Αρχική / AUTO-MOTO / Test drive: New Subaru OUTBACK – Η αυτοκρατορία των αισθήσεων!

AUTO-MOTO

09/09/2021 8:00 πμ

Test drive: New Subaru OUTBACK – Η αυτοκρατορία των αισθήσεων!

Από τότε που κυκλοφόρησε το SUBARU outback το 1995, συνδυάζει την παράδοση, τη Φύση με τις νέες τεχνολογίες.

Test drive: New Subaru OUTBACK – Η αυτοκρατορία των αισθήσεων!

Γράφει ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ

Αναζητώντας τίτλο για μια αληθινή ιστορία η οποία ξεκίνησε το 1953 και αφορά  την αυτοκινητοβιομηχανία SUBARU, που το όνομά της στην χώρα του ανατέλλοντος Ηλίου, σημαίνει “ένωση”, δεν δίστασα να χρησιμοποιήσω τον πιο πάνω τίτλο στο άρθρο μου, για τη νέα “αυτοκινητάρα” της, το Outback!

Από τότε που κυκλοφόρησε το SUBARU outback το 1995, συνδυάζει την παράδοση, τη Φύση με τις νέες τεχνολογίες, δίνοντας πάντα προτεραιότητα στην οδηγική απόλαυση και ασφάλεια όχι μόνο του οδηγού, αλλά, και των επιβατών του!

 

Love with the first site

Από ανέκαθεν το Outback ξεσήκωνε ευχάριστα τον «εναλλακτικό μου κόσμο» καθώς  μου έβγαζε ένα απίστευτο πάθος για αποδράσεις που συνοδεύονταν πάντοτε από την ασφάλεια της συμμετρικής τετρακίνησης, η οποία και με οδηγούσε σε έναν κεραυνοβόλο έρωτα, που εκδηλωνόταν, με την πρώτη κιόλας ματιά! Όλοι σας γνωρίζετε πόσο πολύ μου αρέσουν τα ταξίδια και ιδιαίτερα  όταν ταξιδεύω με ένα αυτοκίνητο 2500 κυβικών το οποίο στις μέρες μας, αποτελεί αξέχαστη εμπειρία, για οδηγό και επιβάτες!

 

Μόλις το είδα;

Άντε γεια! Αναφώνησα. Το μεγάλο του μέγεθος είναι επιβλητικό, αποπνέει εμπιστοσύνη και προδιαθέτει ασφάλεια καθώς συνοδεύεται από πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης οδηγού.  χάρις την συμβολή του απίστευτου εξελιγμένου συστήματος Eyesight, το νέο Outback, στην κυριολεξία αποτελεί ένα ασφαλέστατο αυτοκίνητο, καθώς ελέγχει συνεχώς τα πάντα,  φροντίζοντας να διατηρεί την σωματική ακεραιότητα των επιβατών του σε πρωτόγνωρα επίπεδα ασφάλειας. Άξιο λόγου είναι το σύστημα Electric Brake booster, όπου ένας ηλεκτρικός κατανεμητής μοιράζει ποσοστιαία την πέδηση στους τροχούς , συνεργαζόμενο με το Post collision break control, το άλλο σύστημα φύλακα άγγελο, του Outback.

 

 

Στα εντός του κόσμου των αισθήσεων!

Όταν άνοιξα την μεγάλη και βαριά πόρτα του νέου Subaru Outback, σάλταρα ευχάριστα! Έμεινα για λίγο άφωνος καθώς χάζευα το τεράστιο σαλόνι του, το οποίο σε προδιαθέτει να εγκαταλείψεις τον αναπαυτικό καναπέ του σπιτιού σου, και να απολαύσεις την φιλοξενία των δερμάτινων καθισμάτων του, και να αγγίξεις τις επενδυμένες μαλακές επιφάνειες, με τις διπλές κίτρινές ραφές στις πόρτες, οι οποίες μεταδίδουν, μια απίστευτη καλαισθησία. Το μάτι μου δεν άργησε να κολλήσει με θαυμασμό στο ταμπλώ; Ένα πολύχρωμο tablet που έφερνε σε μέγεθος την οθόνη του laptot  μου, και αρκεί ένα άγγιγμα αφής για εμφανιστούν οι νέες τεχνολογίες, που φέρνουν μια ουσιαστική επανάσταση, στην διάθεση του οδηγού! Εντυπωσιάστηκα! Κάπου εδώ ένιωσα ότι ένας οδηγός χρειάζεται πολλά μαθήματα για να κατανοήσει τις πολλαπλές λειτουργίες του! Ένα αυθόρμητο μπράβο στους τεχνικούς, βγήκε αυθόρμητα από μέσα μου! Στις στροφές που ήταν πάρα πολλές στην διαδρομή μας πρός τα  Πομακοχώρια ,έμοιαζε με “χορευτή” που γλιστρά στον πάγο, νιώθοντας την δύναμη, και τη σιγουριά στις κινήσεις του.

 

Στον δρόμο

Πότε ξεκινήσαμε πότε φτάσαμε στον Νέστο ούτε που το κατάλαβα θες το σύστημα κλιματισμού, θες η ομορφιά του τοπίου το πράσινο των βουνών με συνεπήρε καθώς απολάμβανα από τα μεγάλα παράθυρα του Outback,το τοπίο.

 

 

New Subaru Global platform

Χαμπάρι δεν πήρα ότι βρεθήκαμε σε δύσβατο χωματόδρομο με πέτρες να περνάμε ανάμεσα από κλαδιά δένδρων κι αυτό αγέρωχο να τα προσπερνά. Το νέο Outback κατασκευάζεται πάνω στην νέα πλατφόρμα SGP,η οποία έχει ΕΝΙΣΧΎΣΕΙ, σημαντικά την ακαμψία, και κατ επέκταση ,την ασφάλεια, καθώς μειώθηκαν τόσο οι κραδασμοί όσο και οι θόρυβοι, μετατρέποντας το εσωτερικό του outback, σε studio ηχογραφήσεων!  Εκεί που τα χρειάστηκα ήταν σε ένα ανάχωμα κατεβασιά, και αμέσως συνέχιζε πάλι ανάχωμα! έκανα το σταυρό μου.  Αλλά δεν πήγα με τα πόδια. Το καταγράψαμε σε βίντεο και σας το μεταφέρουμε λίγο πιο κάτω, για να δείτε το σημείο και τις κρυφές δυνατότητες, της αλάνθαστης τετρακίνησης Subaru. Η φίλη μου η Ελένη ευγενικά σχολίασε :Εδώ πέρα μόνο τάνκ περνά! Και όμως, πέρασε τόσο απλά, και ήσυχα! Εκεί κατανοείς την λειτουργία της 4κίνησης, τις ρόδες και την ευελιξία του Outback, παρά το βάρος και τον όγκο του.

 

Κινητήρας για φίλημα!

Το νέο Outback, κινείτε από τον βελτιωμένο boxer,ατμοσφαιρικό  βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 2.498cc, άμεσου ψεκασμού και απόδοσης 169hp. Ξέρω ότι κάπου εδώ θα μου πείτε: Παντελή πρόσεχε τι θα γράψεις! Απίστευτες οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου, τις οποίες και θα ζήλευαν και τα 1000αρια και τα 1.400 άρια μοτέρ! Η μέση τιμή κατανάλωσης κυμάνθηκε στα 9-9,5 λίτρα/100km, και στην Εγνατία οδό με 130-140km, κυμάνθηκε στα 10,5 lit/100km. Και η ροπή? 252 Νm διαθέσιμα από πολύ χαμηλά, τα οποία χάρις το απίστευτο κιβώτιο ταχυτήτων CVT Lineatronic, κατανέμονται εμπρός και πίσω ανάλογα με την πρόσφυση. Το σύστημα x-mode είναι το κλειδί για την έξοδο με ασφάλεια, από τις προβληματικές επιφάνειες, που τυχόν βρεθούν στον δρόμο του Outback.

 

 

Στα δύσκολα σε θέλω μάγκα μου!

Όσοι από την παρέα έχετε ταξιδέψει στα Πομακοχώρια, μια ακόμη περιοχή της άγνωστης Ελλάδας, θα γνωρίζετε ότι το ανάγλυφο τοπίο είναι αρκετά ορεινό και κακοτράχαλο! Χωματόδρομος και δίπλα γκρεμός! Εντύπωση μου έκανε όταν κατά την οπισθοπορεία, οι κάμερες, παρέχουν τη δυνατότητα να βλέπεις στην οθόνη τρισδιάστατα με όλες τις αυτόματες εντολές και προειδοποιήσεις να ενημερώνουν για τα πάντα! Μόνο για… το μενού της Ταβέρνας που βρισκόταν στο τέλος του δρόμου δεν μας ενημέρωσε! Εκεί που ένοιωσα στο πετσί μου την περιπέτεια ήταν όταν διασχίσαμε το ποτάμι με νερό και οι πέτρες που ήταν δίπλα μας το έκαναν να μοιάζει με κάποιο εξαίσιο γλυπτό, απολαμβάνοντας ,το νερό να πετάγεται ίσα με τους καθρέφτες, για να μη πω ότι έφτανε απροβλημάτιστα στις ράγες οροφής Τέλειο σκηνικό περιπέτειας !

 

Κόστος

Εκείνο που δεν είναι τέλειο είναι η τιμή αγοράς και ο φόρος πολυτελείας που φρενάρει την πώληση του νέου SUBARU OUTBACK. Ακόμη και το θερμαινόμενο τιμόνι κατάλαβε τα νεύρα που είχα, μόλις ανέφερα το κόστος αγοράς του οχήματος. Από 57.750€ ξεκινούν οι τιμές του Outback για την έκδοση style, και τραβούν την ανηφόρα, για τις δύο επόμενες  Adventure και Performance, που φτάνει στα 65.550€.  No comment! Ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης για ακόμη μια φορά, απαγορεύεται να έχει δικαίωμα στο όνειρο! Εκτός αν είσαι  λάτρης της περιπέτειας ‘η ταξιδευτής είτε ερευνητής. Ναι, είναι επένδυση αλλά δεν αγοράζεις και την γκαρσονιέρα της γειτονιάς για να κλειστείς στο μπαλκόνι? Αλλά αναζητάς τα «μπαλκόνια» του Όλυμπου, των Άλπεων και των υπολοίπων κορυφών του κόσμου, γιατί το νέο Outback,είναι το εργαλείο που κατασκευάστηκε για να αντέχει στα δύσκολα, σκορπώντας ασταμάτητες συγκινήσεις στους οδηγούς που θέλουν κάτι το διαφορετικό και άπιαστο!

Άραγε ποιος ξέρει, αύριο το μέλλον τι θα φέρει!

Αφιερωμένο στην Ελένη Ζήση και Στέλιο Γκίκα, επιβάτες των υπολοίπων καθισμάτων του new Subaru Outback.

 

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ

Ο Παντελής Τζερτζεβέλης γεννήθηκε το 1967 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, και ακόμη από μικρή ηλικία, εντάχθηκε στον κόσμο της περιπέτειας, καθώς ήταν μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, όπου ανέβηκε μέχρι τον βαθμό του Προσκόπου του Έθνους! Σε ηλικία 16 χρόνων, βρέθηκε υπό την καθοδήγηση του μεγάλου Φωτορεπόρτερ, Γιώργου Φουρκαλά, όπου και έμαθε την τέχνη της φωτογραφίας και καθημερινά εργαζόταν τραβώντας φωτογραφίες, για τις εφημερίδες Μακεδονία- Θεσσαλονίκη, και Σπορ του Βορρά! Λίγο αργότερα παράλληλα με τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο, παρακολούθησε 2ετή σχολή φωτογραφίας, και έναν χρόνο αργότερα την τριετή σχολή δημοσιογραφίας ΑΚΤΟ. Εργάστηκε σε περιοδικά και Εφημερίδες όπως οι Μακεδονικές Επιλογές, Το AUTO moto, ο Ταχυδρόμος, Το Traveller, το ΕΘΝΟΣ, η ΒΡΑΔΙΝΗ, η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ, ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ. Από το 2008 μέχρι το 2013, από την συχνότητα της ΕΡΤ3 εργάστηκε στην εκπομπή ΕΠΙΤΡΟΧΩΝ, και ταξίδευε τους ακροατές του μέσα από την εκπομπή του …τα μπαγκάζια , στις εσχατιές της Εναλλακτικής Ελλάδας. Από το 2014 εργάζεται στον Όμιλο του ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και μέσα από την συχνότητα του πρώτου ραδιοφώνου της Βόρειας Ελλάδας, υπηρετεί τον κόσμο της αυτοκίνησης, και των αποδράσεων. Είναι υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, και της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, και της Παγκόσμιας ένωσης Δημοσιογράφων.

/ Δείτε ακόμα

AUTO-MOTO

23.10.2021 7:15 πμ

Μια μεγάλη Ποδηλατική πανδαισία θα λάβει χώρα, στο νησί των Ιπποτών της Ρόδου, από τις 22-30 Οκτωβρίου, καθώς η Rhodos Cycling, διοργανώνει το 1ο Rhodes bike Festival, με καλεσμένους, αθλητές, προπονητές, δημοσιογράφους και tour operator, με παγκόσμια ακτινοβολία. Ανάμεσα στους

AUTO-MOTO

22.10.2021 7:30 πμ

Ο κινητήρας FIRE (“Fully Integrated Robotised Egnine”), αποτέλεσε μια επανάσταση στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, αποτελώντας ουσιαστικά το πρώτο κινητήριο σύνολο που σχεδιάστηκε ώστε η κατασκευή του να γίνεται εξολοκλήρου από ρομπότ. Βασισμένος στον κινητήρα FIRE, η Fiat, το 2006 παρουσίασε

AUTO-MOTO

20.10.2021 7:45 πμ

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου του 2021 θα διεξαχθεί η τρίτη διοργάνωση του Αλιγκάρι Run 2021 στα Μεγάλα Λιβάδια, στο δάσος του Πάικου. Με την αιγίδα του Δήμου Παιονίας, την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της ΔΕΘ- HELEXPO. Στη διοργάνωση

AUTO-MOTO

19.10.2021 9:00 πμ

Η Hyundai Mobis ανακοίνωσε την κατασκευή δύο νέων εργοστασίων κυψελών καυσίμου στην Κορέα για να επιταχύνει την ανάπτυξη του υδρογόνου και να εξασφαλίσει ευρύτερη κυριαρχία στην παγκόσμια αγορά. Στις αρχές Οκτωβρίου 2021, η Hyundai Mobis πραγματοποίησε την τελετή έναρξης εργασιών

AUTO-MOTO

19.10.2021 8:00 πμ

Σε ένα εντυπωσιακό Masterclass ειδικά για γυναίκες, η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ και η Porsche Hellas, παρουσίασαν τη νέα Porsche Macan και το εμπνευστικό moto της «Dare Forward». Η πρωταθλήτρια του τένις και πρέσβειρα της Porsche Hellas Μαρία Σάκκαρη, ιδανική εκπρόσωπος της στάσης

AUTO-MOTO

18.10.2021 7:30 πμ

Οι Dani Sordo και Oliver Solberg θα μοιραστούν το τρίτο αυτοκίνητο Rally1 μαζί με τους δύο κύριους οδηγούς Thierry Neuville και Ott Tänak.    Η Hyundai Motorsport έδωσε στη δημοσιότητα τη σύνθεση των πληρωμάτων της για τη νέα υβριδική εποχή

thess

Επικαιρότητα

RETRO NEWS - ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

24.10.2021 5:30 πμ

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

23.10.2021 11:00 μμ