Αρχική / ΔΙΕΘΝΗ / Φινλανδία – Σουηδία ένα βήμα πιο κοντά στην ένταξη στο ΝΑΤΟ

ΔΙΕΘΝΗ

15/05/202211:52 πμ

Φινλανδία – Σουηδία ένα βήμα πιο κοντά στην ένταξη στο ΝΑΤΟ

Την απόφαση των δύο χωρών να ενταχθούν στην Συμμαχία πυροδότησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

PIXABAY
Φωτ. PIXABAY

Γράφει THESSNEWS-DESK

Ένα βήμα πριν την ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι Φινλανδία και Σουηδία.

 

Την απόφαση των δύο χωρών να ενταχθούν στην Συμμαχία πυροδότησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτές οι ιστορικές εξελίξεις έχουν μεταφραστεί σε ένα κύμα υποστήριξης προς στις δύο σκανδιναβικές χώρες για την ένταξη στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, καθώς η υποψηφιότητά τους βρίσκεται στα τελικά στάδια έγκρισης στα Κοινοβούλια των δύο χωρών.

Εν μέσω απειλών της Μόσχας ότι σε περίπτωση ένταξης αυτών των χωρών στο ΝΑΤΟ, η Ρωσία μπορεί να αναπτύξει πυρηνικά όπλα και υπερηχητικούς πυραύλους στον ευρωπαϊκό θύλακα του Καλίνινγκραντ, η Φινλανδία, η οποία μοιράζεται σύνορα 1.300 χιλιομέτρων με τη Ρωσία, και η Σουηδία προσμένουν να ενταχθούν στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, αλλά και οι δύο ανησυχούν ότι θα είναι ευάλωτες κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας των αιτήσεών τους, διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει έως και έναν χρόνο.

Οποιεσδήποτε αιτήσεις για ένταξη στην Βορειοατλαντική Συμμαχία θα προκαλέσουν μια τεταμένη αναμονή κατά τους μήνες που χρειάζονται για να επικυρωθούν από όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ, αν και η Συμμαχία και ο Λευκός Οίκος έχουν δηλώσει ότι είναι βέβαιοι ότι τυχόν ανησυχίες για την ασφάλεια θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΔΙΕΘΝΗ

29.3.20249:50 πμ

  Ρωσικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε φυλάκιση δύο ετών έναν δημοσιογράφο επειδή σε μηνύματά του επέκρινε την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Την ίδια ώρα, πέντε δημοσιογράφοι ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης συνενήφθησαν στη Μόσχα.   Ο Μιχαήλ Φέλντμαν, δημοσιογράφος και ακτιβιστής

ΔΙΕΘΝΗ

28.3.202410:15 μμ

    Το BBC πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα νέο ντοκιμαντέρ διάρκειας μιας ώρας για να τιμήσει την 30ή επέτειο από τον θάνατο του Κερτ Κομπέιν.     Ο αρχηγός των Nirvana που αυτοκτόνησε στις 5 Απριλίου 1994, θα τιμηθεί με

ΔΙΕΘΝΗ

28.3.20249:45 μμ

    Το «MJ the Musical» παραγωγή βασισμένη στη ζωή του αείμνηστου τραγουδιστή Μάικλ Τζάκσον έκανε πρεμιέρα στο Λονδίνο.   Το βραβευμένο μιούζικαλ, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το ίδρυμα Μάικλ Τζάκσον συγκέντρωσε πολύ καλές κριτικές στις ΗΠΑ και κέρδισε

ΔΙΕΘΝΗ

28.3.20249:15 μμ

    Έχει πολυλήσει τα ακίνητα τα οποία της θύμιζαν τις παλιές ευτυχισμένς ημέρες με τη μητέρα της, μετακόμισε στο Παρίσ και άλλαξε ρότα στα ενδιαφέροντά της, συμμετέχοντας στον κολοσσό των super markets «Casino».

ΔΙΕΘΝΗ

28.3.20243:43 μμ

    Εκατοντάδες τα θύματα, νέες και όμορφες κοπέλες, που δέχτηκαν αιφνίδια επίθεση – από χαστούκι έως δυνατή γροθιά! Εξετάζεται το ενδεχόμενο εάν τα θύματα στοχοποιούνται μέσω των social media.  

ΔΙΕΘΝΗ

28.3.20242:45 μμ

  Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι κατέθεσε μήνυση κατά του γνωστού φιλόλογου, συγγραφέα και ιστορικού Λουτσιάνο Κάνφορα, ο οποίος, πριν δυο χρόνια, μιλώντας σε μαθητές λυκείου είχε πει ότι η πολιτικός και πρόεδρος των Αδελφών της Ιταλίας «μέσα στην ψυχή

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή