Site icon ThessNews

Επίθεση με βιτριόλι: Έφτασε στο δικαστήριο η Ιωάννα – Ξεκινάει η δίκη

Η μεγάλη ώρα της δικαιοσύνης έφτασε για την Ιωάννα Παλαιοσπύρου, η οποία είχε υποστεί επίθεση με βιτριόλι από την 36χρονη συντοπίτισσά της, Έφη Καρακατζούλα, με την άτυχη γυναίκα να φτάνει πριν από λίγη ώρα στο δικαστήριο, συγκλονίζοντας με την εικόνα της.

Τρεις τακτικοί δικαστές και τέσσερις ένορκοι, οι οποίοι θα κληρωθούν από το δικαστήριο σήμερα, αναλαμβάνουν να ρίξουν «φως» σε ένα από τα πιο αποκρουστικά εγκλήματα των τελευταίων δεκαετιών.

Η ολοκλήρωση της δίκης και η έκδοση της απόφασης θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι τις 11 Ιανουαρίου 2022, οπότε και συμπληρώνονται 18 μήνες προσωρινής κράτησης της κατηγορούμενης.

Η 36χρονη δράστιδα βρίσκεται αντιμέτωπη με ποινή κάθειρξης 15 ετών για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ενώ η παραπομπή της αφορά και το πλημμέλημα της απείθειας. Πάντως, πιθανολογείται ότι δε θα παραστεί σήμερα στο δικαστήριο και θα εκπροσωπηθεί από το δικηγόρο της.

Η Ιωάννα είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στο iefimerida: “Δικαίωση για μένα θα ήταν να επανέλθει η κατάσταση της υγείας μου στο στάδιο πριν από την επίθεση. Αυτό όμως ξέρουμε πως δεν μπορεί να συμβεί. Αντιθέτως, έχω να αντιμετωπίσω μια μόνιμη αναπηρία και αμέτρητα επώδυνα χειρουργεία τα οποία θα διαρκέσουν χρόνια, χωρίς απαραίτητα να μου προσφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όσον αφορά τη δικαίωση που περιμένω το δικαστήριο να μου δώσει, φυσικά είναι η μέγιστη ποινή”.