Χάλκινο μετάλλιο στον γαστρονομικό διαγωνισμό Thailand World Junior Chef Battle 2024, που έγινε στην Ταϊλάνδη, κατέκτησε η επίσημη ομάδα της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας, Culinary Team Greece. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 16 ομάδες από 12 χώρες, παρουσιάζοντας εθνικές
της Μαρίας Σιώμου Γεύση καλοκαιριού και θαλασσινού αέρα έχει χωρίς αμφιβολία ο Δεκαπενταύγουστος. Κάθε περιοχή της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, εκτός από τα θρησκευτικά έθιμα, έχει και ξεχωριστά γαστρονομικά έθιμα και παραδόσεις για τη γιορτινή ημέρα. Στο Κρητικό
Τα υλικά που θα χρειαστείτε : 2 λίτρα γάλα αμυγδάλου 170 γρμ. κορν φλάουρ 300 γρμ. ζάχαρη 2 βανιλίνες Για την καραμέλα 120 γρμ. ζάχαρη άχνη Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1,5 λίτρο γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη, τη
Τα υλικά που θα χρειαστείτε : 1 κουτάκι Morfat Choco (250 γρμ.) 150 γρμ. πραλίνα σοκολάτας 250 γρμ. μπισκοτα Digestive Για την επικάλυψη 400 γρμ. λιωμένη κουβερτούρα τριμμένο καρύδι Εκτέλεση Σε ένα μπολ ρίχνουμε 1 κουτάκι Morfat Choco και
Ʃήμερα, σας γράφω για να σας ταξιδέψω πίσω στο χρόνο, μέσα από τις γεύσεις και τις μυρωδιές του αγαπημένου μας Κεφαλοτυριού. Το τυρί αυτό δεν είναι απλά μια γαστρονομική απόλαυση, αλλά ένας ζωντανός θησαυρός της βόρειας Ελλάδας, που κουβαλάει
Τα υλικά που θα χρειαστείτε : 3 μελιτζάνες αλάτι ελαιόλαδο Για την γέμιση 1 κόκκινη πιπεριά 1 μέτριο κρεμμύδι 70 γρμ. ελαιόλαδο 70 γρμ. πελτέ ντομάτας 130 γρμ. ρύζι Καρολίνα 300 γρμ. βραστό νερό πιπέρι 1 κτ. γλυκού κανέλα