Αρχική / ΓΕΥΣΗ / Υγρό κέικ σοκολάτας με γλυκιά κολοκύθα και αμύγδαλα

ΓΕΥΣΗ

15/10/2017 7:13 μμ

Υγρό κέικ σοκολάτας με γλυκιά κολοκύθα και αμύγδαλα

Υγρό κέικ σοκολάτας με γλυκιά κολοκύθα και αμύγδαλα

Γράφει thessnews

Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Ψήνουμε για λίγο τα αμύγδαλα και την κολοκύθα σε μικρά ζαράκια, λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο και προσθέτουμε το γάλα χλιαρό και τη βανίλια, ενσωματώνουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, τα αυγά, το μπέικιν και σιγά σιγά το αλεύρι. Ρίχνουμε μέσα τη κολοκύθα και τα αμύγδαλα και τα βάζουμε σε σκεύος για κέικ που έχουμε βουτυρώσει και καλύψει με κακάο. Το βάζουμε στον φούρνο για 50 λεπτά στους 160 – 170 βαθμούς. Μόλις κρυώσει το βγάζουμε και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Από το φύλλο της THESSNEWS #73 (30/09/2017-01/10/2017)

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

/ Δείτε ακόμα

ΓΕΥΣΗ

17.10.2021 11:20 μμ

Το φθινόπωρο είναι η εποχή της κολοκύθας, οι πάγκοι στα οπωροπωλεία και τις λαϊκές γεμίζουν. Οι κολοκυθόσουπες είναι εξαιρετικές, όπως και οι αρωματικές πίτες με κολοκύθα.    Ετοιμάζουμε, λοιπόν, αγαπημένα πιάτα, όπως η πίτσα και το ριζότο, με κολοκύθα. Υπέροχες,

ΓΕΥΣΗ

16.10.2021 11:59 μμ

Είστε λάτρεις των γλυκών και ιδιαίτερα του cheesecake; Σας… φέρνουμε στο πιάτο σας την καλύτερη συνταγή για αυθεντικό new york cheesecake με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη. Τα υλικά που θα δείτε παρακάτω είναι αρκετά για 10-12 μερίδες, με το

ΓΕΥΣΗ

16.10.2021 9:41 μμ

Μία ιδιαίτερη «γωνιά» της Θεσσαλονίκης, όπου πωλούνται τα πιο ευφάνταστα κρουασάν, αποκάλυψε η εκπομπή «Αυτό Είναι Σαββατοκύριακο» του OPEN. Η «ψυχή» πίσω από την όλη… υπόθεση είναι η ζαχαροπλάστης Ελένη Καλλίδου, η οποία, όπως αποκάλυψε, η ιστορία των κρουασάν ξεκίνησε

ΓΕΥΣΗ

8.10.2021 11:59 μμ

Το αυγό είναι ο πρωταγωνιστής σε πολλά φαγητά, ενώ τα τελευταία χρόνια, προτιμάται και για το πρωινό γεύμα. Μπορείς να δοκιμάσεις βασικές συνταγές για να απογειώσεις το πρωινό σου. Σύμφωνα με το ladylike αυτές τις συνταγές με αυγό δεν πρέπει

ΓΕΥΣΗ

3.10.2021 3:20 μμ

Ψαρονέφρι με μανιτάρια και κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας έφτιαξε ο chef της εκπομπής «το Πρωινό» , Πέτρος Συρίγος. Μια φανταστική και πεντανόστιμη συνταγή που είναι έτοιμη σε 30 λεπτά και θα απογειώσει το μεσημεριανό σας γεύμα!   Συστατικά για το ψαρονέφρι

ΓΕΥΣΗ

21.9.2021 2:39 πμ

Εύκολο και εντυπωσιακό κέικ για όλες τις περιστάσεις που θυμίζει πτι φουρ!! Απλά θα το λατρέψετε!! Μια νέα συνταγή από την ομάδα Live Kitchen. Είναι τόσο νόστιμο και αφράτο που κάθε μπουκιά θα σας θυμίζει τα πτι φούρ. Είναι ιδανικό

thess

Επικαιρότητα

RETRO NEWS - ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

24.10.2021 7:00 πμ