Αρχική / AUTO-MOTO / Αναβίωση Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος!

AUTO-MOTO

08/11/2021 6:15 πμ

Αναβίωση Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος!

Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού αναβιώνει ο Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδος.

Αναβίωση Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος!

Γράφει ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ

Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού αναβιώνει ο Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδος.

Αυτή και αν δεν ήταν η καλύτερη είδηση της περασμένης εβδομάδας, η οποία τα είχε όλα!  Έπρεπε να αλλάξει η μέχρι τώρα πορεία πλεύσης του νευραλγικού Υφυπουργείου Αθλητισμού, προκειμένου να αλλάξει και ο ρους της ιστορίας για την ελληνική ποδηλασία.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ανακοίνωσε επισήμως την αναβίωση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, για το 2022, μετά από απουσία 10 ετών από το παγκόσμιο ποδηλατικό γίγνεσθαι! Το δυναμικό των 20 επαγγελματικών και εθνικών αποστολών που θα λάβουνε μέρος στον International tour of GREECE ανέρχεται σε 170 αναβάτες, προερχόμενοι από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

Ο Υφυπουργός κ. Αυγενάκης κατά την διάρκεια της ομιλίας του μεταξύ άλλων τόνισε:

«Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μου, πριν από 28 μήνες, έθεσα ψηλά στην ατζέντα μας την προώθηση και ανάδειξη όλων ανεξαιρέτως των αθλημάτων, σε συνδυασμό με την εξωστρέφεια της χώρας μας και την επιστροφή της στο επίκεντρο του διεθνούς αθλητικού γίγνεσθαι, εκεί όπου διαχρονικά ανήκει. Ανάμεσα στους στόχους που υπηρετούν αυτή την αναπτυξιακή φιλοσοφία μας, ήταν και παραμένει η διεκδίκηση και διεξαγωγή παγκόσμιας εμβέλειας διοργανώσεων»

Προχωρώντας ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στην σπάνια πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας, λέγοντας:

«Σήμερα, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι είμαστε πιο κοντά από ποτέ στην υλοποίηση ακόμη ενός φιλόδοξου και οραματικού στόχου. Η Ελλάδα, λοιπόν, μετά από 10 και πλέον χρόνια, ετοιμάζεται να υποδεχτεί την αφρόκρεμα της διεθνούς αγωνιστικής ποδηλασίας, με μια μεγάλη γιορτή, στην αναβίωση του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, από τις 26 Απριλίου έως και την 1η Μαΐου 2022, ξεκινώντας από την Κρήτη, συνεχίζοντας στην ηπειρωτική Ελλάδα και καταλήγοντας στα Ιωάννινα. Αγώνες σε ξεχωριστές διαδρομές που αναδεικνύουν το φυσικό κάλλος, τη μοναδική ομορφιά και τη σπουδαία πολιτισμική κληρονομιά της χώρας μας».

Στην μνήμη της Δήμητρας Ιορδανίδου το πρόγραμμα ανάπτυξης και προώθησης του ποδηλάτου που εξήγγειλε ο κ. Αυγενάκης στην χώρα μας: «στο πλαίσιο του Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, θα διοργανωθούν σειρά παράλληλων δράσεων και εκδηλώσεων, οι οποίες θα είναι αφιερωμένες στην αδικοχαμένη ποδηλάτη- Μαραθωνοδρόμο  Δήμητρα Ιορδανίδου, η οποία έφυγε άδοξα από ανάμεσά μας».

Ο Υφυπουργός ανέφερε ότι πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του Ποδηλατικού Γύρου, φιλοδοξούμε να αναδείξουμε τα πολλαπλά οφέλη της ποδηλασίας για κρίσιμους κοινωνικούς τομείς, να εμπλέξουμε ολοένα και περισσότερους συμπολίτες μας στη χρήση του ποδηλάτου, αλλά και να επικοινωνήσουμε μηνύματα για την ορθή και ασφαλή χρήση του.

Η Κυβέρνηση και το Υφυπουργείο Αθλητισμού δίνει ιδιαίτερη σημασία και στην ποδηλασία. Άλλωστε, πρόκειται για ένα άθλημα που αποτελεί τον καταλύτη για μια ισορροπημένη βιώσιμη ανάπτυξη, με οφέλη που αντικατοπτρίζονται σε κοινωνικό, περιβαλλοντικό, ψυχαγωγικό και αθλητικό επίπεδο. Με το μήνυμα «Ποδήλατο: Άθληση, Ψυχαγωγία, Μετακίνηση» βάζουμε ξανά την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Αγωνιστικό Ποδηλατικό Χάρτη και καλούμε όλους τους Έλληνες να γίνουν κοινωνοί αυτής της θαυμάσιας αθλητικής δραστηριότητας, με σπουδαίες περιβαλλοντικές προεκτάσεις».

 

Οργανωτική Επιτροπή Διοργανώσεων Ποδηλασίας «CyclingGreece»

Για την αναβίωση και διεξαγωγή του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, έχει ήδη συσταθεί η CyclingGreece, φορέας που απαρτίζεται από σημαντικές προσωπικότητες, της ποδηλασίας και όχι μόνο, ο οποίος θα αναλάβει το δύσκολο και απαιτητικό έργο της διοργάνωσης.

Συμμετέχουν συμβολικά τόσο ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς όσο και ο Βουλευτής Εύβοιας, Σπύρος Πνευματικός, αμφότεροι γνωστοί ποδηλάτες και υποστηρικτές των πολλαπλών ωφελειών της χρήσης του ποδηλάτου στις ατομικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

Την προσπάθεια θα συντονίσει, ως Πρόεδρος της CyclingGreece, ο Γιώργος Λεβεντάκης, Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, συνεπικουρούμενος από επιφανή μέλη της ποδηλατικής οικογένειας, φυσικά σε πλήρη συνεργασία με την ΕΟΠ και τον πρόεδρό της, Βασίλη Διαμαντόπουλο.

Έργο της Οργανωτικής Επιτροπής Διοργανώσεων Ποδηλασίας «CyclingGreece» (ΦΕΚ Β’ 4969, 27/10/2021) είναι η αναβίωση, προετοιμασία, οργάνωση, διεξαγωγή και φιλοξενία του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας, για τα έτη 2022, 2023 και 2024, με σκοπό να καθιερωθεί η διεξαγωγή της διοργάνωσης σε μόνιμη ετήσια βάση.

Επιπλέον, η υλοποίηση λοιπών διεθνών διοργανώσεων ποδηλασίας και παράλληλων δράσεων για την προώθηση των μηνυμάτων της ασφαλούς οδικής – οδηγικής συμπεριφοράς και της ασφαλούς χρήσης του ποδηλάτου ως μέσου μεταφοράς.

Μάλιστα, αυτές οι δράσεις θα είναι αφιερωμένες στη μνήμη της αδικοχαμένης πρωταθλήτριάς μας στον Μαραθώνιο, Δήμητρας Ιορδανίδου, η οποία παρασύρθηκε από φορτηγό χτες στη Θεσσαλονίκη, οδηγώντας το ποδήλατό της.

Η Οργανωτική Επιτροπή CyclingGreece αποτελείται από τους (άπαντες αμισθί):

* Λεβεντάκη Γεώργιο, ως Πρόεδρο,
* Αμυρά Γεώργιο, υπό την ιδιότητά του ως Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας
* Αναστόπουλο Βασίλειο
* Αξιώτη Ελευθερία
* Αυγερινό Αντώνιο, υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
* Γεωργίου Αθανάσιο
* Γρούβα Παναγιώτη
* Διαμαντόπουλο Βασίλειο, υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας
* Επιτροπάκη Περίανδρο (Πάρι), υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου του Αθλητικού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία «Τάλως» και ως Υπευθύνου Συμμετοχής και Δράσεων ΑμεΑ
* Ζερβό Ελευθέριο, υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου
* Κανδύλη Αλέξανδρο – Μάριο
* Κερερέ Νικόλαο
* Κολόκα Παντελή, υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων
* Κουρδή Ιωάννη, υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας
* Κουρέτα Μιχαήλ
* Λεβέντη Χρήστο
* Λιακόπουλο Κωνσταντίνο
* Μηλάκη Αργυρώ, υπό την ιδιότητά της ως εκπροσώπου Αθλητών στο ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας
* Μοσχογιάννη Μερόπη, υπό την ιδιότητά της ως Προέδρου του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά
* Ξουρή Παναγιώτη
* Οικονόμου Φίλιππο
* Παπαδάκη Αντώνιο
* Παπασταματάκη Ιωάννη
* Παπαστεργίου Δημήτριο, υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και ως Δημάρχου Τρικκαίων
* Πέτρογλου Τριαντάφυλλο, υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης
* Πέτσα Βλαδίμηρο
* Πνευματικό Σπυρίδωνα, υπό την ιδιότητά του ως Βουλευτή νομού Εύβοιας
* Σπανουδάκη Στυλιανό, υπό την ιδιότητά του ως Αντιδημάρχου Ρεθύμνου
* Τσεκρέκου Καλλιόπη
* Τσοπούρογλου Σάββα
* Φραγκάκη Δημήτριο, υπό την ιδιότητά του ως Γενικού Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού
* Χαλιορή Κωνσταντίνο, υπό την ιδιότητά του ως Συντονιστή Γενικού Διευθυντή του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών

Στο ΔΣ της CyclingGreece συμμετέχουν ο Πρόεδρος Γιώργος Λεβεντάκης και οι Ελευθερία Αξιώτη, Βασίλης Διαμαντόπουλος, Αλέξανδρος – Μάριος Κανδύλης, Παναγιώτης Ξουρής, Στέλιος Σπανουδάκης και Δημήτρης Φραγκάκης, με Εκτελεστικό Διευθυντή τον Νίκο Κερερέ.

Δείτε το Βίντεο με τις δηλώσεις του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αυγενάκη.  

 

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ

Ο Παντελής Τζερτζεβέλης γεννήθηκε το 1967 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, και ακόμη από μικρή ηλικία, εντάχθηκε στον κόσμο της περιπέτειας, καθώς ήταν μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, όπου ανέβηκε μέχρι τον βαθμό του Προσκόπου του Έθνους! Σε ηλικία 16 χρόνων, βρέθηκε υπό την καθοδήγηση του μεγάλου Φωτορεπόρτερ, Γιώργου Φουρκαλά, όπου και έμαθε την τέχνη της φωτογραφίας και καθημερινά εργαζόταν τραβώντας φωτογραφίες, για τις εφημερίδες Μακεδονία- Θεσσαλονίκη, και Σπορ του Βορρά! Λίγο αργότερα παράλληλα με τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο, παρακολούθησε 2ετή σχολή φωτογραφίας, και έναν χρόνο αργότερα την τριετή σχολή δημοσιογραφίας ΑΚΤΟ. Εργάστηκε σε περιοδικά και Εφημερίδες όπως οι Μακεδονικές Επιλογές, Το AUTO moto, ο Ταχυδρόμος, Το Traveller, το ΕΘΝΟΣ, η ΒΡΑΔΙΝΗ, η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ, ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ. Από το 2008 μέχρι το 2013, από την συχνότητα της ΕΡΤ3 εργάστηκε στην εκπομπή ΕΠΙΤΡΟΧΩΝ, και ταξίδευε τους ακροατές του μέσα από την εκπομπή του …τα μπαγκάζια , στις εσχατιές της Εναλλακτικής Ελλάδας. Από το 2014 εργάζεται στον Όμιλο του ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και μέσα από την συχνότητα του πρώτου ραδιοφώνου της Βόρειας Ελλάδας, υπηρετεί τον κόσμο της αυτοκίνησης, και των αποδράσεων. Είναι υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, και της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, και της Παγκόσμιας ένωσης Δημοσιογράφων.

/ Δείτε ακόμα

AUTO-MOTO

1.12.2021 11:14 πμ

Tο πρώτο συνέδριο στην ιστορία του Ράλλυ Ακρόπολις διοργανώνεται σήμερα 1 Δεκεμβρίου, παρουσία πλήθους ομιλητών που θα αναπτύξουν κάθε πτυχή του αγώνα. Το EKO Acropolis Rally FORUM 2021 αποτελεί τον επίσημο επίλογο σε μια χρονιά που αποτέλεσε σταθμό στα σχεδόν

AUTO-MOTO

1.12.2021 8:00 πμ

Τεχνολογικές εξελίξεις για μεγαλύτερη αυτονομία. Οι τελευταίες εξελίξεις στις 100% ηλεκτρικές εκδόσεις του νέου PEUGEOT 208 και 2008 θα προσθέσουν από τις αρχές του 2022 πάνω από 25 χλμ. επιπλέον αυτονομία (δηλαδή 8% αύξηση) – κατά WLTP – και  αρκετά

AUTO-MOTO

1.12.2021 7:15 πμ

Η EQB εμπλουτίζει την επιτυχημένη οικογένεια των compact αυτοκινήτων της Mercedes και έχει στενότερη συγγένεια με δύο μοντέλα: την EQA, με την οποία μοιράζεται την προηγμένη τεχνολογία συστήματος κίνησης, και την GLB compact SUV. Από αυτήν προέρχονται το μακρύ μεταξόνιο,

AUTO-MOTO

30.11.2021 7:45 πμ

Μια νέα, πολλά υποσχόμενη εμπορική συνεργασία μεταξύ της Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. και της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ σηματοδοτεί η έκθεση οχημάτων ISUZU στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.  Πλέον, ως εξουσιοδοτημένος έμπορος και επισκευαστής ISUZU στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, η Νικ. Ι.

AUTO-MOTO

29.11.2021 1:38 μμ

Αλήθεια πόσοι από εμάς κάποτε στην ζωή μας, έχουμε βιώσει την απώλεια του αγαπημένου μας οχήματος; Χιλιάδες περιστατικά, σε καθημερινή βάση, έρχονται να  θυμίσουν για ακόμη μια φορά, τα αρνητικά συναισθήματα που νιώσαμε την στιγμή που ψάχναμε στα “χαμένα” να

AUTO-MOTO

29.11.2021 8:00 πμ

Μπορεί να τερμάτισε στην πρώτη θέση του Διεθνή Μαραθωνίου “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” ξεπερνώντας για άλλη μια φορά τον εαυτό της, όμως δεν παρέλειψε να πει “ευχαριστώ” σε όσους την βοήθησαν να το πραγματοποίηση. Η Σόνια λίγες μόνο ημέρες μετά τον τερματισμό

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή