Αρχική / AUTO-MOTO / Volvo Cars: Ανανεώσιμα καύσιμα για θαλάσσιες μεταφορές & μείωση εκπομπών CO2 από ορυκτά κατά 84%

AUTO-MOTO

11/07/202312:54 μμ

Volvo Cars: Ανανεώσιμα καύσιμα για θαλάσσιες μεταφορές & μείωση εκπομπών CO2 από ορυκτά κατά 84%

Volvo Cars: Ανανεώσιμα καύσιμα για θαλάσσιες μεταφορές & μείωση εκπομπών CO2 από ορυκτά κατά 84%

 

Κάθε χρόνο, δεκάδες χιλιάδες κοντέϊνερ με υλικά παραγωγής που προορίζονται για τα εργοστάσια της Volvo Cars μεταφέρονται στους ωκεανούς του πλανήτη πάνω σε φορτηγά πλοία.

 

 

Πλέον, οι περισσότερες από αυτές τις θαλάσσιες μεταφορές εκτελούνται με τη χρήση ανανεώσιμων καυσίμων, αντί για ορυκτά καύσιμα.

Η Volvo ως πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που ανακοινώνει μία τέτοια μετάβαση, στοχεύει να πετύχει άμεση μείωση στις εκπομπές CO2 από ορυκτά καύσιμα στις διηπειρωτικές θαλάσσιες μεταφορές, έως και 55.000 τόνους ανά έτος. Χάρη στα ανανεώσιμα καύσιμα, οι εκπομπές CO2 ελαττώνονται τουλάχιστον 84% σε σχέση με τα συμβατικά καύσιμα.

Η μείωση ισοδυναμεί με τις εκπομπές CO2 ενός φορτηγού με πλήρες φορτίο που διανύει περίπου 1.200 φορές την περίμετρο του ισημερινού της γης.

Το καύσιμο που χρησιμοποιείται είναι μεθυλεστέρες λιπαρών οξέων (FAME), με βάση ανανεώσιμες και βιώσιμες πηγές, όπως κυρίως το λάδι μαγειρικής. Δεν χρησιμοποιούνται φοινικέλαιο ή προϊόντα από φοινικέλαιο. Η χρήση ανανεώσιμων καυσίμων θα περιλαμβάνει τις εισερχόμενες θαλάσσιες μεταφορές παραγωγικού υλικού για μονάδες παραγωγής μας στην Ευρώπη και την Αμερική, καθώς και τη διανομή ανταλλακτικών που γίνεται μέσω θαλάσσης παγκοσμίως.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, η volvo cars συνεργάζεται με τις Maersk, Kuehne+Nagel και DB Schenker. Αυτοί οι πάροχοι υπηρεσιών logistics έχουν από την 1 Ιουνίου 2023 κάνει τη μετάβαση στα ανανεώσιμα καύσιμα, για την ενέργεια που απαιτείται για όλες τις μεταφορές κοντέινερ που γίνονται για λογαριασμό της Volvo Cars.

Όταν δεν είναι διαθέσιμα ανανεώσιμα καύσιμα για μία συγκεκριμένη μεταφορά, ο συνεργάτης που εκτελεί το μεταφορικό έργο προχωρά σε χρήση ανανεώσιμων καυσίμων για τις ανάγκες ενός άλλου πελάτη σε άλλη διαδρομή, ώστε η συνολική μείωση στα ορυκτά καύσιμα να αντιστοιχεί στην πραγματική χρήση που κάνουν τα πλοία μεταφοράς κοντέινερ. Η συγκεκριμένη μεθοδολογία ονομάζεται εξισορρόπηση ισοζυγίου μάζας και παρακολουθείται σε τακτική βάση από τρίτα μέρη. Τα ανανεώσιμα καύσιμα είναι πιστοποιημένα και δεν παράγονται ανταγωνιστικά σε σχέση με επισιτιστικές καλλιέργειες. Είναι, επομένως, βιώσιμα σύμφωνα με την οδηγία της ΕΕ για τις ΑΠΕ.

Η λίστα πρωτοβουλιών της Volvo cars διευρύνεται συνεχώς, καθώς τεχνικοί και διοίκηση εργάζονται για την επίτευξη του στόχου που δεν είναι άλλως από μία κλιματικά ουδέτερη εταιρεία έως το 2040.Επίσης στόχο αποτελεί και η κλιματικά ουδέτερη παραγωγή έως το 2025. Και τα δύο αυτά ορόσημα είναι σημαντικά βήματα για τον οραματισμό της Volvo προς την κλιματική ουδετερότητα.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ

Ο Παντελής Τζερτζεβέλης γεννήθηκε το 1967 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, και ακόμη από μικρή ηλικία, εντάχθηκε στον κόσμο της περιπέτειας, καθώς ήταν μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, όπου ανέβηκε μέχρι τον βαθμό του Προσκόπου του Έθνους! Σε ηλικία 16 χρόνων, βρέθηκε υπό την καθοδήγηση του μεγάλου Φωτορεπόρτερ, Γιώργου Φουρκαλά, όπου και έμαθε την τέχνη της φωτογραφίας και καθημερινά εργαζόταν τραβώντας φωτογραφίες, για τις εφημερίδες Μακεδονία- Θεσσαλονίκη, και Σπορ του Βορρά! Λίγο αργότερα παράλληλα με τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο, παρακολούθησε 2ετή σχολή φωτογραφίας, και έναν χρόνο αργότερα την τριετή σχολή δημοσιογραφίας ΑΚΤΟ. Εργάστηκε σε περιοδικά και Εφημερίδες όπως οι Μακεδονικές Επιλογές, Το AUTO moto, ο Ταχυδρόμος, Το Traveller, το ΕΘΝΟΣ, η ΒΡΑΔΙΝΗ, η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ, ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ. Από το 2008 μέχρι το 2013, από την συχνότητα της ΕΡΤ3 εργάστηκε στην εκπομπή ΕΠΙΤΡΟΧΩΝ, και ταξίδευε τους ακροατές του μέσα από την εκπομπή του …τα μπαγκάζια , στις εσχατιές της Εναλλακτικής Ελλάδας. Από το 2014 εργάζεται στον Όμιλο του ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και μέσα από την συχνότητα του πρώτου ραδιοφώνου της Βόρειας Ελλάδας, υπηρετεί τον κόσμο της αυτοκίνησης, και των αποδράσεων. Είναι υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, και της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, και της Παγκόσμιας ένωσης Δημοσιογράφων.

/ Δείτε ακόμα

AUTO-MOTO

8.12.20234:10 μμ

    Η Επιτροπή Αγώνων ανακοινώνει τα προγράμματα των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Ράλλυ για το 2024. Τα πρωταθλήματα θα είναι και πάλι δύο, ένα σε χωμάτινη και ένα σε ασφάλτινη επιφάνεια.   60ό ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΛΥ ΧΩΜΑΤΟΣ 2024 Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

AUTO-MOTO

8.12.20231:40 μμ

    Έχοντας χαράξει μια μακρά πορεία επιτυχιών, η Citroën προχωρά σε ταυτόχρονη αναβάθμιση όλων των μοντέλων της, αποδεικνύοντας ότι παραμένει πιστή στην αξία της συνεχούς εξέλιξης, συνδυάζοντας τους άξονες του τολμηρού σχεδιασμού και της πρωτοπόρας τεχνολογίας.   Η νέα

AUTO-MOTO

6.12.202311:48 πμ

  Η έκδοση του Jeep Avenger με τον κινητήρα βενζίνης των 100 PS ταράζει ακόμα πιο πολύ τις ισορροπίες στη δημοφιλή κατηγορία των B-SUV, με τιμή που ξεκινάει από τις €25.990.   Εξακολουθεί να διατίθεται αποκλειστικά στο πολύ πλούσιο επίπεδο

AUTO-MOTO

5.12.202311:24 πμ

    Οι δημοσιογράφοι-μέλη του θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» οδήγησαν για ακόμα μία φορά τα 11 νέα μοντέλα που διεκδικούν την κορυφαία στη χώρα μας διάκριση για το 2024, στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων.   Δύο μόλις εβδομάδες απομένουν

AUTO-MOTO

4.12.202311:48 πμ

    Το νέο Duster είναι το νέο κεφάλαιο στην ιστορία ενός μοντέλου που έγινε ορόσημο στην αγορά του, ένα εμβληματικό μοντέλο που ενσωματώνει όλα όσα πρεσβεύει η Dacia: Στιβαρό και εκδρομικό, ουσιώδες αλλά και cool, έξυπνα φιλικό προς το

AUTO-MOTO

1.12.20232:00 μμ

    Η Aristotle Racing Team – ART η ακρωνύμια συντομογραφία – έχει τη χαρά να ανακοινώσει την παρουσία της στο Mediterranean Cosmos στις 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνοντας μαζί της το εντυπωσιακό αγωνιστικό μονοθέσιο ART22,με το οποίο κατέκτησε τη

thess

Επικαιρότητα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

9.12.20234:00 μμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή