Αρχική / AUTO-MOTO / Πότε έρχονται τα Τέλη Κυκλοφορίας με το μήνα

AUTO-MOTO

25/04/20248:40 πμ

Πότε έρχονται τα Τέλη Κυκλοφορίας με το μήνα

Τέλος τα διπλάσια ποσά για τη μη έγκαιρη εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας από το 2025

Πότε έρχονται τα Τέλη Κυκλοφορίας με το μήνα

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

 

Για το νέο σύστημα αναφορικά με την καταβολή προστίμων στη μη καταβολή Τελών Κυκλοφορίας αλλά και για τα αναλογικά Τέλη σε περίπτωση άρσης ακινησίας μίλησε σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης.

 

Ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αποκάλυψε πως η σχετική διάταξη για την καταβολή Τελών Κυκλοφορίας με το μήνα σε περίπτωση άρσης ακινησίας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή αρχές Μαΐου.

Το κόστος των φετινών μειωμένων Τελών Κυκλοφορίας όπως είχε αποκαλύψει πρώτο το Carandmotor.gr δεν θα περιλαμβάνει πέναλτι κατά 1/12 έως και 2/12 σε σχέση με τα αναλογικά ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας, όπως και πέρυσι, με αποτέλεσμα το συνολικό κόστος να διαιρείται με τους 12 μήνες του έτους και να απορρέουν πραγματικά μηνιαία Τέλη Κυκλοφορίας χωρίς επιβαρύνσεις.

Με αυτό το σύστημα οι κάτοχοι που θα πραγματοποιήσουν άρση ακινησίας για 3 μήνες θα πληρώσουν μόνο τα 3/12 των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας.

Αντίστοιχα αν κάποιος θέλει να πραγματοποιήσει άρση ακινησίας από τον Ιούνιο έως και τον Δεκέμβριο τότε θα πληρώσει τα 7/12 των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας του οχήματός του.

Παράλληλα οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να γνωρίζουν πως υπάρχει χρέωση ολόκληρου του μήνα που γίνεται η άρση ακινησίας ανεξάρτητα αν γίνεται στην αρχή ή στο τέλος του μήνα.

Δηλαδή για επιβατικό ΙΧ με ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας 120 ευρώ και ο ιδιοκτήτης του πραγματοποιήσει άρση ακινησίας στις 20 Μαΐου για ένα μήνα θα πληρώσει 10 ευρώ, για ένα τρίμηνο 30 ευρώ ενώ αν επιλέξει την άρση ακινησίας για το υπόλοιπο του έτους για τον Μάιο θα πληρώσει 80 ευρώ.

Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος δεν πραγματοποιήσει εκ νέου ηλεκτρονικά την προσωρινή ακινησία μετά τη λήξη της προθεσμίας που έχει λάβει τότε αυτομάτως θα του επιβληθεί το πρόστιμο που ισούται με το διπλάσιο του ποσού των Τελών Κυκλοφορίας.

Επίσης αν ο ιδιοκτήτης έχει πληρώσει αναλογικά Τέλη Κυκλοφορίας για ένα τρίμηνο και σε αυτό το διάστημα πουλήσει ή εξάγει το όχημά του τότε θα καταβάλλει και το υπόλοιπο ποσό των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας.

ΠΗΓΗ:.carandmotor

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

AUTO-MOTO

25.5.20241:22 μμ

    Ως κορυφαίος υποστηρικτής του τουρνουά τένις Roland Garros από το 2022, η Renault θα διαθέτει ένα περίπτερο 150μ², αφιερωμένο αποκλειστικά στο ηλεκτρικό Renault 5 E-Tech.   Έως τις 9 Ιουνίου, το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, θα συγκεντρώνει όλα τα

AUTO-MOTO

23.5.20242:06 μμ

  Με ιδιαίτερη χαρά η Ford Performance ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στο Ράλι Ντακάρ 2025, προσφέροντας ταυτόχρονα μία πρώτη γεύση του «όπλου» της για τον εμβληματικό αυτό αγώνα: το Dakar Ford Raptor!     Ταυτόχρονα, η Ford Performance βρίσκεται στην

AUTO-MOTO

22.5.20241:42 μμ

  H DS Automobiles παρουσιάζει το DS 3 HYBRID με αυτοφορτιζόμενη μπαταρία και δυνατότητα να καλύπτει περισσότερο από το 50% των διαδρομών σε αστικό κύκλο αμιγώς ηλεκτρικά και επιπλέον χωρίς ρύπους!     Το 2024 είναι η χρονιά που επιταχύνεται

AUTO-MOTO

15.5.20241:39 μμ

    Η DS Automobiles συνεχίζει την παράδοση να παρουσιάζει τις νέες συλλογές της κάθε χρόνο, όπως συμβαίνει στον κόσμο της υψηλής μόδας. Αυτές οι μοναδικές προτάσεις αποτελούν ισχυρή έκφραση μιας αναγνωρισμένης τεχνογνωσίας που ενσαρκώνει τις αξίες της DS Automobiles.

AUTO-MOTO

13.5.20241:25 μμ

  Απέναντι σε μια νέα πρόκληση θα βρεθούν τα πληρώματα που θα συμμετάσχουν στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024, καθώς η σημαντικά τροποποιημένη χάραξη της διαδρομής του αγώνα συνεπάγεται και νέα προσέγγιση ως προς τη διαχείριση δυνάμεων, υλικών και βέβαια ελαστικών.

AUTO-MOTO

11.5.202412:44 μμ

    Επιτέλους, κάποιος να μας φυλάει από τα χιλιάδες ανασφάλιστα ΙΧ που κρύβονται καλά στους πολυσύχναστους δρόμους της χώρας.     Ένα ορατό τέλος στο πρόβλημα των ανασφάλιστων αυτοκινήτων και όσων κυκλοφορούν βάζει το υπουργείο μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή