Αρχική / ΓΕΥΣΗ / Σουφλέ με μήλα και σταφίδες

ΓΕΥΣΗ

15/10/2017 7:17 μμ

Σουφλέ με μήλα και σταφίδες

Σουφλέ με μήλα και σταφίδες

Γράφει thessnews

Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα μήλα, ρίχνουμε τη ζάχαρη και σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε τις σταφίδες και την κανέλα και αφήνουνε για 8 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν και το μείγμα από το τηγάνι, αφού έχει κρυώσει καλά πρώτα. Τέλος ενσωματώνουμε τα ασπράδια σε μορφή μαρέγκας! Γεμίζουμε πυρίμαχα μπολάκια κατά τα 3/4 και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστά με παγωτό βανίλια.

Από το φύλλο της THESSNEWS #73 (30/09/2017-01/10/2017)

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

/ Δείτε ακόμα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

26.10.2021 2:29 μμ

Το κουλούρι Θεσσαλονίκης είναι ένα, έχει ιστορία, είναι μερακλίδικο, είναι ξεχωριστό και μοναδικό. Οπότε ο,τι φτιάχνουμε εμείς στο σπίτι από αγάπη για τη μαγειρική είναι – απλώς – κοντά στα πρωτότυπα. Είναι αλήθεια ότι το ζύμωμα και η ωρίμανση όλων

ΓΕΥΣΗ

17.10.2021 11:20 μμ

Το φθινόπωρο είναι η εποχή της κολοκύθας, οι πάγκοι στα οπωροπωλεία και τις λαϊκές γεμίζουν. Οι κολοκυθόσουπες είναι εξαιρετικές, όπως και οι αρωματικές πίτες με κολοκύθα.    Ετοιμάζουμε, λοιπόν, αγαπημένα πιάτα, όπως η πίτσα και το ριζότο, με κολοκύθα. Υπέροχες,

ΓΕΥΣΗ

16.10.2021 11:59 μμ

Είστε λάτρεις των γλυκών και ιδιαίτερα του cheesecake; Σας… φέρνουμε στο πιάτο σας την καλύτερη συνταγή για αυθεντικό new york cheesecake με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη. Τα υλικά που θα δείτε παρακάτω είναι αρκετά για 10-12 μερίδες, με το

ΓΕΥΣΗ

16.10.2021 9:41 μμ

Μία ιδιαίτερη «γωνιά» της Θεσσαλονίκης, όπου πωλούνται τα πιο ευφάνταστα κρουασάν, αποκάλυψε η εκπομπή «Αυτό Είναι Σαββατοκύριακο» του OPEN. Η «ψυχή» πίσω από την όλη… υπόθεση είναι η ζαχαροπλάστης Ελένη Καλλίδου, η οποία, όπως αποκάλυψε, η ιστορία των κρουασάν ξεκίνησε

ΓΕΥΣΗ

8.10.2021 11:59 μμ

Το αυγό είναι ο πρωταγωνιστής σε πολλά φαγητά, ενώ τα τελευταία χρόνια, προτιμάται και για το πρωινό γεύμα. Μπορείς να δοκιμάσεις βασικές συνταγές για να απογειώσεις το πρωινό σου. Σύμφωνα με το ladylike αυτές τις συνταγές με αυγό δεν πρέπει

ΓΕΥΣΗ

3.10.2021 3:20 μμ

Ψαρονέφρι με μανιτάρια και κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας έφτιαξε ο chef της εκπομπής «το Πρωινό» , Πέτρος Συρίγος. Μια φανταστική και πεντανόστιμη συνταγή που είναι έτοιμη σε 30 λεπτά και θα απογειώσει το μεσημεριανό σας γεύμα!   Συστατικά για το ψαρονέφρι

thess

Επικαιρότητα

RETRO NEWS - ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

27.10.2021 7:00 πμ

RETRO NEWS - ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

27.10.2021 5:30 πμ