Αρχική / AUTO-MOTO / ‘Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024!

AUTO-MOTO

30/03/202412:00 μμ

‘Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024!

20 ομάδες από όλο τον κόσμο, 120 αθλητές, 4 φανέλες, 764,63 χιλιόμετρα, 15 σπριντ ευθείας, 10 σπριντ ανάβασης, 4 περιφέρειες, 22 πόλεις!

‘Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024!

 

Μόλις 47 ημέρες απομένουν μέχρι την έναρξή του στις 15 Μαΐου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, όπου θα διεξαχθεί η ατομική χρονομέτρηση, μήκους 10 χιλιομέτρων, με τους 120 ποδηλάτες να αγωνίζονται με μοναδικό αντίπαλο τον χρόνο.

 

Εκεί θα δημιουργηθούν οι πρώτες χρονικές διαφορές ανάμεσα στους διεκδικητές της γενικής και θα δοθεί η πρώτη γαλάζια φανέλα στον αθλητή με την καλύτερη επίδοση. Μία ημέρα νωρίτερα, στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας θα γίνει η επίσημη παρουσίαση των ομάδων του γύρου, σε μία πανηγυρική εκδήλωση με τη συμμετοχή ολόκληρης της πόλης.

Στις 15 Μαϊου μετά την ατομική χρονομέτρηση, θα έχουμε το δεύτερο σκέλος του πρώτου ετάπ (της αγωνιστικής δηλαδή διαδρομής των αθλητών), με μαζική εκκίνηση και τερματισμό ύστερα από 92,5 χιλιόμετρα στην παραλία της Κατερίνης, όπου αναμένουμε ένα μαζικό σπριντ, με πρωταγωνιστές τους ταχύτερους αθλητές.

 

Την επόμενη μέρα, στο 2ο ετάπ συνολικού μήκους 174,75 χλμ, το πελοτόν θα εκκινήσει από την Κατερίνη, θα αφήσει πίσω του τη Μακεδονία και θα κάνει την είσοδό του στη Θεσσαλία, όπου περνώντας κατά σειρά από την Ελασσόνα, τον Τύρναβο και τη Λάρισα, θα τερματίσει στην Καρδίτσα. Στο ξεκίνημα της διαδρομής, στο ανηφορικό τερέν, περιμένουμε να σχηματιστεί ένα γκρουπάκι αποσπασμένων αθλητών, όμως οι ομάδες των σπρίντερ θα προσπαθήσουν να ελέγξουν το «ξεκόλλημα», με στόχο ένα ακόμα μαζικό σπριντ έξω από το Δημοτικό Στάδιο της πόλης.

Στο 3ο ετάπ, το «βασιλικό» της φετινής διοργάνωσης, θα έχουμε τη «μητέρα των μαχών»! Σε μόλις 158 χιλιόμετρα, υπάρχουν 4.544 υψομετρικά, αριθμός που προκαλεί ίλιγγο και θαυμασμό μαζί, αφού ανάλογα νούμερα συναντάμε στα αντίστοιχα “βασιλικά” ετάπ των μεγάλων γύρων της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας! Στη διαδρομή (με εκκίνηση από την Καρδίτσα), οι αθλητές θα μπουν στη Στερεά Ελλάδα, θα συναντήσουν τέσσερα σπριντ ανάβασης (ένα 1ης και τρία 2ης κατηγορίας) και φτάνοντας στον Τυμφρηστό, θα περάσουν μέσα από το Καρπενήσι, για να κατευθυνθούν στην ανηφόρα τερματισμού, το Βελούχι (12 χλμ με μέση κλίση στο 8,52% και ανώτατη στο 17,3%), που με 1.852 μ. υψόμετρο, είναι και το υψηλότερο σημείο του φετινού Γύρου.
Σε αυτό το ετάπ θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια μεγάλη μάχη ανάμεσα στα φαβορί της γενικής, αφού δεν είναι καθόλου απίθανο να κριθεί εκεί ο τελικός νικητής. Το σίγουρο είναι πως θα απολαύσουμε θέαμα και ανατροπές μέσα στη μοναδική φύση της περιοχής, ενώ αναμένεται να κορυφωθεί και η παράλληλη μάχη για τη φανέλα των βουνών.

Ο γύρος θα συνεχιστεί με το 4ο ετάπ, το μεγαλύτερο σε απόσταση του αγώνα (196,88 χλμ), με εκκίνηση στη Σπερχειάδα, ενδιάμεσα περάσματα από τη Λειβαδιά και τη Θήβα και τερματισμό στη Χαλκίδα. Λογικά, θα έχουμε μια ακόμη μάχη ανάμεσα στους αποσπασμένους και τις ομάδες των σπρίντερ.

Στο 5ο και τελευταίο ετάπ (132,5 χλμ), οι αθλητές θα εκκινήσουν κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και θα κατευθυνθούν προς τον Σαρωνικό, περνώντας από την Αθηναϊκή Ριβιέρα, από την οποία θα επιστρέψουν για να πραγματοποιήσουν δέκα στροφές στο – μήκους 6,42 χιλιομέτρων – σιρκουί του κέντρου της πρωτεύουσας, με τις εντυπωσιακές εικόνες από τα μνημεία και τα τοπόσημα της πόλης να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο.

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 θα ολοκληρωθεί μπροστά στο Παναθηναϊκό Στάδιο, πιθανότατα με ένα ακόμα μαζικό σπριντ, ενώ θα ακολουθήσουν οι απονομές στους νικητές της γενικής και των υπόλοιπων κατατάξεων και βαθμολογιών.

20 ομάδες από όλο τον κόσμο, 120 επαγγελματίες αθλητές, 5 αγωνιστικές ημέρες, 4 φανέλες, 764,63 συνολικά χιλιόμετρα, 9.744 μ. υψομετρικά, 15 ενδιάμεσα σπριντ ευθείας, 10 σπριντ ανάβασης, 4 περιφέρειες, 22 πόλεις και φυσικά η πρώτη φορά που ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 ενώνει τα δυο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, Θεσσαλονίκη και Αθήνα, όλα αυτά αποτελούν εγγύηση για μια πετυχημένη διοργάνωση σε κάθε επίπεδο!

Σας περιμένουμε δίπλα μας, να παρακολουθήσετε τον αγώνα από κοντά, να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα των εθελοντών μας και να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο το άθλημα της ποδηλασίας, αλλά και το ίδιο το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης, άσκησης και ψυχαγωγίας!

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ

Ο Παντελής Τζερτζεβέλης γεννήθηκε το 1967 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, και ακόμη από μικρή ηλικία, εντάχθηκε στον κόσμο της περιπέτειας, καθώς ήταν μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, όπου ανέβηκε μέχρι τον βαθμό του Προσκόπου του Έθνους! Σε ηλικία 16 χρόνων, βρέθηκε υπό την καθοδήγηση του μεγάλου Φωτορεπόρτερ, Γιώργου Φουρκαλά, όπου και έμαθε την τέχνη της φωτογραφίας και καθημερινά εργαζόταν τραβώντας φωτογραφίες, για τις εφημερίδες Μακεδονία- Θεσσαλονίκη, και Σπορ του Βορρά! Λίγο αργότερα παράλληλα με τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο, παρακολούθησε 2ετή σχολή φωτογραφίας, και έναν χρόνο αργότερα την τριετή σχολή δημοσιογραφίας ΑΚΤΟ. Εργάστηκε σε περιοδικά και Εφημερίδες όπως οι Μακεδονικές Επιλογές, Το AUTO moto, ο Ταχυδρόμος, Το Traveller, το ΕΘΝΟΣ, η ΒΡΑΔΙΝΗ, η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ, ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ. Από το 2008 μέχρι το 2013, από την συχνότητα της ΕΡΤ3 εργάστηκε στην εκπομπή ΕΠΙΤΡΟΧΩΝ, και ταξίδευε τους ακροατές του μέσα από την εκπομπή του …τα μπαγκάζια , στις εσχατιές της Εναλλακτικής Ελλάδας. Από το 2014 εργάζεται στον Όμιλο του ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και μέσα από την συχνότητα του πρώτου ραδιοφώνου της Βόρειας Ελλάδας, υπηρετεί τον κόσμο της αυτοκίνησης, και των αποδράσεων. Είναι υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, και της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, και της Παγκόσμιας ένωσης Δημοσιογράφων.

/ Δείτε ακόμα

AUTO-MOTO

15.4.20242:24 μμ

    Επενδύοντας στη συνεργασία τους από το 2020, η CUPRA συνεχίζει άλλα τρία χρόνια με τον Γερμανό τερματοφύλακα ως διεθνή ambassador της.     H CUPRA ανανέωσε τη συνεργασία της με τον τερματοφύλακα της FC Barcelona και μέλος της

AUTO-MOTO

14.4.202412:12 μμ

    Τα μέλη του Alfisti.gr τίμησαν για 15η χρονιά το ετήσιο track-day που πλέον αποτελεί παράδοση όσο και έμπρακτη απόδειξη της αγάπης τους για την μάρκα.   Σχεδόν 50 οδηγοί απόλαυσαν την οδήγηση της Alfa Romeo τους στο συναρπαστικό

AUTO-MOTO

13.4.202412:44 μμ

    Με την πρώτη ματιά δεν μπορεί παρά να χαμογελάσεις καθώς, το microcar XEV YOYO εκπέμπει τον νεανικό του δυναμισμό, αποτελώντας μία εκ των καλυτέρων προτάσεων για μετακινήσεις εντός πόλης, με απόλυτη οικονομία, σεβασμό στο περιβάλλον και απίστευτη ευελιξία!

AUTO-MOTO

12.4.20241:39 μμ

    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Crosscar, που έγινε με καθεστώς ατομικής χρονομέτρησης στο χώρο του αεροδρομίου Τριόδου της Μεσσηνίας.   Βασικό χαρακτηριστικό του η συμμετοχή αρκετών νεαρών αλλά και «νέων» στο χώρο, οδηγών, σε

AUTO-MOTO

11.4.20241:30 μμ

      Η εναρκτήρια ανάβαση της χρονιάς συγκέντρωσε τριψήφιο αριθμό οδηγών, οι οποίοι οδήγησαν στο όριο, έχοντας ως στόχο να ξεκινήσουν με το δεξί τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων.   Όσον αφορά τα αποτελέσματα στις επιμέρους

AUTO-MOTO

8.4.20242:13 μμ

    Η φήμη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ως ένας από τους κλασικότερους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, το 2024 συνδυάζεται με μια πιο σύγχρονη προσέγγιση.     Ως προς την αισθητική τουλάχιστον, διότι το καθαρά αγωνιστικό μέρος «οφείλει» και

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή