Αρχική / AUTO-MOTO / Πανίσχυρος παίχτης η Peugeot! e-Boxer, e-Expert και e-Partner (ΦΩΤΟ)

AUTO-MOTO

23/11/2021 7:45 πμ

Πανίσχυρος παίχτης η Peugeot! e-Boxer, e-Expert και e-Partner (ΦΩΤΟ)

Πανίσχυρος παίχτης η Peugeot και στην αγορά των ελαφρών επαγγελματικών με τον πλήρη εξηλεκτρισμό των μοντέλων της!

Πανίσχυρος παίχτης η Peugeot! e-Boxer, e-Expert και e-Partner (ΦΩΤΟ)

Γράφει ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ

Πανίσχυρος παίχτης η Peugeot και στην αγορά των ελαφρών επαγγελματικών με τον πλήρη εξηλεκτρισμό των μοντέλων της!

Η ηλεκτρική επανάσταση για τους επαγγελματίες έχει ξεκινήσει ήδη με την Peugeot να προσφέρει πλέον όλη την γκάμα των ελαφρών επαγγελματικών της μοντέλων και σε αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις. Τα ηλεκτρικά van της PEUGEOT, e-Partner, e-Expert και e-Boxer έχουν ιπποδύναμη 136  hp και αυτονομία που φτάνει τα 330 χλμ. Διατηρούν το 100% των προτερημάτων των θερμικών κινητήρων diesel, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζουν μηδενικές εκπομπές ρύπων, απουσία κραδασμών και οσμών, καθώς και πλήρως αθόρυβο κινητήρα.

Με την έλευση του e-Partner van στην ελληνική αγορά, η Peugeot προσφέρει πλέον μια 100% ηλεκτρική έκδοση για κάθε μοντέλο της γκάμας των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της. Έτσι, δίνει στον επαγγελματία την ελευθερία κινήσεων που χρειάζεται, μειώνοντας το κόστος χρήσης και συντήρησης του αυτοκινήτου του (οικονομία εξόδων μετακίνησης και κόστους συντήρησης, μηδενικό τέλος ταξινόμησης, μειωμένο κόστος ασφάλισης κλπ).

Για την Peugeot, ο εξηλεκτρισμός αποτέλεσε τον πυρήνα της στρατηγικής της, αφού ολοκληρώνει το όραμα του “Power of Choice”, δηλαδή τη δυνατότητα του πελάτη να επιλέξει τον κινητήρα που εξυπηρετεί τις ιδιαίτερες ανάγκες του.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πανελλαδικό δίκτυο διανομέων της Peugeot είναι πλήρως εξηλεκτρισμένο ήδη από το 2019, με 55 σημεία φόρτισης αλλά και με διαθέσιμα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα για δοκιμαστική οδήγηση.

 

 

PEUGEOT e-EXPERT

Η κατηγορία compact van αντιπροσωπεύει περισσότερα από 750.000 οχήματα στην Ευρώπη ετησίως. Το PEUGEOT EXPERT αυξάνει την παρουσία του σε αυτήν την κατηγορία κάθε χρόνο από την κυκλοφορία του το 2016. Έχουν ήδη πουληθεί πάνω από 195.000 μονάδες αυτής της τελευταίας γενιάς

Η ηλεκτρική του έκδοσή διακρίθηκε ως Van Of The Year 2021  και αποτέλεσε το 6ο όχημα PEUGEOT που κέρδισε αυτό το βραβείο από τη δημιουργία του θεσμού,  το 1992.

Το νέο PEUGEOT e-EXPERT διαθέτει:

 • Δυνατότητα επιλογής μπαταρίας 50 και 75 kWh
 • 2 επίπεδα αυτονομίας που προσφέρουν πάνω από 330 χλμ κατά WLTP
 • 3 μήκη αμαξώματος
 • Ικανότητα ρυμούλκησης 1.000 κιλών και φορτίου 1.275 kg
 • Ωφέλιμο φορτίο ίδιο ακριβώς με το αντίστοιχο του κινητήρα εσωτερικής καύσεως (6,6m³).

Όπως και το συγγενικό του PEUGEOT e-PARTNER, το PEUGEOT e-EXPERT βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 (Efficient Modular Platform) και διαθέτει έναν 100% ηλεκτρικό κινητήρα με ισχύ 100 kW (136 bhp) και μέγιστη ροπή 260 Nm.

Η PEUGEOT λανσάρει επίσης και ένα ηλεκτρικό όχημα με κυψέλες υδρογόνου, το PEUGEOT e-EXPERT HYDROGEN.

 

 

PEUGEOT e-BOXER

Η κατηγορία των μεγάλων van αφορά περισσότερα από 550.000 οχήματα ετησίως στην Ευρώπη και το PEUGEOT Boxer αυξάνει το μερίδιο αγοράς του κάθε χρόνο. Βασισμένο στην εμπορική του επιτυχία (πωλούνται περισσότερα από 1.250.000 οχήματα σε 110 χώρες από την κυκλοφορία του το 1994) , το PEUGEOT BOXER έρχεται τώρα σε 100% ηλεκτρική έκδοση.

Το νέο, ηλεκτρικό PEUGEOT e-BOXER διαθέτει:

 • 2 επίπεδα αυτονομίας, προσφέροντας πάνω απο 340 χλμ σε κύκλο WLTP
 • 2 επιλογές μπαταρίας 37 kWh και 70 kWh,
 • 4 μήκη, 3 ύψη
 • Διαχείριση φορτίου πάνω απο 1890 κιλά (αναλόγως την έκδοση)
 • Ωφέλιμο φορτίο ίδιο ακριβώς με το αντίστοιχο του κινητήρα εσωτερικής καύσεως (πάνω από 17m³).

Το νέο PEUGEOT e- BOXER προσφέρει έναν 100% ηλεκτρικό κινητήρα με μέγιστη ισχύ 90 kW (122 bhp) και μέγιστη ροπή 260 Nm. Συνδυάζει τις compact εξωτερικές του διαστάσεις με τη μέγιστη δυνατότητα χώρου φόρτωσης: οι μπαταρίες βρίσκονται κάτω από το δάπεδο, χωρίς καμία επίδραση στον όγκο του φορτίου.

 

 

100% ηλεκτρικό PEUGEOT ePARTNER

Το PEUGEOT PARTNER έχει παρουσία στην αγορά περισσότερων από 100 χωρών από το λανσάρισμά του το 1996. Έχουν παραχθεί πάνω 2.000.000 αυτοκίνητα, γεγονός το οποίο υπογραμμίζει την εμπορική επιτυχία του μοντέλου όλα αυτά τα χρόνια, όπως και τα πολυάριθμα βραβεία που έχει κερδίσει, μεταξύ των οποίων και ο πολυπόθητος τίτλος του Van Of The Year in 2019. Το Partner Van ηγείται της ευρωπαϊκής αγοράς από την κυκλοφορία του το 2018 στην κατηγορία F1 (Vans) με σταθερή αύξηση του μεριδίου αγοράς και είναι πλέον διαθέσιμο και με 100% ηλεκτρικό κινητήρα.

Το νέο PEUGEOT ePARTNER διαθέτει:

 • Αυτονομία πάνω από 275 χλμ, σύμφωνα με τον κύκλο WLTP
 • 2 μήκη αμαξώματος
 • Ικανότητα ρυμούλκησης πάνω από 750 κιλά
 • Ικανότητα διαχείρισης φορτίου 800 κιλών
 • Ωφέλιμο φορτίο 4,4m³, ακριβώς το ίδιο με την έκδοση βενζίνης

Βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 (Efficient Modular Platform) και διαθέτει έναν 100% ηλεκτρικό κινητήρα με ισχύ 100 kW (136 bhp) και μέγιστη ροπή 260 Nm.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ

Ο Παντελής Τζερτζεβέλης γεννήθηκε το 1967 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, και ακόμη από μικρή ηλικία, εντάχθηκε στον κόσμο της περιπέτειας, καθώς ήταν μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, όπου ανέβηκε μέχρι τον βαθμό του Προσκόπου του Έθνους! Σε ηλικία 16 χρόνων, βρέθηκε υπό την καθοδήγηση του μεγάλου Φωτορεπόρτερ, Γιώργου Φουρκαλά, όπου και έμαθε την τέχνη της φωτογραφίας και καθημερινά εργαζόταν τραβώντας φωτογραφίες, για τις εφημερίδες Μακεδονία- Θεσσαλονίκη, και Σπορ του Βορρά! Λίγο αργότερα παράλληλα με τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο, παρακολούθησε 2ετή σχολή φωτογραφίας, και έναν χρόνο αργότερα την τριετή σχολή δημοσιογραφίας ΑΚΤΟ. Εργάστηκε σε περιοδικά και Εφημερίδες όπως οι Μακεδονικές Επιλογές, Το AUTO moto, ο Ταχυδρόμος, Το Traveller, το ΕΘΝΟΣ, η ΒΡΑΔΙΝΗ, η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ, ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ. Από το 2008 μέχρι το 2013, από την συχνότητα της ΕΡΤ3 εργάστηκε στην εκπομπή ΕΠΙΤΡΟΧΩΝ, και ταξίδευε τους ακροατές του μέσα από την εκπομπή του …τα μπαγκάζια , στις εσχατιές της Εναλλακτικής Ελλάδας. Από το 2014 εργάζεται στον Όμιλο του ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και μέσα από την συχνότητα του πρώτου ραδιοφώνου της Βόρειας Ελλάδας, υπηρετεί τον κόσμο της αυτοκίνησης, και των αποδράσεων. Είναι υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, και της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, και της Παγκόσμιας ένωσης Δημοσιογράφων.

/ Δείτε ακόμα

AUTO-MOTO

1.12.2021 11:14 πμ

Tο πρώτο συνέδριο στην ιστορία του Ράλλυ Ακρόπολις διοργανώνεται σήμερα 1 Δεκεμβρίου, παρουσία πλήθους ομιλητών που θα αναπτύξουν κάθε πτυχή του αγώνα. Το EKO Acropolis Rally FORUM 2021 αποτελεί τον επίσημο επίλογο σε μια χρονιά που αποτέλεσε σταθμό στα σχεδόν

AUTO-MOTO

1.12.2021 8:00 πμ

Τεχνολογικές εξελίξεις για μεγαλύτερη αυτονομία. Οι τελευταίες εξελίξεις στις 100% ηλεκτρικές εκδόσεις του νέου PEUGEOT 208 και 2008 θα προσθέσουν από τις αρχές του 2022 πάνω από 25 χλμ. επιπλέον αυτονομία (δηλαδή 8% αύξηση) – κατά WLTP – και  αρκετά

AUTO-MOTO

1.12.2021 7:15 πμ

Η EQB εμπλουτίζει την επιτυχημένη οικογένεια των compact αυτοκινήτων της Mercedes και έχει στενότερη συγγένεια με δύο μοντέλα: την EQA, με την οποία μοιράζεται την προηγμένη τεχνολογία συστήματος κίνησης, και την GLB compact SUV. Από αυτήν προέρχονται το μακρύ μεταξόνιο,

AUTO-MOTO

30.11.2021 7:45 πμ

Μια νέα, πολλά υποσχόμενη εμπορική συνεργασία μεταξύ της Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. και της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ σηματοδοτεί η έκθεση οχημάτων ISUZU στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.  Πλέον, ως εξουσιοδοτημένος έμπορος και επισκευαστής ISUZU στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, η Νικ. Ι.

AUTO-MOTO

29.11.2021 1:38 μμ

Αλήθεια πόσοι από εμάς κάποτε στην ζωή μας, έχουμε βιώσει την απώλεια του αγαπημένου μας οχήματος; Χιλιάδες περιστατικά, σε καθημερινή βάση, έρχονται να  θυμίσουν για ακόμη μια φορά, τα αρνητικά συναισθήματα που νιώσαμε την στιγμή που ψάχναμε στα “χαμένα” να

AUTO-MOTO

29.11.2021 8:00 πμ

Μπορεί να τερμάτισε στην πρώτη θέση του Διεθνή Μαραθωνίου “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” ξεπερνώντας για άλλη μια φορά τον εαυτό της, όμως δεν παρέλειψε να πει “ευχαριστώ” σε όσους την βοήθησαν να το πραγματοποίηση. Η Σόνια λίγες μόνο ημέρες μετά τον τερματισμό

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή