Αρχική / ΓΕΥΣΗ / Η κρητική κουζίνα εντυπωσιάζει στη Σερβία

ΓΕΥΣΗ

27/10/20238:15 μμ

Η κρητική κουζίνα εντυπωσιάζει στη Σερβία

Τηλεοπτικά γυρίσματα για τους γαστρονομικούς θησαυρούς της κρητικής κουζίνας, πραγματοποίησε στην Ανατολική Κρήτη το συνδρομητικό κανάλι Kitchen Tv της Σερβίας

Pixabay
Φωτ. Pixabay

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο δημοσιογραφικής αποστολής (Press Trip), που διοργάνωσε η Υπηρεσία Εξωτερικού ΕΟΤ Σερβίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης για την παραγωγή τεσσάρων επεισοδίων που θα προβληθούν σε όλες τις βαλκανικές χώρες.

 

 

Η τετραμελής ομάδα-αποτελούμενη από τον διευθυντή του καναλιού, τον παρουσιαστή της εκπομπής και 2 τεχνικούς του καναλιού- είχε την ευκαιρία να γευθεί τους αυθεντικούς γαστρονομικούς θησαυρούς της φημισμένης κρητικής κουζίνας ανά τον κόσμο και να απολαύσουν το ανυπέρβλητο φυσικό κάλλος του νησιού.

Τα μέλη του συνεργείου του Kitchen Tv, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Ε. Βουγιουκαλάκη, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εξωτερικού Ε.Ο.Τ. Σερβίας κ. Κακούτης, η εκπρόσωπος του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας κ. Ελένη Ηγουμενάκη και ο ιδιοκτήτης τοπικού ρακοκάζανου

Προσκεκλημένοι του ΕΟΤ Σερβίας και της Περιφέρειας Κρήτης ήταν οι: Ivan Nikolic, Διευθυντής Kitchen TV, Jakov Jevtovic, παρουσιαστής, Drasko Plavcic, Διευθυντής Φωτογραφίας στο Kitchen TV, Aleksandar Despotovic, κάμεραμαν/κινηματογραφιστής.

Τα μέλη του συνεργείου του Kitchen TV, είχαν την ευκαιρία να συγκεντρώσουν υλικό από την παρασκευή χαρακτηριστικών τοπικών κρητικών πιάτων και εδεσμάτων όπως είναι η νεράτη, τα καλτσούνια κ.α., και να καταγράψουν στην κάμερα τους ιδιαίτερους τρόπους μαγειρέματος τοπικών συνταγών όπως π.χ. το αντικριστό και την κακαβιά.

Επίσης, επισκέφτηκαν τους χώρους παρασκευής τοπικών ποτών (ρακοκάζανα), ιστορικές μονές (Ιερά Μονή Τοπλού) και τοπικά παραδοσιακά εστιατόρια. Περιηγήθηκαν ακόμη σε τοπικές αγορές στις πόλεις του Ηρακλείου και Σητείας.

Το ταξίδι και η κρητική φιλοξενία, άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στα μέλη του Kitchen Tv, οι οποίοι δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους από την πληθώρα αυθεντικών εμπειριών που μπορεί να βιώσει ο επισκέπτης στο νησί της Κρήτης. Τους φιλοξενούμενους συνόδευσε ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εξωτερικού Ε.Ο.Τ. Σερβίας, Γεώργιος Κακούτης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΓΕΥΣΗ

6.12.20234:00 μμ

  Η Γωγώ Δελογιάννη φτιάχνει την πιο νόστιμη συνταγή για λαβράκι πανέ με hasselback πατάτες   Για το λαβράκι: 6 φιλέτα λαβράκι 250 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρμ. Panko 4 κ. σούπας μουστάρδα αλάτι πιπέρι ρίγανη σκόρδο

ΓΕΥΣΗ

5.12.202312:36 μμ

  Ας αρχίσουμε τις …πρόβες για τα γλυκά των εορτών, με έναν παραδοσιακό μπακλαβά που υπόσχεται να καλύψει όλες τις ώρες που μας πιάνει «υπογλυκαιμία»! ΥΛΙΚΑ 500 γρμ. βούτυρο αιγοπρόβειο clarifie 300 γρμ. καρυδόψιχα 200 γρμ. αμυγδαλόψιχα 1 κ. γλυκού

ΓΕΥΣΗ

4.12.20232:49 μμ

    Το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης με τη Χριστουγεννιάτικη Αγορά στο Δημαρχείο σύστησε και φέτος καινοτόμα τοπικά προϊόντα παραγωγών, φτιαγμένα με μεράκι, κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθησία.     Η Θεσσαλονίκη, πόλη- μέλος του δικτύου δημιουργικών πόλεων της Unesco,

ΓΕΥΣΗ

1.12.202312:36 μμ

    Ένας αρωματικός θαλασσινός «χορός», με την υπογραφή του Ανδρέα Μαμούκαρη, νηστίσιμος και τρυφερός, που δεν απαιτεί διαίτερο ταλέντο στην παρασκευή αλλά αποζημιώνει με το παραπάνω τος γευστικούς κάλυκες!   Υλικά 2 κ.σ. αλάτι 500 γραμμάρια κοφτό μακαρόνι 1νεροπότηρο

ΓΕΥΣΗ

30.11.202312:44 μμ

    Η Κυριακή και η Μαριάνθη Τοπαλίδου, δίδυμες από τη Θεσσαλονίκη και ο μικρότερος αδερφός τους Αλέξανδρος περνούν ατέλειωτες ώρες στο εργαστήριο του φούρνου τους, στο κέντρο της πόλης, παρασκευάζοντας και ξεφουρνίζοντας ψωμιά και γλυκά από τα ξημερώματα, για

ΓΕΥΣΗ

28.11.20234:00 μμ

  Η Γωγώ Δελογιάννη φτιάχνει την πιο νόστιμη, εύκολη και γρήγορη συνταγή για φιλέτο ψαριού φρικασέ!   Υλικά: 5 φιλέτα ψαριού της επιλογής σας 3 μαρούλια χοντροκομμένα 1 ματσάκι άνηθο 1 ματσάκι μυρώνια, 1 ματσάκι καυκαλήθρες, 1 ματσάκι κόλιανδρο 2

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή