Αρχική / ΓΕΥΣΗ / ΣΥΝΤΑΓΕΣ / Η καλύτερη συνταγή για cheesecake δια χειρός Άκη Πετρετζίκη

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

16/10/2021 11:59 μμ

Η καλύτερη συνταγή για cheesecake δια χειρός Άκη Πετρετζίκη

Είστε λάτρεις των γλυκών και ιδιαίτερα του cheesecake; Σας… φέρνουμε στο πιάτο σας την καλύτερη συνταγή για αυθεντικό new york cheesecake με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη.

Η καλύτερη συνταγή για cheesecake δια χειρός Άκη Πετρετζίκη

Γράφει THESSNEWS-DESK

Είστε λάτρεις των γλυκών και ιδιαίτερα του cheesecake; Σας… φέρνουμε στο πιάτο σας την καλύτερη συνταγή για αυθεντικό new york cheesecake με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη.

Τα υλικά που θα δείτε παρακάτω είναι αρκετά για 10-12 μερίδες, με το συνολικό χρόνο εκτέλεσης να υπολογίζεται στα 200 λεπτά. 110 λεπτά θα πάρει το ψήσιμο και 60 λεπτά είναι ο χρόνος αναμονής.

 

Συστατικά

 

Για τη βάση

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για την κρέμα

  • 1250 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κρόκους, από μεσαία αβγά
  • 6 αβγά, μεσαία
  • 1 πρέζα αλάτι
  • βούτυρο, για τη φόρμα

Για το σερβίρισμα

  • γλυκό του κουταλιού βύσσινο
  • φύλλα δυόσμου

 

Μέθοδος εκτέλεσης

 

Για τη βάση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα μπισκότα, το βούτυρο και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Βάζουμε λαδόκολλα σε μια φόρμα 26 εκ. με αποσπώμενη βάση και απλώνουμε το μείγμα με τα μπισκότα. Πιέζουμε για να γίνει λείο και να καλυφθεί όλη η βάση της φόρμας. Δεν κάνουμε γείσο.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.

Για την κρέμα

  • Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 230ο C στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά για να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη και αφρατέψει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τους κρόκους, τα αβγά και το αλάτι. Βουτυρώνουμε περιμετρικά τη φόρμα και βάζουμε σιγά σιγά το μείγμα με το τυρί κρέμα πάνω από τη βάση μας. Προσοχή για να μην σπάσει η βάση.
  • Βάζουμε στον φούρνο ένα σκεύος με νερό, βάζουμε τη φόρμα με το μείγμα και ψήνουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, χωρίς να ανοίξουμε τον φούρνο κατεβάζουμε στους 100ο C και ψήνουμε για 1 ½ ώρα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε με το γλυκό του κουταλιού και φύλλα δυόσμου.

 

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

1.12.2021 11:30 μμ

Σήμερα φτιάχνουμε την Καλύτερη Πορτοκαλόπιτα που έχετε δοκιμάσει!!!  Ζουμερή,αφράτη και ότι πρέπει για τα Χριστούγεννα!!! Μια συνταγή από τον Σεφ Κωνσταντίνο Τσίχλα. Υλικά 200 ml ηλιέλαιο 250 γρ ζάχαρη 6 αυγά 50 ml χυμό πορτοκαλιού ξύσμα από 2 πορτοκάλια 50

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

28.11.2021 11:20 μμ

Ο αγαπημένος pastry chef Χρήστος Βέργαδος ετοιμάζει ακόμη μία υπέροχη συνταγή αυτή τη φορά πειράζει λίγο το κλασικό cheesecake με το αποτέλεσμα να είναι μαγικό. Δείτε το βίντεο με την συνταγή:

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

28.11.2021 3:00 μμ

Glühwein από την Aλσατία, egg nog από τον Καναδά και ζεστός μιλήτης στις γαλλικές και χιονισμένες Άλπεις. Θα περάσουμε όμορφα, όμορφα, όμορφα και τούτη τη γιορτινή βραδιά…   Η ιστορία του egg nog μας πάει πίσω στο 1800 στον παγωμένο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

28.11.2021 2:40 μμ

Δεν υπάρχει καλύτερο διακοσμητικό για το σπίτι τις μέρες των Χριστουγέννων από τα γλυκά, που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους και σε κάνουν να αισθάνεσαι σαν να βρίσκεσαι στο πιο ονειρικό σκηνικό. Gingerbread cookies για το δέντρο Τα διάσημα μπισκοτάκια με

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

24.11.2021 11:30 μμ

Σπιτικό λικέρ πορτοκάλι από τον Σεφ Κωνσταντίνο Τσίχλα που θα το λατρέψετε!!! Πανεύκολη και γρήγορη συνταγή!!!! Υλικά 6-7 πορτοκάλια 500 ml τσίπουρο 500 ml νερό 500 γρ. ζάχαρη 1 ξυλάκι κανέλας Εκτέλεση Ξεκινώντας κόβουμε τις φλούδες από τα πορτοκάλια μας!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

11.11.2021 11:30 μμ

Χοιρινή τηγανιά με πράσο από τον Σεφ Κωνσταντίνο Τσίχλα!! Εύκολη συνταγή που θα σας μαγέψει από την γεύση της αλλά και την υπέροχη μυρωδιά!!!   Υλικά 1 κιλό κιμά λαιμό 3-4 μέτρια πράσα 3 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 καρότο Εξαιρετικό παρθένο

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή