Αρχική / ΔΙΕΘΝΗ / Σοκαριστικό βίντεο των New York Times: Έτσι σκότωναν οι Ρώσοι τους Ουκρανούς στην Μπούτσα

ΔΙΕΘΝΗ

20/05/20222:35 μμ

Σοκαριστικό βίντεο των New York Times: Έτσι σκότωναν οι Ρώσοι τους Ουκρανούς στην Μπούτσα

Νέα βίντεο-ντοκουμέντα της σφαγής των αμάχων στη Μπούτσα, κοντά στο Κίεβο, φέρνουν στο φως οι New York Times με τις εικόνες να είναι πραγματικά σοκαριστικές.

Youtube
Φωτ. Youtube

Γράφει THESSNEWS-DESK

Νέα βίντεο-ντοκουμέντα της σφαγής των αμάχων στη Μπούτσα, κοντά στο Κίεβο, φέρνουν στο φως οι New York Times με τις εικόνες να είναι πραγματικά σοκαριστικές.

 

Οι εικόνες ελήφθησαν στις 4 Μαρτίου από κάμερα ασφαλείας κι έναν αυτόπτη μάρτυρα και καταγράφουν Ρώσους στρατιώτες που οδηγούν μια ομάδα Ουκρανών αιχμαλώτων λίγα λεπτά πριν την εκτέλεσή τους.

Στο βίντεο από την κάμερα ασφαλείας δείχνει μια ομάδα εννέα Ουκρανών να διασχίζουν δρόμο της Μπούτσα προχωρώντας σκυφτοί σε φάλαγγα κατ’ άνδρα κρατώντας ο καθένας το παντελόνι του μπροστινού του και κάποιοι με τα χέρια πάνω απ’ τα κεφάλια τους. Δύο ένοπλοι Ρώσοι στρατιώτες στην κεφαλή και στην οπισθοφυλακή της πομπής οδηγούν τους αιχμαλώτους.

 

 

Οι άμαχοι δεν ξαναφάνηκαν…

 

Οκτώ αυτόπτες μάρτυρες είπαν στην αμερικανική εφημερίδα ότι οι Ρώσοι στρατιώτες οδήγησαν στη συνέχεια τους αιχμαλώτους πίσω από κτίριο γραφείων στη Μπούτσα, ακούστηκαν πυροβολισμοί και οι άμαχοι δεν ξαναφάνηκαν.

Ένα άλλο βίντεο από drone που περιήλθε στην κατοχή των New York Times επιβεβαιώνει τις περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων, δείχνοντας τις σορούς των αιχμαλώτων πίσω από το κτίριο της οδού Γιαμπλόνσκαγια 144 και τους Ρώσους στρατιώτες να στέκονται από πάνω τους.

 

 

Διαψεύδει η Μόσχα

 

Η ομάδα των εκτελεσθέντων, όπως όλα δείχνουν, ανδρών από τα βίντεο αποτυπώθηκε και σε φωτογραφία που ελήφθη στις 3 Απριλίου. Όπως λένε οι NYTimes, η έρευνά τους στη Μπούτσα αποκάλυψε «την σαφέστερη μέχρι στιγμής απόδειξη» ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτέλεσαν σκόπιμα τους αμάχους «κάτι που τις εμπλέκει σε ένα πιθανό έγκλημα πολέμου».

Οι αναφορές για τις ωμότητες και τις εκτελέσεις στη Μπούκα άρχισαν να βγαίνουν στο φως μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την περιοχή στα τέλη Μαρτίου. Οι μαρτυρίες κατοίκων και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα από το προάστιο του Κιέβου πυροδότησαν διεθνή κατακραυγή και εκκλήσεις για δίκη των Ρώσων υπευθύνων για εγκλήματα πολέμου. Η Μόσχα έχει επανειλημμένα διαψεύσει τις αναφορές για τις ωμότητες στην Μπούτσα χαρακτηρίζοντάς τες «ψευδείς».

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΔΙΕΘΝΗ

17.4.20249:30 μμ

  Το απαλό, ακουστικό τραγούδι αναφέρεται σε στιγμές με ένα αγαπημένο πρόσωπο στο δημοφιλές πάρκο του Λονδίνου, Πριμρόουζ Χιλ το οποίο απεικονίζεται στο εξώφυλλο του σινγκλ.   «Το “Primrose Hill” είναι εδώ!» έγραψε ο Τζέιμς ΜακΚάρτνεϊ σε ανάρτηση στα μέσα

ΔΙΕΘΝΗ

17.4.20249:15 μμ

    H Χάνα Γκουτιέρες-Ριντ, υπεύθυνη για τα όπλα στα γυρίσματα της ταινίας «Rust», καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών για τον θάνατο της διευθύντριας φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς τον Οκτώβριο του 2021.     Τον περασμένο μήνα η 27χρονη Γκουτιέρες-Ριντ είχε

ΔΙΕΘΝΗ

17.4.20244:00 μμ

  Ο Ντουέιν Τζόνσον που τον αποκαλούν «Βράχο» είναι ιδιαίτερα αγαπητός κινηματογραφικός αστέρας και όχι μόνο χάρη στους ρόλους και τις επιτυχίες του στη μεγάλη οθόνη.   Πάντα προσηνής, αυτή την φορά αποδέχθηκε την πρόκληση μικρού θαυμαστή να παίξουν το

ΔΙΕΘΝΗ

17.4.202412:20 μμ

  Δεν μπορεί να το χωρέσει ανθρώπινος νους αυτό που έκανε μια γυναίκα στη Βραζιλία, η οποία πήγε με έναν άνδρα σε σε αναπηρικό αμαξίδιο για να υπογράψουν δάνειο, με τον άνδρα να φαίνεται χλωμός.     Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα

ΔΙΕΘΝΗ

17.4.202412:00 μμ

  Τουλάχιστον 33.899 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 76.664 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του θύλακα.     Τις τελευταίες 24 ώρες, 56 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή