Αρχική / ΓΕΥΣΗ / ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / Έφτιαξαν double μελομακάρονο! – Προσεχώς και double κουραμπιές…

ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

30/11/202312:44 μμ

Έφτιαξαν double μελομακάρονο! – Προσεχώς και double κουραμπιές…

Δίδυμες αδελφές φουρνάρισσες πλάθουν…δίδυμο μελομακάρονο!

Έφτιαξαν double μελομακάρονο! – Προσεχώς και double κουραμπιές…

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

 

Η Κυριακή και η Μαριάνθη Τοπαλίδου, δίδυμες από τη Θεσσαλονίκη και ο μικρότερος αδερφός τους Αλέξανδρος περνούν ατέλειωτες ώρες στο εργαστήριο του φούρνου τους, στο κέντρο της πόλης, παρασκευάζοντας και ξεφουρνίζοντας ψωμιά και γλυκά από τα ξημερώματα, για να προλάβουν τις παραγγελίες.

 

 

Τα τρία αδέρφια επιστρατεύουν την τεχνική αλλά και τη φαντασία τους και για το διάστημα των γιορτών φτιάχνουν γλυκά, ορισμένα εκ των οποίων για πρώτη φορά! Αυτό που κυριολεκτικά έχει γίνει ανάρπαστο και σαρώνει στο TikTok είναι το …νταμπλ μελομακάρονό τους.

«Σκεφτήκαμε να φτιάξουμε κάτι ξεχωριστό, κάτι που να απολαμβάνει ο κόσμος με ενθουσιασμό κι έτσι δημιουργήσαμε το διπλό μελομακάρονο. Είναι ένα στρόγγυλο κρουασάν, μέσα στο οποίο τοποθετήσαμε ένα λιωμένο μελομακάρονο και ένα ακόμη ολόκληρο και μεγαλύτερο από πάνω, γιατί ένα δεν είναι ποτέ αρκετό!» εξηγεί, μιλώντας ο Αλέξανδρος Τοπαλίδης, ο οποίος είχε και την ιδέα για το διπλό μελομακάρονο, με τις δίδυμες αδελφές του να την «αγκαλιάζουν» αμέσως.

«Αρχικά κάναμε πειράματα. Αρκετές μέρες πριν, μέσα στο εργαστήριο κάναμε δοκιμές και είχαμε και τις αποτυχίες μας. Το σίγουρο ήταν ότι θέλαμε να έχουμε στο γλυκό μας το μελομακάρονο σε πρωταγωνιστικό ρόλο» λέει η Κυριακή, ενώ η Μαριάνθη συμπληρώνει: «Δεν σταματάμε εκεί! Το βουτάμε πριν το πάρει στα χέρια του ο πελάτης και σε σοκολάτα -λευκή κατά προτίμηση, που αφενός “δένει” με τη γεύση και αφετέρου παραπέμπει σε χιόνι που το έστρωσε».

Το διπλό μελομακάρονο κατέκτησε ήδη μια περίοπτη θέση, εκτός από το TikTok και στα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς χρήστες να ανεβάζουν βίντεο κόβοντας το γλυκό στα δυο προκειμένου να φανεί το ένα συν ένα. Όπως λένε οι εμπνευστές και παρασκευαστές του, έχουν ήδη πολλές παραγγελίες για το γιορτινό τραπέζι και το μελομακάρονο έγινε και …πρωταθλητής και κυπελλούχος στις προτιμήσεις του κόσμου, ανεξαρτήτων οπαδικών προτιμήσεων!

Τα τρία αδέρφια έχουν στα σκαριά και την παρασκευή του νταμπλ κουραμπιέ για να μην αφήσουν παραπονεμένο το κοινό που προτιμάει το συγκεκριμένο γλυκό.

«Άρχισαν να μας διαμαρτύρονται οι “κουραμπιεδάκηδες” που δεν είναι λίγοι και περιμένουν κι αυτοί το δικό τους “διπλό”μ για το οποίο έχουμε κάνει κάποιες πρώτες δοκιμές για να γίνει και ο κουραμπιές νταμπλούχος» λέει ο Αλέξανδρος, ο οποίος έχει σπουδάσει αρτοζαχαροπλαστική κι εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα «τράβηξε» και τις δίδυμες αδερφές του στη συγκεκριμένη επαγγελματική δραστηριότητα. Οι τρεις τους έβαλαν, λοιπόν, τις λευκές ποδιές τους, συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλο στον φούρνο που είναι πλέον «οικογενειακή υπόθεση»..

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

23.2.202411:45 πμ

    Σε πολύ λίγο καιρό, η Αγορά Μοδιάνο υποδέχεται δύο νέα καταστήματα με άρωμα από το παρόν, αναμνήσεις από το παρελθόν και μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον.   Το άκρως επιτυχημένο concept του μεζεδοπωλείου «Ούζου Μέλαθρον» που φέτος κλείνει

ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

13.2.202410:20 μμ

      Έξι μεγάλα τραπέζια, 30 διακεκριμένοι γευσιγνώστες-κριτές, έξι μαθητευόμενοι επαγγελματίες του χώρου και κάτι λιγότερο από 1.000 δείγματα κρασιών και αποσταγμάτων: το 24ο Thessaloniki Wine & Spirits Trophy, του γνωστού «διαγωνισμού οίνου της Θεσσαλονίκης» ξεκίνησε με νέο τίτλο

ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

10.2.202410:30 μμ

  Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος και οι «Γειτονιές στο Πιάτο» μας ξεναγούν στους γαστρονομικούς θησαυρούς της Νίκαιας.   Η «νέα Κοκκινιά» ιδρύθηκε μετά τη μικρασιατική καταστροφή και όπως λέει και το τραγούδι ήταν πάντοτε το καμάρι της Αθήνας και του Πειραιά.

ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

21.12.202310:01 πμ

    Διαχρονικά ταυτισμένη με την αναζήτηση και την καινοτομία, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή παρήγαγε το πρώτο τυρί με την προσθήκη… σοκολάτας!   Το ιδιαίτερο προϊόν αποτελεί πρωτοβουλία των στελεχών του τυροκομείου του εκπαιδευτικού αγροκτήματος του Ιδρύματος. «Στόχος μας είναι

ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

18.12.202312:30 μμ

  Γιατί απλά δεν θα μείνει κανένα! Όλοι στο σπίτι θα προσποιηθούν τους…υπνοβάτες και θα μπαινοβγαίνουν για να μασουλήσουν μια μπουκιά Παραδείσου σε μορφή γλυκού! Υπάρχουν δύο λόγοι που αγαπάμε τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς! Ο ένας είναι

ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

18.12.202312:24 μμ

  Η Θεσσαλονίκη και οι chef της επιμένουν να πρωτοπορούν και να αναδεικνύουν εξαιρετικά εορταστικά πιάτα για τις ημέρες των εορτών προσκαλώντας όλους μας να τα απολαύσουμε!   Εθιστικά…Cronuts στο Morrison Μια απολαυστική και γλυκιά εμπειρία σε περιμένει όταν επισκεφθείς

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή