Αρχική / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Δυστύχημα στα Τέμπη: Οκτώ ερωτοαπαντήσεις για τη διευκόλυνση των τραυματιών

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

02/12/202310:24 πμ

Δυστύχημα στα Τέμπη: Οκτώ ερωτοαπαντήσεις για τη διευκόλυνση των τραυματιών

Ο Οργανισμός κατευθύνει όλους τους ενδιαφερόμενος για τις παροχές που δικαιούνται και για τις ενέργειες που απαιτούνται ώστε να λάβουν αυτές τις παροχές

Intime
Φωτ. Intime

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

Με 8 ερωτήσεις – απαντήσεις ο ΕΟΠΥΥ διευκολύνει τους τραυματίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών να αναζητήσουν τις δωρεάν παροχές που δικαιούνται.

 

Από τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που ακολουθούν, ο Οργανισμός κατευθύνει όλους τους ενδιαφερόμενος για τις παροχές που δικαιούνται και για τις ενέργειες που απαιτούνται ώστε να λάβουν αυτές τις παροχές.

Ακολουθούν οι ερωτήσεις με τις απαντήσεις:

1. Τι αναφέρει συγκεκριμένα η διάταξη του νόμου 5039/2023 που αφορά στους Τραυματίες των Τεμπών;

Σύμφωνα με το άρθρο 62 του Ν.5039, ο Οργανισμός καλύπτει πλήρως δαπάνες νοσηλείας και αποκατάστασης. Υλικά και Υπηρεσίες, σε όλες τις δομές Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Επίσης, καλύπτει τα έξοδα μετάβασής σε δομές αποκατάστασης του Εξωτερικού.

2. Με ποια διαδικασία μπορώ να λάβω αυτές τις παροχές και ποιες είναι αυτές οι παροχές;

Η διαδικασία πραγματοποιείται με τους παρακάτω τρόπους και οι παροχές είναι όλες με μηδενική συμμετοχή:

Α) Μέσω ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Οι παροχές είναι διαγνωστικές εξετάσεις, ιατροτεχνολογικά υλικά, ορθοπεδικά είδη (νάρθηκες, κηδεμόνες, αμαξίδια κά) αναπνευστικά είδη και φυσικοθεραπείες.

Β) Μέσω εγγραφής και ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στο Εθνικό Μητρώο Εγκαυματιών (για τραυματίες με εγκαύματα) που γίνεται από τον θεράποντα ιατρό. Παρέχονται γέλες, επιθέματα, αναπλαστικές κρέμες, αντηλιακά.

Γ) Μέσω ατομικών αιτημάτων στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Οργανισμού για όσες παροχές δεν συνταγογραφούνται ηλεκτρονικά. Παρέχονται μη συνταγογραφούμενα προϊόντα όπως γάζες, bedadine, pulvo κά, καθώς και μη συνταγογραφούμενες Υπηρεσίες όπως ψυχοθεραπείες, λογοθεραπείες, ιατρικές επισκέψεις σε γιατρούς ειδικοτήτων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων ασθενών, νοσηλείες / αποκατάσταση εξωτερικό.

3. Πού καταθέτω τα ατομικά αιτήματα και ποια είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά;

Στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Οργανισμού (<https://www.eopyy.gov.gr/sites/ALL). Ανάλογα> με τον τόπο κατοικία του ασθενούς μπορούν να υποβληθούν στην αντίστοιχη ΠΕΔΙ.

Σε περίπτωση που υπάρχει δυσκολία εύρεσης της αρμόδιας Διεύθυνσης μπορούν να απευθύνονται στα τηλεφώνα που έχουν δοθεί στο από 4/11/2023 Δελτίο Τύπου (210 6971707-708 & 709).Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι ιατρική γνωμάτευση, απόδειξη / τιμολόγιο αγοράς, εξιτήριο.

4. Με ποιο τρόπο γίνεται η υποβολή του ατομικού αιτήματος στη ΠΕ.ΔΙ. ΕΟΠΥΥ;

Οι ασφαλισμένοι μπορούν είτε δια ζώσης στην αρμόδια ΠΕ.ΔΙ ΕΟΠΥΥ είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην αρμόδια κατά τόπους ΠΕΔΙ. Στην περίπτωση δυσκολίας εύρεσης του email μπορούν να τα αποστέλλουν στο email της Διοίκησης dioikitis@eopyy.gov.gr.

5. Υπάρχει ποσοστό συμμετοχής στα φάρμακα;

Δεν υπάρχει συμμετοχή. Οι τραυματίες του δυστυχήματος εξαιρούνται από κάθε συμμετοχή και επιβαρύνσεις για την αγορά και προμήθεια φαρμάκων ή σκευασμάτων.

6. Σε περίπτωση πληρωμής συμμετοχής για φάρμακα, παρέχεται η δυνατότητα αποζημίωσης;

Ναι, προσκομίζοντας αντίγραφο της συνταγής και το φορολογικό παραστατικό (απόδειξη ή τιμολόγιο) στην αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ.

7. Αν αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα που μπορώ να απευθυνθώ;

Για οποιοδήποτε πρόβλημα ή διευκρίνιση, είναι εφικτή η επικοινωνία με το γραφείο της Διοίκησης στα τηλέφωνα 210 6971707-708 & 709 ή και στο email dioikitis@eopyy.gov.gr

8. Αν αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα με πάροχο υγείας που μπορώ να απευθυνθώ;

Για οποιοδήποτε πρόβλημα ή διευκρίνιση σχετικά με την αποζημίωση, ο πάροχος μπορεί να επικοινωνεί με το γραφείο της Διοίκησης στα τηλέφωνα 210 6971707-708 & 709 ή και στο email dioikitis@eopyy.gov.gr

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

27.2.20247:45 μμ

  Χωρίς δρομολόγια τρένων αύριο η χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train.   Η εταιρεία ανακοίνωσε πως δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο κανένα δρομολόγιο, λόγω της 24ωρης απεργίας, στην οποία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του προαστιακού.  

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

27.2.20247:15 μμ

  Παραμέληση ηλικιωμένων, κακή ιατρική περίθαλψη που φτάνει μέχρι την πρακτική της καθήλωσης στο κρεβάτι, απαξιωτική συμπεριφορά, κακή υγιεινή και διατροφή είναι μερικές από τις αναφορές που σχετίζονται με ηλικιωμένους και τις οποίες δέχθηκε ο Συνήγορος του Πολίτη, με στόχο

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

27.2.20245:56 μμ

  Τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι, στο Ηράκλειο Κρήτης, με 38χρονη να εντοπίζεται νεκρή στο σπίτι της.   Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε απαγχονισμένη από στενό συγγενικό της πρόσωπο, στην περιοχή του Μπεντεβή.   Επί τόπου έσπευσε γιατρός του ΕΚΑΒ ο οποίος

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

27.2.20245:43 μμ

  Ζήτησε και πήρε αναβολή ο παλαιοχριστιανός Μανώλης, που εκπροσωπήθηκε σήμερα στα δικαστήρια από τον δικηγόρο του, Ανδρέα Θεοδωρόπουλο. Από την δίκη απουσίαζαν και η σύζυγος, με την κόρη του.   Ποιος είναι ο πατέρας της εγγονής του;   Αρχικά,

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

27.2.20245:16 μμ

  Με στόχο, την δικαίωση, ο Νίκος Κόντης μαραθωνοδρόμος, έτρεξε την διαδρομή της μοιραίας αμαξοστοιχίας των Τεμπών στη μνήμη των θυμάτων.   Ξεκίνησε το Σάββατο για να φτάσεις σήμερα στο σημείο 0….Όπως λέει ο ίδιος στην εκπομπή «Δύο στις 2»

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

27.2.20243:45 μμ

  Με επεισοδιακό τρόπο διαμαρτυρήθηκαν σήμερα οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας ζητώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Έριξαν ένα «φορτηγό» κοπριά και σανό μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας στο Μεσολόγγι.     Οι αγρότες πέρασαν τη νύχτα τους στο Μεσολόγγι

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή