Το Blé Vin, το εξειδικευμένο wine bar και prosciutteria δίπλα από το Blé, εγκαινιάζει τη σειρά των οινογαστρονομικών εκδηλώσεων Wine & Food Maps συνδέοντας το κρασί σπουδαίων οινοπαραγωγικών περιοχών με τα τοπικά προϊόντα και τις ιδιαίτερες γεύσεις τους. Πρώτος σταθμός η Θεσσαλονίκη και η ανερχόμενη οινοπαραγωγική της αξία!
Στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας αύριο το απόγευμα Τετάρτη 12 Ιουλίου και σ’ ένα πρωτότυπο wine tasting event, 14 παραγωγοί του νομού μας φέρνουν περισσότερες από 50 ετικέτες κρασιών τους και η ομάδα του Blé τα παντρεύει με θεσσαλονικιώτικες γεύσεις σε μορφή street-μεζέδων, που θα σερβίρονται πάνω σε ζύμες με νότες από τον ξυλόφουρνο.
Επίσης, όλο το καλοκαίρι μία ειδικά σχεδιασμένη wine list με επιλεγμένες ετικέτες των οινοποιών μας θα είναι διαθέσιμη να την πιεις (και) στο ποτήρι! Η εκδήλωση υποστηρίζεται από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης και στην οργάνωση συμμετέχει και το The Winehouse.
Για το Blé Vin
To Blé Vin είναι μια μπουτίκ κρασιών, ένα wine bar και μια εξαιρετική prosciutteria. Στον minimal χώρο του στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας γωνία με Γεωργίου Σταύρου 14, με το υπέροχο κελάρι, μπορείτε να βρείτε 400 διαμάντια ελλήνων και ξένων οινοποιών σε μια μεγάλη λίστα by the glass αλλά και για αγορά ή άμεση απόλαυση στα τραπέζια από κορμούς καρυδιάς με μια σταθερή έξτρα χρέωση (cork fee).
Απολαύστε το κρασί σας παρέα με πλατό από μοναδικά prosciutto κι άλλων ΠΟΠ παλαιωμένων κοπών αποκλειστικής εισαγωγής και περαιτέρω ωρίμανσής (ως και 48 μήνες!), τυριά εξαιρετικών ελλήνων και ξένων τυροκόμων και σπιτικά chutneys και τουρσιά εποχιακών προϊόντων άγριας συγκομιδής τους ή με επιλογές ενός μικρού, εβδομαδιαίου μενού ανάλογα με τις διαθέσιμες πρώτες ύλες και την έμπνευση του σεφ Γιάννη Αλάμπεη και της ομάδας του.
Κρασιά του νομού Θεσσαλονίκης με θεσαλλονικιώτικους μεζέδες με τη ματιά του chef του Blé taste gallery Γιάννη Αλάμπεη (καβουροκεφτέδες από μπλε καβούρι Χαλάστρας σε σάλτσα φρέσκιας τομάτας με ζωμό καβουριού, ντολμαδάκι μυδοπίλαφο με γιαούρτι με πούδρα αχινού, ζύμη με καπνιστή φέτα, μπουγιουρντί με καψαλισμένα κεράσια κ.α.) που σερβίρονται στο χέρι και πάνω σε ζύμες και νότες από τον ξυλόφουρνο, σαν street food καθώς και τετραλογία από τρίγωνα Πανοράματος από τα χέρια του pastry chef Γιώργου Τάτου (κλασικά παραδοσιακά, κρέμα χαλβά, κρέμα λουκούμι-τριαντάφυλλο, κρέμα μούστου).
Κρατήσεις Blé Vin τηλ. 2310 231201
Ticket: 9,00€ – περιλαμβάνει 3,00€ κατανάλωση σε φαγητό
Πατήστε εδώ