Πέθανε σε ηλικία 76 ετών η θρυλική Ματούλα του Κολωνακίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ήταν νεκρή στο σπίτι εδώ και 7 ημέρες. Γιος της είναι ο μουσικός Λορέντζο Καριέρε, που είχε γίνει γνωστός από τη συμμετοχή του στο ριάλιτι «Μπαρ» και το μουσικό συγκρότημα «Φίλοι για πάντα».
Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου της Ματούλας γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Facebook ο δημοσιογράφος Ανδρέας Κουβελογιάννης.
«Είναι αλήθεια… Πέθανε δυστυχώς η Ματούλα. Πριν λίγο ήρθανε και την πήρανε. Ήταν επτά μέρες νεκρή, μόνη της, στο σπίτι της… Ο γιος της το έμαθε; Ποια ήταν η Ματούλα -για όσους δεν τη γνωρίζουν- άλλη στιγμή θα γράψω… Τώρα θα κάνουν πάρτι ο Τόλης, η Ζωίτσα, ο Ζαμπέτας και τόσοι άλλοι που θα είναι πάλι μαζί…», έγραψε ο κ. Κουβελογιάννης.
«Δεν έχω δει ποτέ τα εγγόνια μου, έχω να δω τον γιο μου 15 χρόνια»
«Είμαι 74, τώρα έγινα τον Αύγουστο! είπε η Ματούλα, η γυναίκα που κάποτε το όνομά της ήταν συνώνυμο με την κοσμική ζωή της Αθήνας, στην κάμερα της εκπομπής του Open «Ποιος είναι πρωινιάτικα», το 2021. Είχε παραχωρήσει μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εκπομπή της Μπέττυς Μαγγίρα και είχε αναφερθεί στα λάθη που έχει κάνει στο παρελθόν. Παράλληλα είχε μιλήσει για τα εγγόνια της, αλλά και το γιο της Λορέντζο Καριέρε τον οποίο είχε να δει πολλά χρόνια.
«Εγώ δεν έχω ταυτότητα επαγγέλματος. Απλώς επειδή από εκείνα τα χρόνια, μικρή, είχα πολλές σχέσεις με τραγουδιστές, με μαγαζιά, με τραγουδίστριες, με έβαλε ο Ζαμπέτας να τραγουδήσω. Δεν ήμουν και η Κάλλας, ούτε η Βίκυ Μοσχολιού. Ο Ανδρέας Μπάρκουλης ερχόταν να με πάρει από το 6ο Γυμνάσιο Θηλέων, απ΄το οποίο με διώξανε μετά», είχε πει η Ματούλα.
«Και φωνάζανε «κορίτσια ο Μπάρκουλης». Και μία μέρα ήρθε και ο Κακαβάς. Τον ερωτεύτηκα τον Μπάρκουλη, ήταν καταπληκτικό παιδί. Έμενε χωρίς λεφτά γιατί τα έδινε στους συνανθρώπους του. Έτσι ήμουν και εγώ. Δυσκολεύτηκα στη φυλακή αλλά την έκανα λαχείο στον Κορυδαλλό. Εκεί σταμάτησα τα ναρκωτικά», είχε αποκαλύψει.
Τη δεκαετία του 1970, η Ματούλα έκανε βόλτα ημίγυμνη με άλογο στην πλατεία Κολωνακίου, πολύ πριν εμφανιστεί έτσι η Μπιάνκα Τζάγγερ στο Studio 54 της Νέας Υόρκης. «Κάθε βράδυ, μα κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ, βάζω το τραγούδι του «Σε τι κόσμο βρέθηκα», είχε πει για την είδηση του θανάτου του Τόλη Βοσκόπουλου.
«Δεν έχω δει τα εγγόνια μου ποτέ και δεν ξέρω καν τα ονόματά τους. Αφού ο γιος μου εκεί θέλει να είναι, αρκεί να είναι καλά αυτός και τα παιδιά του. Έχω να τον δω 15 χρόνια, έκλαψα στην αρχή. Έχω κάνει πάρα πολλά λάθη με το παιδί μου. Καταρχήν έπεσα στα ναρκωτικά με το που τον γέννησα», είχε πει για τον γιο της Λορέντζο Καριέρε.
Ποια ήταν η Ματούλα
Η Ματούλα αποτέλεσε είδωλο στο καλλιτεχνικό στερέωμα της δεκαετίας του 1970 και βρέθηκε στο πλευρό επωνύμων όπως ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο Ανδρέας Μπάρκουλης, η Ζωή Λάσκαρη και ο Τόλης Βοσκόπουλος.
Σε ηλικία μόλις 15 ετών είχε κλειστεί στο αναμορφωτήριο από τον ίδιο της τον πατέρα. Το παράπτωμά της ήταν βαρύ για την εποχή. Είχε δημιουργήσει ερωτική σχέση με τον ηθοποιό Ανδρέα Μπάρκουλη. Ήταν ανήλικη.
Ο στρατιωτικός πατέρας της, θεώρησε ότι είχε θιγεί η τιμή και η υπόληψη της οικογένειάς του και έκλεισε την κόρη του Ματούλα στο αναμορφωτήριο, για να την τιμωρήσει και να την κάνει να αποκαλύψει ποιος ήταν ο σύντροφός της. Η ίδια τότε υπέμεινε τον εγκλεισμό της και δεν αποκάλυψε τον εραστή της.
Σε μια από τις τελευταίες της συνεντεύξεις, η «Ματούλα του Κολωνακίου» είχε μιλήσει στην Espresso για την περιπέτειά της με τα ναρκωτικά: «Εμπειρίες γέμιζα τη ζωή μου, γι’ αυτό και μπόρεσα και βγήκα από αυτό το λούκι. Και είμαι περήφανη που λέω τις εμπειρίες μου σε παιδιά που είναι σε αυτό τον δρόμο και προσπαθώ να τους πάω στον κανονικό. Και στα παιδιά αυτά λέω: «Εκεί που είσαι ήμουνα και εδώ που είμαι θέλω να έρθεις, γιατί είναι η ζωή».
Πριν από μερικούς μήνες, η ίδια ζητούσε βοήθεια προκειμένου να βρει στέγη, καθώς είχε λάβει ένταλμα έξωσης από το σπίτι της στον Ευαγγελισμό. Για τον γιο της, τότε είχε πει: «Δεν έχει ενδιαφερθεί ο γιος μου. Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Ας είναι καλά το παιδί εκεί που είναι».