Αρχική / ΓΕΥΣΗ / Θα πουν το ψωμί… ψωμάκι στο Μόναχο!

ΓΕΥΣΗ

20/10/202310:16 πμ

Θα πουν το ψωμί… ψωμάκι στο Μόναχο!

Η Ελληνική Αρτοποιία στον διαγωνισμό «ΙΒΑ Cup of Bakers 2023»

Θα πουν το ψωμί… ψωμάκι στο Μόναχο!

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

Στις 22 Οκτωβρίου αρχίζει ο παγκόσμιος διαγωνισμός «ΙΒΑ Cup of Bakers 2023» στο Μόναχο, δίνοντας την ευκαιρία σε 12 χώρες ανά τον κόσμο, να ανταγωνιστούν στην εκπληκτική τέχνη της αρτοποιίας.

 

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι «Ο κόσμος των ζώων» και οι συμμετέχοντες καλούνται να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, μέσα από το ψωμί, τα αρτοσκευάσματα, τα κεράσματα, τα Δανέζικα γλυκά και πολλά άλλα αρτοσκευάσματα επίδειξης, που αφορούν τον κόσμο της ζωής και της φύσης.


Η Ελληνική Εθνική Ομάδα, έχει την τιμή να συμμετάσχει σε αυτόν τον συναρπαστικό διαγωνισμό, εκπροσωπώντας τη χώρα μας με δύο υποσχόμενους αρτοποιούς, τον Χάρη Παπαλίτσα και τον Δημήτρη Φραγκογιάννη. Δύο ταλαντούχους αρτοποιούς, που παρά το νεαρό της ηλικίας τους, έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν στο χώρο της αρτοποιίας στην Ελλάδα. Η δημιουργικότητά, η τεχνογνωσία και η αγάπη τους για την τέχνη της αρτοποιίας, τους έχουν αναδείξει ως δύο από τους πιο γρήγορα ανερχόμενους αρτοποιούς στη χώρα μας.

Οι αγώνες στο διαγωνισμό θα διεξαχθούν σε ομάδες, κάθε μία αποτελούμενη από δύο αρτοποιούς, που θα αντιμετωπίσουν την πρόκληση μπροστά σε μία επιτροπή εξειδικευμένων αρτοποιών. Με την καθοδήγηση του διακεκριμένου Γάλλου Chef Boulanger, Stephane Ollivier, οι Έλληνες αρτοποιοί θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να παρουσιάσουν δημιουργίες που θα αποσπάσουν το ενδιαφέρον της επιτροπής.

Προπονητής των Ελλήνων αρτοποιών σε αυτή τη σημαντική προσπάθειά τους είναι ο Stephane Ollivier, που διαθέτει πλούσια εμπειρία στην αρτοποιία και έχει συνεργαστεί με κορυφαία παγκοσμίως ξενοδοχεία, όπως το Ritz Paris.

Ο διαγωνισμός «ΙΒΑ Cup of Bakers 2023», αναμένεται να συμβάλλει συμαντικά στην προβολή της τέχνης της αρτοποιίας σε διεθνές επίπεδο και να αναδείξει την ταλαντούχα γενιά αρτοποιών από διάφορες χώρες. Η Ελληνική συμμετοχή υπόσχεται εντυπωσιακές δημιουργίες που θα ανταγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΓΕΥΣΗ

9.12.20233:00 μμ

  Ένα γλυκό που θα σας κάνει να θέλετε να το φτιάξετε ξανά και ξανά, το  υπέροχο μωσαϊκό γεύσης που ξετρελαίνει! Υλικά: 2 πακέτα πτι μπερ 450 γραμμάρια 200 γρμ. κρέμα γάλακτος 36% 200 γρμ. ζάχαρη 250 γρμ. ζωικό βούτυρο

ΓΕΥΣΗ

9.12.20232:42 μμ

  Ωμό χοιρινό κιμά για πρωινό τρώνε στη Γερμανία, πηγαίνοντας το πρωινό… σε άλλο επίπεδο.  

ΓΕΥΣΗ

8.12.20234:00 μμ

  Η Γωγώ Δελογιάννη φτιάχνει το πιο νόστιμο χωριάτικο κοτόπουλο συνοδευμένο με χυλοπίτες!   Υλικά: 1 κοτόπουλο χωριάτικο κομμένο σε 6 μερίδες 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 κ.σούπας πελτές ντομάτας 400 γρμ. ντοματάκια κονκασέ 500 γρμ. χυλοπίτες 12 λίτρο ζωμός

ΓΕΥΣΗ

7.12.20234:00 μμ

  Η Γωγώ Δελογιάννη φτιάχνει νόστιμο αλλά και νηστίσιμο ρυζόγαλο!   Υλικά: Α’ μείγμα: 100 γρμ. ρύζι γλασέ 500 γρμ. νερό 1/3 κ. γλυκού αλάτι φλούδα από 1 λεμόνι 1 ξύλο κανέλα 1 τμχ. αστεροειδής γλυκάνισος Β’ μείγμα: 800 γρμ.

ΓΕΥΣΗ

6.12.20234:00 μμ

  Η Γωγώ Δελογιάννη φτιάχνει την πιο νόστιμη συνταγή για λαβράκι πανέ με hasselback πατάτες   Για το λαβράκι: 6 φιλέτα λαβράκι 250 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρμ. Panko 4 κ. σούπας μουστάρδα αλάτι πιπέρι ρίγανη σκόρδο

ΓΕΥΣΗ

5.12.202312:36 μμ

  Ας αρχίσουμε τις …πρόβες για τα γλυκά των εορτών, με έναν παραδοσιακό μπακλαβά που υπόσχεται να καλύψει όλες τις ώρες που μας πιάνει «υπογλυκαιμία»! ΥΛΙΚΑ 500 γρμ. βούτυρο αιγοπρόβειο clarifie 300 γρμ. καρυδόψιχα 200 γρμ. αμυγδαλόψιχα 1 κ. γλυκού

thess

Επικαιρότητα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

9.12.20234:00 μμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή