Αρχική / AUTO-MOTO / Μάθηση για ένα βιώσιμο μέλλον από τη Nissan

AUTO-MOTO

25/10/2021 8:30 πμ

Μάθηση για ένα βιώσιμο μέλλον από τη Nissan

Το να μαθαίνεις κάτι εντελώς νέο μπορεί να είναι δύσκολο σε κάθε ηλικία, αλλά η ανακάλυψη ενός κρυμμένου ταλέντου ή πάθους για κάτι,  μπορεί να είναι εξίσου συναρπαστική.

Dated: 04/06/21
Young inspectors cast their eyes over the new Nissan Qashqai as it rolls off the production line at the Sunderland plant.

Γράφει ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ

Το να μαθαίνεις κάτι εντελώς νέο μπορεί να είναι δύσκολο σε κάθε ηλικία, αλλά η ανακάλυψη ενός κρυμμένου ταλέντου ή πάθους για κάτι,  μπορεί να είναι εξίσου συναρπαστική.

Αναγνωρίζοντας τον ηγετικό ρόλο που θα παίξει η σημερινή νεολαία στη δημιουργία πλήρως βιώσιμων κοινωνιών αύριο, η Nissan προωθεί  μια ποικιλία εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά σε όλο τον κόσμο ως μέρος του στόχου της για  τη δημιουργία μιας καθαρότερης, ασφαλέστερης και πιο περιεκτικής κοινωνίας όπου όλοι οι άνθρωποι νιώθουν υγιείς, ευτυχισμένοι και ενεργοί.

Με πρωτοβουλίες που προσεγγίζουν την εκπαίδευση από την οπτική γωνία ενός παιδιού, η Nissan ενθαρρύνει τους νέους μαθητές να ασχοληθούν με περιβαλλοντικά ζητήματα διασκεδάζοντας και  παράλληλα ζητώντας τους να σκεφτούν τις τρέχουσες και μελλοντικές λύσεις, στις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η  κοινωνία. Δημιουργώντας ευκαιρίες για σκέψη και ανεξάρτητη δράση, μέσω του εκπαιδευτικού διαλόγου και της αλληλεπίδρασης με μοντέλα αυτοκινήτων, οι άνθρωποι της Nissan ανέπτυξαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα για να ενθαρρύνουν τη μάθηση και να ανοίξουν έναν κόσμο δυνατοτήτων για το μέλλον.

Dated: 04/06/21
Young inspectors cast their eyes over the new Nissan Qashqai as it rolls off the production line at the Sunderland plant.

 

Ανταλλαγή γνώσεων και βοήθεια στις κοινότητες

Η Nissan ελπίζοντας να μεταδώσει στις νεότερες γενιές την τεράστια γνώση και τεχνολογία που έχει συσσωρεύσει επί δεκαετίες  στην παραγωγή αυτοκινήτων, αντιλαμβάνεται ότι  η ενεργός συμμετοχή στις τοπικές κοινότητες είναι το κλειδί για την επίτευξη αυτού του σκοπού.  Για να αξιοποιήσει καλύτερα την τεχνογνωσία της  ως αυτοκινητοβιομηχανία και με το ευρύτερο δυνατό κοινωνικό όφελος , η Nissan έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της σε τρεις βασικούς τομείς: περιβαλλοντική συνείδηση, ασφάλεια στην κυκλοφορία και διαφορετικότητα  και ένταξη. Το τρίτο, η διαφορετικότητα και η ένταξη, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εταιρικής ταυτότητας της Nissan.

Για να καλύψει τις ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων, η Nissan συμμετέχει σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Για παράδειγμα, υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα για την περαιτέρω  κατανόηση του περιβάλλοντος και της βιομηχανίας από τα παιδιά, μεταξύ άλλων τομέων.

Η Nissan άρχισε να παρέχει περιβαλλοντικά μαθήματα σε τοπικά δημοτικά σχολεία στην Ιαπωνία το 2000. Αυτά τα μαθήματα εντάχθηκαν το 2008 στο  Waku-Waku Eco School, όπου waku-waku στα Ιαπωνικά σημαίνει συναρπαστικά. Από την αρχή της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, περισσότερα από 100.000 παιδιά στην Ιαπωνία έχουν συμμετάσχει σε αυτό το πρόγραμμα. Στην συγκεκριμένη δράση, εργαζόμενοι της Nissan προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για να δώσουν διαλέξεις για την κλιματική αλλαγή και άλλα περιβαλλοντικά ζητήματα, ενώ διενεργούν  πειράματα με μοντέλα ηλεκτρικών αυτοκινήτων και test drive με το Nissan LEAF, προκειμένου να ενθαρρύνουν τα παιδιά να διευρύνουν τις γνώσεις τους, για τον κόσμο γύρω τους.

Η δημοτικότητα του προγράμματος πηγάζει από το γεγονός ότι τα παιδιά είναι σε θέση να μιλήσουν απευθείας με το προσωπικό της Nissan και εξίσου οι εθελοντές εκπαιδευτές έχουν την ευκαιρία να δουν τη δουλειά τους από μια νέα οπτική γωνία. Ακόμα και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το πρόγραμμα μπόρεσε να συνεχιστεί μέσω τηλεκπαίδευσης και  με διδασκαλικά βοηθήματα, όπως μοντέλα αυτοκινήτων.

Παράλληλα, η Nissan προσφέρει και  άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως το Design Waku-Waku Studio, όπου οι σημερινοί σχεδιαστές αυτοκινήτων διδάσκουν στα παιδιά τις βασικές αρχές του σχεδιασμού, καθώς και το Nissan Monozukuri Caravan, όπου τα παιδιά μπορούν να βιώσουν τα στοιχεία της εξατομικευμένης κατασκευής. Περισσότερα από συνολικά 20.000 παιδιά  έχουν συμμετάσχει σε αυτά τα δύο προγράμματα.

Dated: 04/06/21
Young inspectors cast their eyes over the new Nissan Qashqai as it rolls off the production line at the Sunderland plant.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ

Ο Παντελής Τζερτζεβέλης γεννήθηκε το 1967 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, και ακόμη από μικρή ηλικία, εντάχθηκε στον κόσμο της περιπέτειας, καθώς ήταν μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, όπου ανέβηκε μέχρι τον βαθμό του Προσκόπου του Έθνους! Σε ηλικία 16 χρόνων, βρέθηκε υπό την καθοδήγηση του μεγάλου Φωτορεπόρτερ, Γιώργου Φουρκαλά, όπου και έμαθε την τέχνη της φωτογραφίας και καθημερινά εργαζόταν τραβώντας φωτογραφίες, για τις εφημερίδες Μακεδονία- Θεσσαλονίκη, και Σπορ του Βορρά! Λίγο αργότερα παράλληλα με τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο, παρακολούθησε 2ετή σχολή φωτογραφίας, και έναν χρόνο αργότερα την τριετή σχολή δημοσιογραφίας ΑΚΤΟ. Εργάστηκε σε περιοδικά και Εφημερίδες όπως οι Μακεδονικές Επιλογές, Το AUTO moto, ο Ταχυδρόμος, Το Traveller, το ΕΘΝΟΣ, η ΒΡΑΔΙΝΗ, η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ, ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ. Από το 2008 μέχρι το 2013, από την συχνότητα της ΕΡΤ3 εργάστηκε στην εκπομπή ΕΠΙΤΡΟΧΩΝ, και ταξίδευε τους ακροατές του μέσα από την εκπομπή του …τα μπαγκάζια , στις εσχατιές της Εναλλακτικής Ελλάδας. Από το 2014 εργάζεται στον Όμιλο του ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και μέσα από την συχνότητα του πρώτου ραδιοφώνου της Βόρειας Ελλάδας, υπηρετεί τον κόσμο της αυτοκίνησης, και των αποδράσεων. Είναι υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, και της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, και της Παγκόσμιας ένωσης Δημοσιογράφων.

/ Δείτε ακόμα

AUTO-MOTO

1.12.2021 11:14 πμ

Tο πρώτο συνέδριο στην ιστορία του Ράλλυ Ακρόπολις διοργανώνεται σήμερα 1 Δεκεμβρίου, παρουσία πλήθους ομιλητών που θα αναπτύξουν κάθε πτυχή του αγώνα. Το EKO Acropolis Rally FORUM 2021 αποτελεί τον επίσημο επίλογο σε μια χρονιά που αποτέλεσε σταθμό στα σχεδόν

AUTO-MOTO

1.12.2021 8:00 πμ

Τεχνολογικές εξελίξεις για μεγαλύτερη αυτονομία. Οι τελευταίες εξελίξεις στις 100% ηλεκτρικές εκδόσεις του νέου PEUGEOT 208 και 2008 θα προσθέσουν από τις αρχές του 2022 πάνω από 25 χλμ. επιπλέον αυτονομία (δηλαδή 8% αύξηση) – κατά WLTP – και  αρκετά

AUTO-MOTO

1.12.2021 7:15 πμ

Η EQB εμπλουτίζει την επιτυχημένη οικογένεια των compact αυτοκινήτων της Mercedes και έχει στενότερη συγγένεια με δύο μοντέλα: την EQA, με την οποία μοιράζεται την προηγμένη τεχνολογία συστήματος κίνησης, και την GLB compact SUV. Από αυτήν προέρχονται το μακρύ μεταξόνιο,

AUTO-MOTO

30.11.2021 7:45 πμ

Μια νέα, πολλά υποσχόμενη εμπορική συνεργασία μεταξύ της Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. και της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ σηματοδοτεί η έκθεση οχημάτων ISUZU στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.  Πλέον, ως εξουσιοδοτημένος έμπορος και επισκευαστής ISUZU στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, η Νικ. Ι.

AUTO-MOTO

29.11.2021 1:38 μμ

Αλήθεια πόσοι από εμάς κάποτε στην ζωή μας, έχουμε βιώσει την απώλεια του αγαπημένου μας οχήματος; Χιλιάδες περιστατικά, σε καθημερινή βάση, έρχονται να  θυμίσουν για ακόμη μια φορά, τα αρνητικά συναισθήματα που νιώσαμε την στιγμή που ψάχναμε στα “χαμένα” να

AUTO-MOTO

29.11.2021 8:00 πμ

Μπορεί να τερμάτισε στην πρώτη θέση του Διεθνή Μαραθωνίου “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” ξεπερνώντας για άλλη μια φορά τον εαυτό της, όμως δεν παρέλειψε να πει “ευχαριστώ” σε όσους την βοήθησαν να το πραγματοποίηση. Η Σόνια λίγες μόνο ημέρες μετά τον τερματισμό

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή