Αρχική / AUTO-MOTO / Bελτιώσεις στη γνωστική λειτουργία του εγκεφάλου από τη Νissan

AUTO-MOTO

15/10/20235:55 μμ

Bελτιώσεις στη γνωστική λειτουργία του εγκεφάλου από τη Νissan

Απίστευτο και όμως αληθινό! Συσκευή βελτιώνει τη γνωστική λειτουργία του εγκεφάλου και ανεβάζει επίπεδο στις δεξιότητες των οδηγών!

Bελτιώσεις στη γνωστική λειτουργία του εγκεφάλου από τη Νissan

 

Nissan Formula E Team: Πρόγραμμα εκπαίδευσης εγκεφάλου για σβέλτους πιλότους!

Η Nissan αποκαλύπτει τα αποτελέσματα του καινοτόμου και πρωτοποριακού προγράμματος Brain to Performance. Τα ευρήματα αυτού του προγράμματος, το οποίο μελετά τη λειτουργία και την ανατομία του εγκεφάλου του οδηγού, δείχνουν πώς τα πρωτόκολλα εκπαίδευσης του εγκεφάλου μπορούν να βελτιώσουν τις γνωστικές λειτουργίες των οδηγών της ομάδας Formula E της Nissan.

 

Επιπλέον, τα δεδομένα υποδεικνύουν ότι οι οδηγοί αγώνων που συμμετείχαν στην εκπαίδευση Nissan Brain to Performance παρουσίασαν βελτιώσεις στη λήψη σύνθετων αποφάσεων, ανθεκτικότητα στο άγχος και την κούραση και ταχύτερους χρόνους αντίδρασης. Αυτές οι βελτιώσεις μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των σφαλμάτων στην πίστα και στη μεγιστοποίηση του ρυθμού και της σταθερότητας στην απόδοση των οδηγών.

Η συνεχής εκπαίδευση θα μπορούσε να επιτρέψει στους οδηγούς της Nissan Formula E Team να φτάσουν τις μέγιστες δυνατότητες του εγκεφάλου τους όσον αφορά τη διαύγεια, η οποία σχετίζεται με την ικανότητά τους να αποδίδουν σε περιβάλλοντα υψηλής πίεσης και σχετίζεται επίσης με την ταχύτητα, μετρώντας πόσο γρήγορα μπορούν να επεξεργαστούν πληροφορίες.

Μετά από αυτά τα επιτυχημένα ευρήματα, η Nissan Formula E Team σχεδιάζει να ενσωματώσει πλήρως αυτά τα πρωτόκολλα εκπαίδευσης εγκεφάλου στα συνολικά προγράμματα εκπαίδευσης των οδηγών της από τη σεζόν 10. Η γνώση που αποκτήθηκε τόσο από τα στάδια έρευνας όσο και από τα στάδια εφαρμογής, με περαιτέρω προσαρμογές, αναμένεται να εφαρμοστεί στο ευρύτερη οικογένεια NISMO πέρα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIA Formula E, συμπεριλαμβανομένων των οδηγών της ιαπωνικής σειράς Super GT. Επιπλέον, αυτό το πρόγραμμα επιτάχυνε σε μεγάλο βαθμό την έρευνα για την ανάπτυξη ενός συστήματος βελτίωσης των δεξιοτήτων οδήγησης, προσβάσιμο σε όλους τους οδηγούς.

Η έρευνα
Όταν το Nissan Brain to Performance ετέθη σε εφαρμογή στο τέλος της 7ης σεζόν (2020/21) της ABB FIA Formula E World Championship, η ομάδα της Nissan Formula E μαζί με τον ανώτερο διευθυντή UX Innovation της Nissan, Dr. Lucian Gheorghe, περιέγραψαν τρεις βασικούς τομείς έρευνας : σύγκριση των εγκεφαλικών λειτουργιών των οδηγών αγώνων με εκείνες των καθημερινών οδηγών, αξιολόγηση της σχέσης μεταξύ της ηλεκτρικής εγκεφαλικής διέγερσης και της απόδοσης στην πίστα και αξιολόγηση της δυνατότητας αυτής της τεχνολογίας να βελτιώσει τις γενικές δεξιότητες οδήγησης εκτός αγώνων.

Πρόγραμμα εκπαίδευσης οδηγών
Στην εκπαίδευση συμμετείχαν οι οδηγοί της Nissan Formula E Team που υποβλήθηκαν σε βασικές νευροσαρώσεις χρησιμοποιώντας μια συσκευή EEG. Με τα δεδομένα που συλλέχθηκαν, ο Δρ Gheorghe, με την υποστήριξη από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Austin και τους επιστήμονες στο Wave Neuro, δημιούργησε προσαρμοσμένα προγράμματα εκπαίδευσης χρησιμοποιώντας μια συσκευή Sonal που διεγείρει τον εγκέφαλο.

Αυτή η συσκευή χρησιμοποιεί ορισμένες συχνότητες για να στοχεύσει συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου, με στόχο να βοηθήσει με το jet lag και τη στέρηση ύπνου, να βελτιώσει τους χρόνους αντίδρασης και να ελαχιστοποιήσει το ανθρώπινο λάθος, ειδικά σε περιβάλλοντα υψηλής πίεσης.

Η Wave Neuro έχει προηγούμενη εμπειρία χρησιμοποιώντας αυτά τα πρωτόκολλα εκπαίδευσης σε συνεργασία με τον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών για να βοηθήσει άτομα που πάσχουν από διαταραχή μετατραυματικού στρες. Έχουν επίσης συνεργαστεί με επαγγελματίες παίκτες αμερικανικού ποδοσφαίρου που έχουν υποστεί εγκεφαλικές κακώσεις. Τόσο ο Δρ. Erik Won, Πρόεδρος και Επικεφαλής Ιατρικός Διευθυντής της Wave Neuro, όσο και ο Δρ. Gheorghe αναγνώρισαν τη δυνατότητα ενσωμάτωσης αυτής της γνώσης σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που βασίζεται στην απόδοση. Συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν αυτά τα προσαρμοσμένα πρωτόκολλα για τους οδηγούς της Nissan Formula E Team.

Οδηγώντας προς το μέλλον με το Brain to Performance
Η Nissan στοχεύει να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της στη μεταφορά γνώσης και τεχνολογίας μεταξύ της πίστας και της καθημερινής οδήγησης για να βελτιώσει την εμπειρία των ηλεκτρικών οχημάτων (EV) για τους πελάτες της. Μαζί με το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν, η Nissan διερευνά πώς αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να συνεχίσει να εξελίσσεται και να ενσωματώνεται στα τελικά προϊόντα της Nissan. Πιο συγκεκριμένα, πώς θα μπορούσε να σχεδιαστεί η διεπαφή μεταξύ υπολογιστή και εγκεφάλου για να βοηθήσει τους πελάτες να βελτιώσουν τις οδηγικές τους δεξιότητες πιο γρήγορα. Η ομάδα Formula E της Nissan συνεχίζει να επικεντρώνεται στην επίτευξη του υψηλότερου επιπέδου ενθουσιασμού για τους οδηγούς της, με το να είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητες της Nissan στα EV. Καθώς η έρευνα συνεχίζει να αναπτύσσεται, τόσο περισσότερα γνωρίζουμε και τόσο περισσότερο μπορούμε να εφαρμόσουμε τα ευρήματα με δημιουργικούς και συναρπαστικούς τρόπους.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ

Ο Παντελής Τζερτζεβέλης γεννήθηκε το 1967 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, και ακόμη από μικρή ηλικία, εντάχθηκε στον κόσμο της περιπέτειας, καθώς ήταν μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, όπου ανέβηκε μέχρι τον βαθμό του Προσκόπου του Έθνους! Σε ηλικία 16 χρόνων, βρέθηκε υπό την καθοδήγηση του μεγάλου Φωτορεπόρτερ, Γιώργου Φουρκαλά, όπου και έμαθε την τέχνη της φωτογραφίας και καθημερινά εργαζόταν τραβώντας φωτογραφίες, για τις εφημερίδες Μακεδονία- Θεσσαλονίκη, και Σπορ του Βορρά! Λίγο αργότερα παράλληλα με τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο, παρακολούθησε 2ετή σχολή φωτογραφίας, και έναν χρόνο αργότερα την τριετή σχολή δημοσιογραφίας ΑΚΤΟ. Εργάστηκε σε περιοδικά και Εφημερίδες όπως οι Μακεδονικές Επιλογές, Το AUTO moto, ο Ταχυδρόμος, Το Traveller, το ΕΘΝΟΣ, η ΒΡΑΔΙΝΗ, η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ, ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ. Από το 2008 μέχρι το 2013, από την συχνότητα της ΕΡΤ3 εργάστηκε στην εκπομπή ΕΠΙΤΡΟΧΩΝ, και ταξίδευε τους ακροατές του μέσα από την εκπομπή του …τα μπαγκάζια , στις εσχατιές της Εναλλακτικής Ελλάδας. Από το 2014 εργάζεται στον Όμιλο του ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και μέσα από την συχνότητα του πρώτου ραδιοφώνου της Βόρειας Ελλάδας, υπηρετεί τον κόσμο της αυτοκίνησης, και των αποδράσεων. Είναι υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, και της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, και της Παγκόσμιας ένωσης Δημοσιογράφων.

/ Δείτε ακόμα

AUTO-MOTO

8.12.20234:10 μμ

    Η Επιτροπή Αγώνων ανακοινώνει τα προγράμματα των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Ράλλυ για το 2024. Τα πρωταθλήματα θα είναι και πάλι δύο, ένα σε χωμάτινη και ένα σε ασφάλτινη επιφάνεια.   60ό ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΛΥ ΧΩΜΑΤΟΣ 2024 Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

AUTO-MOTO

8.12.20231:40 μμ

    Έχοντας χαράξει μια μακρά πορεία επιτυχιών, η Citroën προχωρά σε ταυτόχρονη αναβάθμιση όλων των μοντέλων της, αποδεικνύοντας ότι παραμένει πιστή στην αξία της συνεχούς εξέλιξης, συνδυάζοντας τους άξονες του τολμηρού σχεδιασμού και της πρωτοπόρας τεχνολογίας.   Η νέα

AUTO-MOTO

6.12.202311:48 πμ

  Η έκδοση του Jeep Avenger με τον κινητήρα βενζίνης των 100 PS ταράζει ακόμα πιο πολύ τις ισορροπίες στη δημοφιλή κατηγορία των B-SUV, με τιμή που ξεκινάει από τις €25.990.   Εξακολουθεί να διατίθεται αποκλειστικά στο πολύ πλούσιο επίπεδο

AUTO-MOTO

5.12.202311:24 πμ

    Οι δημοσιογράφοι-μέλη του θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» οδήγησαν για ακόμα μία φορά τα 11 νέα μοντέλα που διεκδικούν την κορυφαία στη χώρα μας διάκριση για το 2024, στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων.   Δύο μόλις εβδομάδες απομένουν

AUTO-MOTO

4.12.202311:48 πμ

    Το νέο Duster είναι το νέο κεφάλαιο στην ιστορία ενός μοντέλου που έγινε ορόσημο στην αγορά του, ένα εμβληματικό μοντέλο που ενσωματώνει όλα όσα πρεσβεύει η Dacia: Στιβαρό και εκδρομικό, ουσιώδες αλλά και cool, έξυπνα φιλικό προς το

AUTO-MOTO

1.12.20232:00 μμ

    Η Aristotle Racing Team – ART η ακρωνύμια συντομογραφία – έχει τη χαρά να ανακοινώσει την παρουσία της στο Mediterranean Cosmos στις 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνοντας μαζί της το εντυπωσιακό αγωνιστικό μονοθέσιο ART22,με το οποίο κατέκτησε τη

thess

Επικαιρότητα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

9.12.20234:00 μμ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

9.12.20232:15 μμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή