Αρχική / AUTO-MOTO / Μαραθώνιος ήταν και μας έφτιαξε την διάθεση!

AUTO-MOTO

22/11/2021 1:33 μμ

Μαραθώνιος ήταν και μας έφτιαξε την διάθεση!

Η μοναδική, μεγάλη αθλητική διοργάνωση που έλαβε χώρα στη «Νύφη του Θερμαϊκού Κόλπου»

 

Μαραθώνιος ήταν και μας έφτιαξε την διάθεση!

Γράφει ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ

Στην μνήμη της Δήμητρας Ιορδανίδου τα 5.000μ.

Αναμφίβολα το γεγονός της εβδομάδας που μόλις πέρασε, δεν ήταν άλλο από την συνεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων στην Θεσσαλονίκη. Από την άλλη πάλι τόσο η ελπίδα, και ο πόθος, να βρεθούμε και πάλι στους δρόμους παίρνοντας μέρος στην διπλή γιορτή της πόλης, τον Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος και τον 9ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο, έφτιαξε ευχάριστα την διάθεση όχι μόνο των κατοίκων, αλλά και των δρομέων που έδωσαν το παρόν προερχόμενοι από 53 χώρες του κόσμου, εν μέσω μιας πανδημίας που έπληξε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις.

Το αγώνισμα του Μαραθωνίου, από ανέκαθεν συγκινούσε όλους όσους το παρακολουθούνε καθώς οι στιγμές που ένας μαραθωνοδρόμος ξεπερνά τα όρια της ψυχής του, είναι ουκ ολίγα! Αυτό έγινε και φέτος, μόνο που οι πρώτοι νικητές τόσο στην κατηγορία των ανδρών όσο και των γυναικών, ήταν, άνθρωποι με ιδανικά και οραματισμό για ένα καλύτερο αύριο, στην ζωή και την αθλητική παιδεία!

 

 

ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Στην διαδρομή των 42km και 195μ o νεαρός δρομέας του ιστορικού σωματείου της πόλης, «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ» κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση του αγώνα με χρόνο 2:27:32’’, ξεπερνώντας την πρωινή δροσιά που επικρατούσε κατά την διάρκεια της διαδρομής, που ξεκίνησε από την Πέλλα, και διέσχισε τα δυτικά προάστια του Νομού Θεσσαλονίκης. Η στιγμή του τερματισμού για τον Ιάσωνα, είχε ιδιαίτερη σημασία, την οποία μάλιστα εκδήλωσε κατά την διάρκεια των ολιγόλεπτων δηλώσεών του, όπου τυλίχτηκε με την γαλάζια σημαία της ομάδας του.  Στην 2η θέση ήρθε ακόμη ένας μεγάλος δρομέας, ο Γιάννης Κρέκας με χρόνο 2:33:48’’ μια επίδοση που είχε πιάσει και στον Μαραθώνιο του 2019. Επίσης, και για τον Γιάννη με τα δύο «ν» τα χαμόγελα περίσσευαν όπως και η ανταλλαγή απόψεων με τους δρομείς των 10.000km, οι οποίοι τερμάτιζαν παράλληλα τις προσπάθειές τους. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Σπύρος Κατσούλης επίσης με έναν πολύ καλό χρόνο 2:39:45’’, ο οποίος για ακόμη μια φορά διατηρεί την ποιότητα των αθλητών που λαμβάνουν μέρος στην διοργάνωση, σε υψηλά επίπεδα!

 

 

Ένας Μαραθώνιος ζωής

Με τον πιο πάνω τίτλο θα ονομάτιζα την υπερπροσπάθεια της μεγάλης αθλήτριας του Μαραθωνίου δρόμου, Σόνιας Τσεκίνι, η οποία αποτελεί όχι μόνο παράδειγμα προς μίμηση αλλά υπόδειγμα σεβασμού των αθλητικών ιδεώδη που λαμβάνουν χώρα γύρο από την σημασία που έχει η ολυμπιακή φλόγα κρατώντας ψηλά το ηθικό αθλητών και αθλητριών, που δεν σταματούν να αγωνίζονται ποτέ στην ζωή τους, τόσο εντός όσο και εκτός αθλητικών διαδρομών.

Στον αγώνα η «ψυχάρα» Σόνια Τσεκίνι κατέκτησε την πρώτη θέση με χρόνο 2:54:15’’ μια νίκη όχι όμοια, αλλά θύμιζε κατά πολύ την Σόνια που κέρδισε το 2017 και το 2019. Οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν αγαπητοί μου αναγνώστες κατά την διάρκεια του τερματισμού της, δεν περιγράφονται! Είναι από τις στιγμές που η αθλητικογράφοι, αφήνουν για λίγο την πένα τους προκειμένου να σκουπίσουν τα βουρκωμένα τους δάκρυα, στο αντίκρισμα  ενός αληθινού στιγμιότυπου, το οποίο βγαίνει αβίαστα και μόνο, από τα βάθη της ψυχής!!

 

 

Η προσωπική μάχη της Σόνιας με την επάρατη νόσο δεν κατάφερε να γίνει εμπόδιο σε αυτό που τόσο πολύ αγαπάει και δίνει νόημα στην ζωή της. Το τρέξιμο! Έτσι η Σόνια μας δίδαξε ότι η μάχη με την ζωή δίνεται καθημερινά ενώ η μάχη σε έναν αγώνα δίνεται σε μια συγκεκριμένη μέρα. Το ηθικό δίδαγμα αγαπητοί μου φίλοι και φίλες είναι πολύ μεγάλο και η αξία των όσων είπε η μεγάλη αυτή δρομέας, ακόμη μεγαλύτερη. «Δεν τα παρατάμε στην ζωή μας», με αυτά τα λόγια μας χαιρέτησε και έδωσε κουράγιο σε όλους μας η Σόνια που, σίγουρα δεν ήθελε να φύγει από το όλο σκηνικό, για να πάει να ξεκουραστεί καθώς εκεί αισθάνεται, σαν το σπίτι της!

 

 

Ναι είχε και άλλες γυναίκες που έτρεξαν στον Μαραθώνιο δρόμο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, όπως  η Γερμανίδα Πία Φον Κόιλτς  που έκανε χρόνο 2 ώρες 55:52’’, την οποία ακολούθησε τερματίζοντας στην 3η θέση της γενικής η  αθλήτρια από την Τσεχία, Μπάρμπορα Νοβάκοβα γράφοντας χρόνο 2:56:08’’ η οποία ανέβηκε στην Τρίτη θέση του Βάθρου των νικητών.

 

Ο Ημιμαραθώνιος ήταν αφιερωμένος στην «ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ»

Ο Δρόμος των 5km, ήταν φέτος αφιερωμένος στη μνήμη «Δήμητρας Ιορδανίδου» και έλαβε το όνομα της αδικοχαμένης αθλήτριας, η οποία υπήρξε η πρώτη νικήτρια στην συγκεκριμένη απόσταση, το 2012 στον 1ο «Νυχτερινό». Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, τίμησε τη μνήμη της αξέχαστης πρωταθλήτριας ως επικεφαλής ομάδας δρομέων του Υπουργείου. Όλα τα μέλη της ομάδας φορούσαν μπλουζάκια με ειδική αφιέρωση στην Δήμητρα. Η πρωτοβουλία του Υπουργού κ. Καλαφάτη, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση από πολλούς φορείς της πόλης προκειμένου η οδηγική συμπεριφορά, αλλά και η ασφάλεια όλων μας, να αποτελεί πρωταρχικό μέλημα για μια καλύτερη συνύπαρξη στους δρόμους.

Η συμμετοχή ατόμων ΑΜΕΑ με τροχήλατα αμαξίδια χειροκροτήθηκε από όλο τον κόσμο που είχε κατακλύσει τα καφέ της Λεωφόρου Νίκης, οι οποίοι σηκώθηκαν από τα τραπέζια, και εμψύχωναν τους δρομείς που έσπρωχναν με περίσσεια δύναμη τα καρότσια. Never give up, ήταν το σύνθημα του γνωστού Ποδηλάτη Θωμά Τάτσιου και του φίλου του Χρήστου, οι οποίοι για πρώτη φορά έτρεξαν σε επίσημο αγώνα με το νέο τροχήλατο αμαξίδιό τους, το οποίο αποδείχτηκε ιδιαίτερα άνετο χάρις την νέα εργονομία καθίσματός του, μια λεπτομέρεια η οποία άρεσε στον Χρήστο που απόλαυσε τον αγώνα χωρίς κανένα πρόβλημα! Αμφότεροι, σκόρπισαν ελπίδα, και χαμόγελο, σε όλο τον κόσμο που βρέθηκε κατά μήκος της διαδρομής του Νυχτερινού αγώνα.

Μπορεί να άργησε αρκετούς μήνες η διεξαγωγή του Διεθνή Μαραθωνίου Μέγας Αλέξανδρος, και να χρειάστηκε να αναβληθεί 5 φορές η ημερομηνία διεξαγωγής του, όμως δεν παύει αποτελεί την μοναδική, μεγάλη αθλητική διοργάνωση που έλαβε χώρα στη «Νύφη του Θερμαϊκού Κόλπου».

Μακάρι η Πανδημία να υποχωρήσει λίαν συντόμως καθώς θα προχωρήσουν οι εμβολισμοί, και έτσι να δούμε πολύ περισσότερες αθλητικές διοργανώσεις να λαμβάνουν χώρα και η πόλη, να αναδεικνύεται ως top προορισμός του Αθλητικού Τουρισμού και να προσθέτει πολύτιμα bonus έναντι μεγαλυτέρων ανταγωνιστών.

Το Μεγάλο όπλο για την ασφαλή διεξαγωγή του Μαραθωνίου, δεν είναι τίποτε άλλο από τους εκατοντάδες Εθελοντές που αφιερώνουν πολύτιμο χρόνο για τις ανάγκες του διεθνή αγώνα! Συγχαρητήρια σε σας τους αγνώστους που δεν γνωρίζουμε τα ονόματά σας, αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά την προσφορά σας.

Και του Χρόνου!

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ

Ο Παντελής Τζερτζεβέλης γεννήθηκε το 1967 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, και ακόμη από μικρή ηλικία, εντάχθηκε στον κόσμο της περιπέτειας, καθώς ήταν μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, όπου ανέβηκε μέχρι τον βαθμό του Προσκόπου του Έθνους! Σε ηλικία 16 χρόνων, βρέθηκε υπό την καθοδήγηση του μεγάλου Φωτορεπόρτερ, Γιώργου Φουρκαλά, όπου και έμαθε την τέχνη της φωτογραφίας και καθημερινά εργαζόταν τραβώντας φωτογραφίες, για τις εφημερίδες Μακεδονία- Θεσσαλονίκη, και Σπορ του Βορρά! Λίγο αργότερα παράλληλα με τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο, παρακολούθησε 2ετή σχολή φωτογραφίας, και έναν χρόνο αργότερα την τριετή σχολή δημοσιογραφίας ΑΚΤΟ. Εργάστηκε σε περιοδικά και Εφημερίδες όπως οι Μακεδονικές Επιλογές, Το AUTO moto, ο Ταχυδρόμος, Το Traveller, το ΕΘΝΟΣ, η ΒΡΑΔΙΝΗ, η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ, ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ. Από το 2008 μέχρι το 2013, από την συχνότητα της ΕΡΤ3 εργάστηκε στην εκπομπή ΕΠΙΤΡΟΧΩΝ, και ταξίδευε τους ακροατές του μέσα από την εκπομπή του …τα μπαγκάζια , στις εσχατιές της Εναλλακτικής Ελλάδας. Από το 2014 εργάζεται στον Όμιλο του ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και μέσα από την συχνότητα του πρώτου ραδιοφώνου της Βόρειας Ελλάδας, υπηρετεί τον κόσμο της αυτοκίνησης, και των αποδράσεων. Είναι υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, και της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, και της Παγκόσμιας ένωσης Δημοσιογράφων.

/ Δείτε ακόμα

AUTO-MOTO

8.12.2021 8:00 πμ

Με τιμή εκκίνησης στα 14.590€, συμπεριλαμβανομένης της προσφοράς των 400€ από την Nissan και με ΜΗΔΕΝΙΚΑ τέλη κυκλοφορίας, το εμβληματικό MICRA αποτελεί την καλύτερη επιλογή για τους υποψήφιους αγοραστές στην κατηγορία των supermini, ξεχωρίζοντας για την εμφάνιση και την τεχνολογία

AUTO-MOTO

7.12.2021 1:09 μμ

Το ιταλικό στούντιο Lazzarini δημιούργησε ένα εντυπωσιακό σχέδιο «hyperyacht» εμπνευσμένο από την Ferrari. Το γιοτ φέρει τ’ όνομα «Gran Turismo Mediterranea» και έχει μήκος 27 μέτρα και τελική ταχύτητα 130 χλμ/ώρα. Το υπεργιότ «GTM» όπως το αποκαλούν εν συντομία, έχει

AUTO-MOTO

7.12.2021 7:45 πμ

Η συνεχής εξέλιξη των Opel Corsa-e και Opel Mokka-e έχει αποφέρει σημαντικές αυξήσεις στην αυτονομία και των δύο μοντέλων – όχι κατά το επίσημο πρότυπο WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure) αλλά και σε πραγματικές συνθήκες. Με μία φόρτιση

AUTO-MOTO

7.12.2021 7:15 πμ

26 Απριλίου – 1η Μαίου ο ποδηλατικός αγώνας που επιστρέφει έπειτα από 10 χρόνια.    Πυρετωδώς προετοιμάζεται από τα μέλη της Cycling Greece o Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδας, που έπειτα από 10 χρονια επιστρέφει στον παγκόσμιο αγωνιστικό χάρτη, επιβεβαιώνοντας

AUTO-MOTO

6.12.2021 11:30 μμ

Η Hyundai Motor Company αποκάλυψε το SEVEN, το νέο πρωτότυπο μεγάλο ηλεκτρικό SUV όχημα στην AutoMobility LA. Αυτό το πρωτότυπο ηλεκτρικό SUV θα βρίσκεται στο περίπτερο της Hyundai Motor, μαζί με άλλα κορυφαία προϊόντα της εταιρείας, όπως το IONIQ 5

AUTO-MOTO

6.12.2021 9:43 μμ

Στην ολοκαίνουργια πίστα της Jeddah στην Σαουδική Αραβία, ταξίδεψε το καραβάνι της F1 προκειμένου να εγκαινιάσουν την ολοκαίνουργια πίστα η οποία αποτελεί  νέο τεχνολογικό θαύμα καθώς ο χρόνος κατασκευής της αποτελεί ρεκόρ! Ο τολμών νικά! Νικητής αναδείχτηκε ο Lewis Hamilton

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή