Αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε σήμερα ότι η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ έχει λάβει εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες περίπου 1.000 μη ταυτοποιημένα πτώματα εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια στη Γάζα, τα οποία δεν έχουν συμπεριληφθεί στους επίσημους απολογισμούς των θυμάτων.
«Επίσης λαμβάνουμε αυτές τις εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια, οι οποίοι δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Πίπερκορν, εκπρόσωπος του ΠΟΥ για τις κατεχόμενες Παλαιστινιακές Περιοχές, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον απολογισμό των νεκρών στη Γάζα. Δεν διευκρίνισε την πηγή των πληροφοριών αυτών.
BREAKING: The WHO has shared that there are estimates of 1,000 unidentified bodies that are still buried under the rubble in Gaza.https://t.co/Y9BQVr5hYQ
📺 Sky 501, Virgin 602, Freeview 233 and YouTube pic.twitter.com/j7mPBfhz9c
— Sky News (@SkyNews) October 27, 2023
Οι υγειονομικές αρχές στη Γάζα έχουν ανακοινώσει ότι περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ