 μμ

Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα σε δημόσιες υπηρεσίες

Τα κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας προχώρησε σε ελέγχους που  πραγματοποίησαν επιτόπιους ελέγχους μεταξύ του διαστήματος 23-24 Σεπτεμβρίου.

Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα σε δημόσιες υπηρεσίες

Γράφει THESSNEWS-DESK

Τα κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας προχώρησε σε ελέγχους που  πραγματοποίησαν επιτόπιους ελέγχους μεταξύ του διαστήματος 23-24 Σεπτεμβρίου.

 

Συγκεκριμένα οι έλεγχοι έγιναν σε τρεις κεντρικές υπηρεσίες υπουργείων και έξι υπηρεσίες δήμων με αντικείμενο την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από την Cοvid-19 σε υπαλλήλους του Δημοσίου που παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία.

 

Τα ποσοστά εμβολιασμού στους φορείς που πραγματοποιήθηκαν οι έλεγχοι κυμαίνονταν από 80%-85% για τους υπαλλήλους των υπουργείων και από 61,6%-77,7% για τους υπαλλήλους των δήμων, ενώ δεν ανευρέθησαν υπάλληλοι που είχαν εξαιρεθεί από τον εμβολιασμό για ιατρικούς λόγους. Οι μη εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες υπάλληλοι παρείχαν υπηρεσία με φυσική παρουσία προσκομίζοντας πιστοποιητικό διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου, ενώ καταγράφηκε μία περίπτωση υπαλλήλου ενός Δήμου στον οποίο είχε εκδοθεί πράξη επιβολής προστίμου για τη μη συμμόρφωση με την υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου.

 

Οι Ελεγκτές-Επιθεωρητές της Αρχής πραγματοποίησαν δειγματοληπτικούς ελέγχους μέσω της εφαρμογής Covid Free GR σε 694 υπαλλήλους και οι βεβαιώσεις εμβολιασμού, νόσησης και αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου βρέθηκαν έγκυρες.

 

Αναλυτικά τα ποσοστά εμβολιασμού των υπαλλήλων των φορέων:

  • Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας: 85% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (271 σε σύνολο 320),
  • Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού: 80% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (328 σε σύνολο 412),
  • Υπουργείο Εσωτερικών-Τομέας Μακεδονίας & Θράκης: 74% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (83 σε σύνολο 112)
  • Δήμος Γαλατσίου: 61,6% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (268 σε σύνολο 435)
  • Δήμος Καλαμαριάς (δύο διευθύνσεις του Δήμου): 75,7% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (53 σε σύνολο 70)
  • Δήμος Λαρισαίων: 63,3 % είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (943 σε σύνολο 1489)
  • Δήμος Σερρών: 77,7% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (192 σε σύνολο 247)
  • Δήμος Τρίπολης: 72,4% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (242 σε σύνολο 334),
  • Δήμος Ρεθύμνου: 68,5% είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (255 σε σύνολο 372)

Οι έλεγχοι συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις του θεσμικού πλαισίου συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς σε δημόσιες υπηρεσίες και φορείς όλης της επικράτειας με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

18.10.2021 9:24 μμ

Χωρίς θέρμανση θα μείνει η Κοζάνη, για δεύτερη νύχτα, μετά το μεγάλο πρόβλημα στον κεντρικό αγωγό της τηλεθέρμανσης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης Κώστα Κυτίδη, ο οποίος μίλησε στο ΑΜΠΕ, τα συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση του

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

18.10.2021 8:59 μμ

Μεγάλες αντιδράσεις έφερε η αποφυλάκιση του Γιώργου Πατέλη, πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής, στην οικογένεια του Παύλου Φύσσα. Ο Πατέλης, ο οποίος αποφυλακίστηκε σήμερα, έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 χρόνων για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για απλή συνέργεια στη δολοφονία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

18.10.2021 8:33 μμ

Αντιμέτωπος με κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα είναι ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής, Βασίλης Ματθαιόπουλος, για την πυρκαγιά στο Μάτι, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους. Ο κ. Ματθαιόπουλος καταγγέλεται από τον πραγματογνώμονα της εισαγγελίας για την φονική πυρκαγιά στο

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

18.10.2021 8:06 μμ

Σε συναγερμό είναι η Αρναία Χαλκιδικής τις τελευταίες ημέρες, καθώς στην περιοχή έχουν παρατηρηθεί πολλά κρούσματα γαστρεντερίτιδας. Ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το Κέντρο Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης Μονάδων Αντιρύπανσης Χαλκιδικής (ΚΕΠΑΜΑΧ) πήρε δείγμα του πόσιμου νερού για

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

18.10.2021 8:00 μμ

Χιλιάδες είναι τα ραντεβού που έχουν κλειστεί για να πραγματοποιηθεί η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους. Ο κ. Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πορεία των

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

18.10.2021 7:33 μμ

Με ένα πρωτοφανές περιστατικό έχουν έρθει αντιμέτωποι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Νέου Σουλίου Σερρών. Στον κεντρικό δρόμο της κοινότητας, άνοιξε μια γιγαντιαία τρύπα, δέκα επί έξι μέτρα, δημιουργώντας αρκετά ζητήματα στους κατοίκους. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η Αστυνομία

thess

Επικαιρότητα