Αρχική / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Δήμος Αριστοτέλη: Επιτυχημένο το roadshow στην Ευρώπη για την προβολή της Ανατ. Χαλκιδικής

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

18/11/2021 9:28 πμ

Δήμος Αριστοτέλη: Επιτυχημένο το roadshow στην Ευρώπη για την προβολή της Ανατ. Χαλκιδικής

Πρόγραμμα θεματικών επαγγελματικών παρουσιάσεων στη Φλωρεντία, τη Βασιλεία και το Ντίσελντορφ υλοποίησε ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Δήμος Αριστοτέλη: Επιτυχημένο το roadshow στην Ευρώπη για την προβολή της Ανατ. Χαλκιδικής

Γράφει THESSNEWS-DESK

Πρόγραμμα θεματικών επαγγελματικών παρουσιάσεων στη Φλωρεντία, τη Βασιλεία και το Ντίσελντορφ υλοποίησε ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Ο σκοπός ήταν να προωθήσει σε ευρωπαϊκές τουριστικές αγορές τις εμπλουτισμένες προτάσεις, ιδέες και τα νέα δεδομένα που συνθέτουν το τουριστικό συγκριτικό πλεονέκτημα της Ανατολικής Χαλκιδικής.

Η αντιπροσωπεία με επικεφαλής την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαρία Ενεχηλίδου, ολοκλήρωσε ένα πραγματικό road show τουριστικής προβολής του Δήμου Αριστοτέλη, με τέσσερεις θεματικούς τουριστικούς άξονες:

  • Θαλάσσιος και Θρησκευτικός πολιτιστικός τουρισμός,
  • Αρχαιολογικοί Χώροι,
  • Περιπατητικός Τουρισμός,
  • Τουρισμός Πολυτελείας.

Το επιλεγμένο «κοινό» ήταν Ευρωπαίοι επαγγελματίες του τουρισμού που θα αποτελέσουν τους διαύλους για τη στοχευμένη προσέλκυση Ιταλών, Ελβετών και Γερμανών επισκεπτών στον Δήμο Αριστοτέλη.

 

Οι Ιταλοί

 

Έκδηλο και άμεσο ήταν το ενδιαφέρον των Ιταλών, οι οποίοι – εκτός από το «ήλιος / θάλασσα», που αποτελεί το πρώτο ζητούμενο του καταναλωτικού κοινού της γειτονικής χώρας – εκφράζουν συνδυαστικές τάσεις στις καλοκαιρινές επιλογές τους με τις καταδύσεις, τις πολιτιστικές – οινικές αναζητήσεις αλλά και τη γαστρονομία να αποτελούν κάποιες από αυτές. Η παρουσίαση σε μέλη της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Τοσκάνης εστίασε σε ένα εμπλουτισμένο μοντέλο τουρισμού για το καλοκαίρι, με συνδυαστικές αναφορές στο πολιτιστικό και οινικό στοιχείο του Άθωνα, με τους Ιταλούς να «αιτούνται» πρόσκληση στην Αγιώνυμη Πολιτεία.

Στη τη διάρκεια του workshop που οργανώθηκε στη Φλωρεντία από το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Ιταλίας, διατυπώθηκε η πρόταση δικτύωσης του προαναφερόμενου ιταλικού φορέα με την «Αριστοτελική Σύμπραξη» του Δήμου Αριστοτέλη, στο πεδίο «γαστρονομία και πρωτογενής παραγωγή».

Συμφωνήθηκε δε, επιλεγμένοι ταξιδιωτικοί πράκτορες από την Τοσκάνη να επισκεφθούν την Άνοιξη την Ανατολική Χαλκιδική, ώστε να γνωρίσουν από κοντά και να μεταφέρουν στο ιταλικό κοινό τον ιδιαίτερο συνδυασμό των μεσογειακών φυσικών στοιχείων της με τα ιστορικά χαρακτηριστικά που συνθέτουν την πολιτιστική της ταυτότητα.

 

Οι Ελβετοί

 

Τα ταξιδιωτικά γραφεία της Βασιλείας εστίασαν στην τουριστική ενότητα leisure & luxury, παρέχοντας τη δυνατότητα στα στελέχη του Δήμου να παρουσιάσουν ένα δομημένο προϊόν, το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη του τουρισμού πολυτελείας στην προαθωνική χερσόνησο.

 

Οι Γερμανοί

 

«Νέα πρόκληση» αποκάλεσε η product manager του Wikinger Reisen την Ανατολική Χαλκιδική, μετά τη λεπτομερή παρουσίαση των δεκαέξι (16) ολοκληρωμένων περιπατητικών διαδρομών του Δήμου Αριστοτέλη οι οποίες:

  • Συνθέτουν ένα μεγάλο δίκτυο σηματοδοτημένων μονοπατιών πάνω από 100 χιλ.,
  • Συνδέουν τα φυσικά με τα ιστορικά στοιχεία του προορισμού,
  • Προωθούν πολιτιστικά brands,
  • Αναδεικνύουν το συσχετισμό ανάμεσα στον ορεινό και τον παράκτιο όγκο σε μια γεωγραφικά ευνοημένη περιοχή.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά στις QR CODE εφαρμογές του Άλσους Αριστοτέλη, αλλά και σε εκείνη με τίτλο Αριστοτέλης, ο συνοδοιπόρος (για «έξυπνες» συσκευές), που κατέδειξαν την επένδυση, αλλά και την οργανωμένη προσπάθεια του Δήμου ως προς την εδραίωση του περιπατητικού τουρισμού στην περιοχή.

Ένα «Wikinger Group πωλητών και ξεναγών» συμφωνήθηκε να ακολουθήσει ειδικά διαμορφωμένο trekking trip τον επόμενο Απρίλιο, προκειμένου να εξετάσει τρόπους επέκτασης του υφιστάμενου προγράμματος στην Ανατολική Χαλκιδική.

 

Οι δηλώσεις Βαλιάνου

 

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, τόνισε: «Η Ευρώπη αποτελεί πάντα την κύρια δεξαμενή επισκεπτών της περιοχής μας. Σε συνεργασία με την τοπική ξενοδοχειακή κοινότητα και ειδικούς – ταξιδιωτικούς πράκτορες, λειτουργούμε επαγγελματικά, τεχνοκρατικά, εμπλουτίζουμε τα προϊόντα μας με νέες συνδυαστικές προκλήσεις που απευθύνονται σε διαφορετικά ευρωπαϊκά κοινά, ενισχύουμε τις υφιστάμενες τουριστικές πηγές και σχεδιάζουμε φιλόδοξα ανοίγματα σε νέες τουριστικές αγορές. Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του 2022 ολοκληρώνει τη φετινή δραστηριότητα και θέτει σε εφαρμογή νέες δράσεις, απευθυνόμενες στην Ευρώπη, αλλά και την Ασία».

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

8.12.2021 5:37 μμ

Τα νέα κρούσματα αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ με τους θανάτους πάλι στα ύψη. Τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν είναι 5.899 ενώ ξανά τρομάζει ο αριθμός των θανάτων με 81 συμπολίτες μας να χάνουν τη

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

8.12.2021 5:04 μμ

Ένα εφιαλτικό σενάριο δημοσιοποίησαν οι επιστήμονες για την έξαρση των κρουσμάτων και για τον υψηλό αριθμό θανάτων που έχουμε καθημερινά στη χώρα μας. Με την παγκόσμια ανησυχία για την μετάλλαξη Όμικρον να ταλαιπωρεί τις χώρες οι επιστήμονες δεν είναι καθόλου

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

8.12.2021 4:03 μμ

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης σύντομα ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών με τις μητέρες να έχουν αμφιβολίες για τον εμβολιασμό των μικρών παιδιών. Οι μητέρες δήλωσαν στην εκπομπή T-LIVE πως δεν είναι αντιεμβολιάστριες απλά

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

8.12.2021 3:10 μμ

Το 2013 ένας 25χρονος κτηνοτρόφος καταγρεούργησε με 35 μαχιαριές 19χρονη φοιτήτρια επειδή τον απέρριπτε, με το αίτημα αποφυλάκισης να προκαλεί τη διαμαρτυρία γυναικών. Όταν, μάλιστα, ο ίδιος συνελήφθη κατηγόρησε το θύμα. Ο ίδιος δράστης υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης στον Άρειο Πάγο, με

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

8.12.2021 2:49 μμ

Ένας κάτοικος του Βόλου πραγματοποίησε καταγγελία για απάτη μετά από πώληση μίας πρέσας σιδερώματος σε αγγελία καθώς του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό χωρίς να παραλάβει το προϊόν. Ο αγοραστής έκανε συμφωνία με τους πωλητές ώστε να δώσει την προκαταβολή των

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

8.12.2021 2:39 μμ

Αδιανόητο περιστατικό άγριου bullying από παιδιά 8 χρονών σε συμμαθητή τους με αποτέλεσμα το παιδί να καταλήξει στο νοσοκομείο. Ο πατέρας του παιδιού προχώρησε σε μήνυση για τον άγριο ξυλοδαρμό με τις επιθέσεις και τις απειλές εναντίον της οικογένειας του,

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή