Αρχική / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ECO NEWS / Μετά την βάρδια στην Cosmote καθαρίζουν τις θάλασσες μας (ΦΩΤΟ)

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ECO NEWS

01/11/20233:39 μμ

Μετά την βάρδια στην Cosmote καθαρίζουν τις θάλασσες μας (ΦΩΤΟ)

Ο καθαρισμός παραλίας στη Σαλαμίνα συγκέντρωσε πάνω από 200 κιλά σκουπιδιών

Μετά την βάρδια στην Cosmote καθαρίζουν τις θάλασσες μας (ΦΩΤΟ)

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

Η ομάδα εθελοντών εργαζομένων της Cosmote Technical Services από το Τεχνικό Τμήμα Νίκαιας-Σαλαμίνας, σε συνεργασία με την κοινωνική μη κερδοσκοπική οργάνωση «Εναλεία», μετέβησαν με καΐκια στην παραλία Κάβο-Πετρίτη.

 

 

Μετά από ώρες συστηματικής προσπάθειας, συγκέντρωσαν περισσότερα από 200 κιλά απορριμμάτων, τα φόρτωσαν στα καΐκια, και τα μετέφεραν στο λιμάνι της Σαλαμίνας, όπου η «Εναλεία» διατηρεί container συλλογής απορριμμάτων για την υπεύθυνη διαχείριση και ανακύκλωσή τους.

Με τη συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία Cosmote Blue, οι εργαζόμενοι του ομίλου βάζουν το δικό τους λιθαράκι στην επίτευξη του στόχου για τη συγκέντρωση 90 τόνων πλαστικού μέχρι το 2025, από τους οποίους οι 52 τόνοι εκτιμάται ότι θα μετατραπούν σε νέα, ανακυκλωμένα προϊόντα, όπως κάλτσες, μπουφάν, παπούτσια, ακόμη και έπιπλα.

Οι δράσεις του Cosmote Blue έχουν ως στόχο την προστασία της θάλασσας από τα πλαστικά και τα απορρίμματα, και περιλαμβάνουν τον καθαρισμό των ακτών και του βυθού από σκάφη ψαράδων που συμμετέχουν στο δίκτυο της «Εναλεία».

Παράλληλα στο πλαίσιο των δράσεων για το Cosmote Blue πραγματοποιούνται εκπαιδεύσεις ψαράδων σε βιώσιμες μεθόδους αλιείας, καλές πρακτικές καθαρισμού των θαλασσών και υπεύθυνη διαχείριση του αλιευτικού εξοπλισμού, ώστε να αποφευχθεί η μελλοντική πλαστική ρύπανση από δίχτυα και αλιευτικό εξοπλισμό, και η μείωση των ιχθυαποθεμάτων.

Η πρωτοβουλία Cosmote Blue αποτελεί μακροχρόνια δέσμευση της Cosmote, που ενισχύει τη συστηματική περιβαλλοντική δράση της στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης. Θα εμπλουτίζεται και με άλλες δράσεις, αποτελώντας ένα ακόμη βήμα για τη βιωσιμότητα του πλανήτη και τη διασφάλιση της ζωής σε αυτόν. Γιατί ένας κόσμος με καθαρές θάλασσες, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ECO NEWS

6.12.20234:07 μμ

    Μια απλή κίνηση μπορεί να είναι το μόνο που θα χρειάζεται στο μέλλον για να αλλάξει κανείς το χρώμα του ρούχου που φοράει, σύμφωνα με ερευνητική ομάδα, η οποία έφτιαξε ένα ύφασμα με ενσωματωμένη μικροσκοπική κάμερα, το οποίο

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ECO NEWS

5.12.202312:11 μμ

  Στη Διεθνή Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα COP28, στο Ντουμπάι, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ως επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.     Ο κ. Τζιτζικώστας παρουσίασε στη Διεθνή Διάσκεψη τις δράσεις και

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ECO NEWS

4.12.20234:56 μμ

      Δικογραφία από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διατάχθηκε για τη θανάτωση και ακρωτηριασμό τεσσάρων ζωνοδέλφινων τον περασμένο Μάιο στο βορειοανατολικό Αιγαίο, έπειτα από καταγγελία του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος.   Τα 4 νεκρά ζωνοδέλφινα έφεραν τραύματα από αιχμηρό

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ECO NEWS

22.11.202312:34 μμ

    Πέντε νέοι σταθμοί, δύο στην Ελλάδα και τρεις στη Βόρεια Μακεδονία που θα παρακολουθούν, σε πραγματικό χρόνο, την εξέλιξη της στάθμης του ποταμού Αξιού για τη διαχείριση πλημμυρικών φαινομένων, θα εγκατασταθούν από αύριο στο πλαίσιο προγράμματος Interreg.  

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ECO NEWS

20.11.20233:15 μμ

    Το ποδήλατο πέρα από μέσο αναψυχής είναι μία εναλλακτική μορφή μετακίνησης για εκατομμύρια ανθρώπους, τόσο στις πόλεις, όσο και την επαρχία, με πολλαπλά οφέλη.     Την τελευταία τριετία, και ως ένα βαθμό λόγω της πανδημίας, παρατηρήθηκε αύξηση

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ECO NEWS

20.11.20231:07 μμ

  Η ομάδα εθελοντισμού του Aegean College Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει Εθελοντική Αναδάσωση, την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 10:30, στην περιοχή του Δερβενίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Παύλου Μελά. Δηλώσεις συμμετοχής

thess

Επικαιρότητα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

8.12.20237:59 πμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή