Αρχική / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΔΥΠΑ: Εγκαινιάζει τη συμβουλευτική υπηρεσία «Job Ready» για όσους ψάχνουν δουλειά

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

25/11/20235:28 μμ

ΔΥΠΑ: Εγκαινιάζει τη συμβουλευτική υπηρεσία «Job Ready» για όσους ψάχνουν δουλειά

Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν ομιλίες και παρουσιάσεις από στελέχη της ΔΥΠΑ

Unsplash
Φωτ. Unsplash

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

 

Η ΔΥΠΑ εγκαινιάζει τη «Job Ready by DYPA», μια νέα σειρά εκδηλώσεων συμβουλευτικών υπηρεσιών για την αγορά εργασίας, η πρώτη εκ των οποίων θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2023, στο ξενοδοχείο Divani Caravel Hotel, από τις 10:00 έως τις 18:00.

Η διοργάνωση των εκδηλώσεων «Job Ready» από τη ΔΥΠΑ έχει στόχο να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες να παρακολουθήσουν εργαστήρια αναβάθμισης δεξιοτήτων στον τομέα της αναζήτησης εργασίας και της κατάλληλης προετοιμασίας για ένταξη ή επανένταξη στην αγορά εργασίας από εξειδικευμένους συμβούλους της Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Οι θεματικές αφορούν τις τεχνικές αναζήτησης εργασίας, τη βελτίωση του βιογραφικού, την προετοιμασία συνεντεύξεων, την αξιοποίηση των social media στην αναζήτηση εργασίας, την ανάπτυξη επιχειρηματικής ιδέας και τη διαμόρφωση business plan.

Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν ομιλίες και παρουσιάσεις από στελέχη της ΔΥΠΑ, καθώς και από εκπροσώπους κοινωνικών εταίρων και HR managers επιχειρήσεων.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, δηλώνει ότι η ΔΥΠΑ, έχοντας θέσει ως προτεραιότητα την ενίσχυση του διαμεσολαβητικού της ρόλου στην αγορά εργασίας, ώστε να βρίσκει δουλειά σε όσους αναζητούν εργασία και να βρίσκει προσωπικό σε όσες επιχειρήσεις ψάχνουν για προσωπικό, επενδύει, τα τελευταία χρόνια, σε όλο και πιο στοχευμένες δράσεις συμβουλευτικής.

«Μετά τις επιτυχημένες “Ημέρες Καριέρας”, εγκαινιάζουμε μία νέα σειρά εκδηλώσεων “Job Ready by DYPA”, με στόχο τη στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας με σύγχρονα και καινοτόμα εργαλεία συμβουλευτικής» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πρωτοψάλτης και διευκρινίζει ότι, μέσα από αυτήν τη νέα δράση, δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να παρακολουθήσουν από εξειδικευμένους συμβούλους της ΔΥΠΑ εργαστήρια στον τομέα της αναζήτησης εργασίας και της κατάλληλης προετοιμασίας για ένταξη ή επανένταξη στην αγορά εργασίας.

«Κίνητρό μας, για να προχωρήσουμε και σε νέες δράσεις, ήταν η αθρόα συμμετοχή στα εργαστήρια συμβουλευτικής (workshops) που εντάχθηκαν στις πιο πρόσφατες “Ημέρες Καριέρας”, καθώς και στα αντίστοιχα διαδικτυακά σεμινάρια (e-workshops), των οποίων οι διαθέσιμες θέσεις εξαντλούνται αμέσως μετά την ανακοίνωσή τους.

Η θερμή αυτή ανταπόκριση επιβεβαιώνει τη μεγάλη ανάγκη να συνεχίσουμε να εστιάζουμε σε υπηρεσίες που διευκολύνουν τους πολίτες να πετύχουν τους επαγγελματικούς στόχους τους.

Εμείς συνεχίζουμε με σταθερά βήματα την προσπάθειά μας να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της νέας εποχής και να αποτελούμε έναν ουσιαστικό συμπαραστάτη των πολιτών, προκειμένου να βρουν τη θέση που αναζητούν στην αγορά εργασίας» σημειώνει ο κ. Πρωτοψάλτης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

24.2.202410:00 μμ

  Μπορεί να έχετε συνηθίσει να ακούτε ότι χρειάζεται η Γη 365 ημέρες για να κάνει έναν πλήρη γύρο, αλλά αυτό το ταξίδι στην πραγματικότητα διαρκεί περίπου 365 και ένα τέταρτο ημέρες.   Τα δίσεκτα έτη βοηθούν να διατηρηθεί το

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

24.2.20246:40 μμ

  Δραματική είναι η κατάσταση στο υδάτινο δυναμικό του Κιλκίς με την παρατεταμένη ανομβρία του 2023 να συνεχίζεται στους πρώτους μήνες του 2024 και να έχει στεγνώσει τις λίμνες και τα ποτάμια.     Την ίδια ώρα, οι αγροτικές παραγωγές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

24.2.20244:30 μμ

  Φοιτητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση στον τόπο της τραγωδίας, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την σύγκρουση των τρένων, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.   Νέοι από τα πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης, της Θεσσαλίας και της Αθήνας έχουν έρθει

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

24.2.20244:20 μμ

  Σήμερα το βράδυ θα φωτίσει τον ουρανό, το «Φεγγάρι του Χιονιού», η δεύτερη πανσέληνος του 2024 και τελευταία ημερολογιακά για τον χειμώνα.   Η πανσέληνος Φεβρουαρίου ονομάζεται και «Φεγγάρι του Χιονιού», ενώ για τρεις ημέρες εμφανίζεται πλήρης στον ουρανό.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

24.2.20243:59 μμ

  Αποφάσεις για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους πήραν οι αγρότες στη Δυτική Ελλάδα. Στην Αχαΐα οι αγρότες της Αιγιάλειας όπως κάθε απόγευμα, έτσι και σήμερα στις 7 το απόγευμα θα συγκεντρωθούν στο μπλόκο, στο ύψος του Σελινούντα στην παλαιά

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

24.2.20242:15 μμ

  Συνολικά 2.339.829.597 ευρώ θα καταβληθούν σε 4.194.373 δικαιούχους, από τις 26 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου 2024, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).     Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Yπουργείο Εργασίας και

thess

Επικαιρότητα

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

24.2.20249:00 μμ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

24.2.20246:00 μμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή