Αρχική / ΔΙΕΘΝΗ / Κόντρα Νετανιάχου με τους επικεφαλής των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών

ΔΙΕΘΝΗ

29/10/20232:30 μμ

Κόντρα Νετανιάχου με τους επικεφαλής των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών

Ο Νετανιάχου λέει πως δεν είχε προειδοποιηθεί για την επίθεση που σχεδίαζε η Χαμάς

Κόντρα Νετανιάχου με τους επικεφαλής των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επέκρινε σήμερα τους επικεφαλής των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, λέγοντας πως δεν είχε προειδοποιηθεί ποτέ πως η Χαμάς σχεδίαζε την ευρείας κλίμακας επίθεσή της στις 7 Οκτωβρίου, αλλά αργότερα απέσυρε τα σχόλιά του και ζήτησε συγγνώμη.

 

Οι παρατηρήσεις, που αναρτήθηκαν στο X (πρώην Twitter) στη 1.00 π.μ. σήμερα, προκάλεσαν πολιτικό σάλο και ρήγμα εντός του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Νετανιάχου, ο οποίος έχει προκαλέσει την οργή της κοινής γνώμης για το ότι δεν ανέλαβε την ευθύνη για τις αποτυχίες των υπηρεσιών πληροφοριών και τις επιχειρησιακές αποτυχίες σε σχέση με την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ.

Ενώ ανώτατοι αξιωματούχοι –από τους επικεφαλής του στρατού και της υπηρεσίας εσωτερικής κατασκοπείας Σιν Μπετ μέχρι τον υπουργό Οικονομικών– έχουν παραδεχθεί τις αποτυχίες τους, ο Νετανιάχου δεν έχει κάνει το ίδιο.

Έχει πει μόνο πως θα υπάρξει χρόνος για σκληρές ερωτήσεις, μεταξύ άλλων και για τον εαυτό του, μετά τον πόλεμο.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, που ρωτήθηκε για τα σχόλια του Νετανιάχου κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, αρνήθηκε να απαντήσει, λέγοντας: “Τώρα είμαστε σε πόλεμο, είμαστε εστιασμένοι στον πόλεμο”.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν πει πως τα γεγονότα που οδήγησαν στην επίθεση της Χαμάς, περιλαμβανομένης και της αντιμετώπισής της, θα διερευνηθούν, όμως το επίκεντρο είναι τώρα στη σύγκρουση.

Η ανάρτηση του Νετανιάχου η οποία έχει τώρα διαγραφεί ανέφερε:

“Ποτέ και σε κανένα στάδιο δεν υπήρξε προειδοποίηση που να δόθηκε στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου όσον αφορά τις πολεμικές προθέσεις της Χαμάς. Αντίθετα, όλοι οι αξιωματούχοι ασφαλείας, περιλαμβανομένου του επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών και του επικεφαλής της Σιν Μπετ, εκτίμησαν πως η Χαμάς είχε αποθαρρυνθεί και ενδιαφερόταν για μια διευθέτηση”.

Σε δεύτερη ανάρτηση στο X περίπου δέκα ώρες αργότερα, ο Νετανιάχου έγραψε: “Έκανα λάθος”, προσθέτοντας πως οι παρατηρήσεις του “δεν θα έπρεπε να έχουν γίνει και ζητώ συγγνώμη για αυτό”.

“Δίνω πλήρη στήριξη σε όλους τους επικεφαλής των τμημάτων ασφαλείας”, είπε.

Νυν και πρώην σύμμαχοι επέπληξαν γρήγορα τον Νετανιάχου για τα αρχικά σχόλιά του, περιλαμβανομένου του Μπένι Γκαντζ, πρώην υπουργού Άμυνας ο οποίος συμμετέχει τώρα στο πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Νετανιάχου.

Ο Γκαντζ έγραψε στο X πως ο Νετανιάχου θα πρέπει να ανακαλέσει αυτό που είπε και να μην ασχοληθεί άλλο με το θέμα.

“Όταν είμαστε σε πόλεμο, η ηγεσία πρέπει να επιδεικνύει ευθύνη, να αποφασίζει να κάνει τα σωστά πράγματα και να στηρίζει τις δυνάμεις σε τρόπο ώστε να μπορέσουν να φέρουν σε πέρας αυτό που απαιτούμε από αυτές”, είπε ο Γκαντζ.

Η καλά σχεδιασμένη αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς ήταν η φονικότερη εναντίον του Ισραήλ από την ίδρυση του εβραϊκού κράτους το 1948. Έκτοτε το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας με σφοδρά αεροπορικά πλήγματα και ξεκίνησε χερσαίες επιχειρήσεις με σκοπό την εξάλειψη της υποστηριζόμενης από το Ιράν ισλαμιστικής οργάνωσης και την επιστροφή δεκάδων ομήρων που απήχθησαν από το Ισραήλ και μεταφέρθηκαν στη Γάζα.

Η (αρχική) ανάρτηση “δείχνει ένα πράγμα: πως (ο Νετανιάχου) δεν ενδιαφέρεται για την ασφάλεια, δεν ενδιαφέρεται για τους ομήρους, μόνο για την πολιτική”, δήλωσε ο πολιτικός της αντιπολίτευσης Άβιγκντορ Λίμπερμαν, κάποτε υπουργός Άμυνας του Νετανιάχου, σε ραδιοφωνική συνέντευξη.

Ο Γιόσι Κοέν, που ήταν επικεφαλής της υπηρεσίας κατασκοπείας Μοσάντ υπό προηγούμενες κυβερνήσεις του Νετανιάχου, δήλωσε στην ισραηλινή ραδιοφωνία: “Αναλαμβάνεις την ευθύνη από την αρχή της δουλειάς σου, όχι από τη μέση”.

 

 

 

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΔΙΕΘΝΗ

7.12.20239:00 μμ

  «Μην διαβάζετε περιεχόμενο της Post σήμερα!»: η συνδικαλιστική ένωση των εργαζομένων της Washington Post κάλεσε σήμερα τους αναγνώστες της υψηλού κύρους αμερικανικής εφημερίδας να μποϊκοτάρουν την παραγωγή της, ως ένδειξη αλληλεγγύης προς το προσωπικό που απεργεί.   Το συνδικάτο

ΔΙΕΘΝΗ

7.12.20235:30 μμ

  Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας σκοτώθηκαν 17.177 άνθρωποι από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.   Το υπουργείο ανέφερε ότι ότι 350 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

ΔΙΕΘΝΗ

7.12.20235:00 μμ

  Ο γνωστός ράπερ, με τις επιτυχίες στα διεθνή charts «Despacito» και  «Gasolina», αποκάλυψε τα νέα στους θαυμαστές του, στην τελευταία συναυλία της παγκόσμιας περιοδείας του «La Última Vuelta».     «Το να ζεις μια επιτυχημένη ζωή δεν είναι το

ΔΙΕΘΝΗ

7.12.20234:35 μμ

  Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες η άσεμνη χειρονομία που έκανε on air μια παρουσιάστρια του BBC, στο ξεκίνημα του live δελτίου ειδήσεων στις 12 το μεσημέρι.   Σύμφωνα με την Daily Mail, η Μαριάμ Μόσιρι βρέθηκε εκτεθειμένη με

ΔΙΕΘΝΗ

7.12.20233:45 μμ

  «Κοίταζε μπροστά. Όλα θα πάνε καλά και… μη βγάζεις τα φρύδια σου». Αυτή είναι η συμβουλή που θα έδινε η ηθοποιός Τζούλια Ρόμπερτς στον 19χρονο εαυτό της.     Από την άλλη ο συμπρωταγωνιστής της στην ταινία «Leave The

ΔΙΕΘΝΗ

7.12.20233:30 μμ

  Η ηθοποιός μοιράστηκε ένα μήνυμα στο Instagram, το οποίο έγραφε: «Θέλω επίσης να πω ότι είμαι πολύ ευγνώμων για τους πραγματικούς υποστηρικτές μου που σέβονται και αγαπούν το γυναικείο σώμα… Το να είσαι κάτω από το μικροσκόπιο δεν είναι

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή