Αρχική / AUTO-MOTO / 5th Raptor Trophy 2024: Στη δίνη του λεπτού αέρα με Ford Ranger Raptor!

AUTO-MOTO

12/03/20242:27 μμ

5th Raptor Trophy 2024: Στη δίνη του λεπτού αέρα με Ford Ranger Raptor!

Ένα περιπετειώδες οδοιπορικό στην ορεινή Ευρυτανία ήταν το σκηνικό της 5ης πανελλήνιας συνάντησης του Raptor Club Greece 2024

5th Raptor Trophy 2024:  Στη δίνη του λεπτού αέρα με Ford Ranger Raptor!

 

«The answer my friend is blowing in the wind» με τους στίχους του μεγάλου Bob Dylan, θα ξεκινήσω το άρθρο μου για την 5η Πανελλήνια Συνάντηση του Raptor Club Greece, οι οποίοι ταιριάζουν γάντι στην υφή των χαραγμένων διαδρομών στη γη των Ευρυτάνων, οδηγώντας τα σκληροτράχηλα Ford Raptor, παλιοί και νέοι οπαδοί της τετρακίνητης περιπέτειας.

 

Ανέκαθεν η Ευρυτανία αποτελούσε έναν από τους καλύτερους ορεινούς προορισμούς εντός Ελλάδας και μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που την αποκαλούν «Ελβετία».

Το ραντεβού, είχε κλειστεί από καιρό και οι προετοιμασίες για αυτή την πολύ ιδιαίτερη τετρακίνητη απόδραση, είχαν ξεκινήσει μήνες πριν! Τα χαμόγελα και οι εναγκαλισμοί, έδιναν και έπαιρναν το βράδυ της Τσικνοπέμπτης, λίγο πριν από την επίσημη ενημέρωση, που επιμελήθηκαν ο Ηλίας με τον Άγγελο και παρουσίασε ο πρόεδρος της εταιρείας εναλλακτικού τουρισμού «Ευζήν» Θανάσης Παπαδημητρίου.

Μετά την μίνι παρουσίαση του πάλαι ποτέ ιστορικού αγώνα τετρακίνησης Camel Trophy, το οποίο «μεγάλωσε» γερά και δυνατά παιδιά, έγινε η παρουσίαση του Roadbook το οποίο εκτός από τις διαδρομές της συνάντησης, περιλάμβανε αρκετές εύχρηστες πληροφορίες, τόσο για την περιοχή, όσο και για την ορθή χρήση της τετρακίνησης.

Μαζί και ένα κουίζ παρατηρητικότητας το οποίο σκοπό είχε και κατάφερε να κρατήσει το ενδιαφέρων των πληρωμάτων σε εγρήγορση, καθώς «ξεσκόνιζε» τις γνώσεις τους.

Η πολυπόθητη Τσικνοπέμπτη εορτάστηκε όπως της άρμοζε! Με απίστευτα ψητά εδέσματα σε ταβέρνα της περιοχής, ζεστά χαμόγελα, και πολλά σχέδια, που έδιναν τροφή για συζητήσεις που οδηγούν στην «μεγάλη φυγή» από το κλεινόν άστυ της καθημερινότητας, που βαραίνει πολύ τελευταία τα συναισθήματα όλων μας. Το χιονάκι που έπεφτε την ώρα της επιστροφής στο ξενοδοχείο, έδωσε το έναυσμα για πολλά «πηγαδάκια» για το τι θα ακολουθούσε την επομένη!

Καινούρια μέρα, καλημέρα

Η διαδρομή της 2ης μέρας, αποδείχτηκε μια τέλεια ξενάγηση στις ομορφιές της ευρύτερης περιοχής οι οποίες κρατούν καλά προστατευμένο τον επισκέπτη στα σπλάχνα τους, αδειάζοντας την αρνητική ενέργεια που κουβαλά πάνω του.

Στην αρχή με λίγο χιονάκι και χαμηλή νέφωση. Λίγο αργότερα, με έναν υπέρλαμπρο ήλιο που ζέσταινε ευχάριστα τους πάντες. Στην πρώτη στάση στην λίμνη πάνω από το Μικρό Χωριό Ευρυτανίας, οι «μικροί μας φίλοι» έτρεχαν πάνω κάτω στην αγκαλιά της φύσης και του καθαρού αέρα, και όπως αποδείχτηκε, ευχαριστήθηκαν ιδιαιτέρως.

 

Το πέρασμα από το Μεγάλο Χωριό ήταν πανοραμικό, καθώς περνούσαμε στην κυριολεξία πάνω από τις στέγες των σπιτιών! Λίγο αργότερα σκαρφαλώνοντας στις πλαγιές της Καλιακούδας, φτάσαμε στον Άγιο Ιωάννη. Ένα εκκλησάκι το οποίο βρίσκεται μια ανάσα από την αλπική ζώνη, αποτελεί εδώ και χρόνια σημείο αναφοράς, καθώς σηματοδοτεί ένα πέρασμα στον απίστευτο κόσμο των υπαίθριων δραστηριοτήτων στην Ευρυτανία.

 

Από το διάσελο της Καλιακούδας κανείς κατηφορίζει στον Κρικελοπόταμο και από εκεί απολαμβάνοντας ένα adventure river trekking, προσεγγίζει το φημισμένο μνημείο της φύσης «Πάντα βρέχει». Όχι δεν πήγαμε, γιατί δεν ήταν η κατάλληλη εποχή!

Το καλοκαίρι όμως θα το τολμήσουμε, κουβαλώντας τα απαραίτητα στην ευρύχωρη καρότσα του Ranger Raptor, του οποίου οι προδιαγραφές προσφέρονται για πολυήμερες περιπέτειες.

 

Τραβώντας τις απαραίτητες φωτογραφίες, αποθανατίσαμε τις στιγμές τις οποίες θα θυμόμαστε για πάντα. Κατηφορίζοντας για το Μεγάλο Χωριό, τα πειράγματα στην συχνότητα των ασυρμάτων έδιναν και έπαιρναν, μαρτυρώντας πλέον ότι, το «σπάσιμο» του πάγου έγινε και πλέον η παρέα μας βίωνε ωραίες καταστάσεις!

Το ίδιο βράδυ, όλοι μαζί παρέα, αποτίναμε φόρο τιμής στα 57 αδικοχαμένα αδέρφια μας από το δυστύχημα των Τεμπών, ανάβοντας ισάριθμα φαναράκια στη μνήμη τους, δηλώνοντας ότι, ποτέ δε θα ξεχάσουμε το σύντομο πέρασμά τους από αυτό τον κόσμο!

Με κοντές σχέσεις και μπλοκέ!

Η 3η μέρα του περιπετειώδους 5th Raptor Trophy Greece, ήταν το κάτι άλλο! Από την Μυρίκη στο Κρίκελλο και από εκεί στο Κλαυσί, σε μια διαδρομή η οποία είναι από τις ομορφότερες για περιήγηση με αυτοκίνητα 4Χ4 όπως είναι το Ford Raptor.

 

Βέβαια, από το ξεκίνημά της ακόμα, κατάφερε να «προβληματίσει» τους συμμετέχοντες καθώς, αρκετά πληρώματα, «έστριψαν σε λάθος τουλίπα» παρότι είχαν το roadbook, ανά χείρας! Μικρό το κακό όμως, αφού η παρέα ενωμένη και επικοινωνώντας βρήκε τον σωστό δρόμο για το πεδίο των special task, που είχε στηθεί επιμελώς λίγα χιλιόμετρα έξω από το Κρίκελλο.

 

Τα παιδία παίζει!

Έτσι και έγινε. 3,2,1, GO! Επιλέγεις drive mode, βάζεις τη σωστή σχέση, πατάς το γκάζι και εισέρχεσαι σε έναν άλλο κόσμο, αντιμετωπίζοντας τις ιδιαιτερότητες ενός βρεγμένου τερέν, που έκρυβε απίστευτη ολισθηρότητα, η οποία δοκίμασε στο έπακρο την πίστη των οδηγών στα τετρακίνητά τους!

Νικητές, τα καλά ελαστικά της General, τα οποία τίναζαν ταχύτατα την λάσπη από πάνω τους μεταφέροντας με ελεγχόμενη ασφάλεια το Ford Raptor σε όλες τις κακοτοπιές της ειδικής.

Η ομαδική φωτογραφία με το banner του club ανά χείρας σηματοδότησε την λήξη του task που χάρισε ακόμη μία ευχάριστη νότα σε εκείνους που οδήγησαν στις διαδρομές του. Tην παράσταση έκλεψαν οι κυρίες της παρέας, οι οποίες οδήγησαν αποφασιστικά και άκρως δυναμικά καταγράφοντας μάλιστα και καλό χρόνο, εισπράττοντας το χειροκρότημα όλων μας!

Επιστρέφοντας, περάσαμε μέσα από χωριά στα οποία κάποτε λειτουργούσαν σχολεία και εκκλησίες! Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς την ερημιά που επικρατεί πλέον στην περιοχή… Το φαινόμενο της ερήμωσης ταλανίζει όλη την «άλλη Ελλάδα» η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να αντισταθεί απέναντι σε μια εποχή η οποία με τίποτα δεν θυμίζει τις παλιές καλές μέρες.

Το γεύμα στην «Ταβέρνα των Γεύσεων», ήταν καταλυτικό καθώς εύκολα διέκρινε κανείς, το πνεύμα ομαδικότητας που επικρατούσε πλέον σε όλη την παρέα κατά την 3η μέρα του 5th Raptor Trophy 2024.

Ο επίλογος!

Η τελευταία βραδιά επεφύλασσε ακόμη περισσότερες εκπλήξεις, όπως τις δύο γενέθλιες τούρτες των εορταζόντων Αναστάσιου Χατζή, ο οποίος υποστήριξε με όλες τις δυνάμεις του, για ακόμη μια φορά την δράση του Raptor Club Greece, και του Σταύρου Αναγνωστάτου. Αμφότεροι έσβησαν επιμελώς τα ανάλογα κεράκια πάνω στις δύο ιδιαίτερες τούρτες, τις οποίες τιμήσαμε δεόντως μετά το εορταστικό δείπνο!
Στον επίλογο της βραδιάς, ο Ηλίας και ο Άγγελος, ή καλύτερα ο «Οβελίξ και ο Αστερίξ» (για να μην ξεχνάμε και το εορταστικό των ημερών της πανελλήνιας συνάντησης του Raptor Club) αφού ευχαρίστησαν, συμμετέχοντες, και χορηγούς της εκδήλωσης, προχώρησαν στην κοπή της πίτας και την κλήρωση ιδιαίτερων δώρων, τα οποία έκαναν χαρούμενους, εκείνους που τα κέρδισαν.

Η βραδιά συνεχίστηκε με μασκέ party, χορό και αρκετές selfie, συνοδευόμενες από σερπαντίνες και κομφετί που έπεφταν στον ρυθμό της disco μουσικής.

Το χειροκρότημα έμεινε να ηχεί στα αυτιά όλων όσων πήραν μέρος στην 5η Πανελλήνια συνάντηση φίλων του Raptor Club Greece 2024 και το ραντεβού ανανεώθηκε για κάποια άλλη εσχατιά της Ελλάδας μας, η οποία αναμένει υπομονετικά να υποδεχτεί εκείνους που αγαπούν την περιπέτεια που εκτυλίσσεται στη δίνη του καθαρού αέρα!

Τέλος, προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω την Βροχίδης-Χατζής Α.Ε. για την πρόσκληση σε αυτήν την συναρπαστική εμπειρία, για ακόμη μια φορά!

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ

Ο Παντελής Τζερτζεβέλης γεννήθηκε το 1967 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, και ακόμη από μικρή ηλικία, εντάχθηκε στον κόσμο της περιπέτειας, καθώς ήταν μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, όπου ανέβηκε μέχρι τον βαθμό του Προσκόπου του Έθνους! Σε ηλικία 16 χρόνων, βρέθηκε υπό την καθοδήγηση του μεγάλου Φωτορεπόρτερ, Γιώργου Φουρκαλά, όπου και έμαθε την τέχνη της φωτογραφίας και καθημερινά εργαζόταν τραβώντας φωτογραφίες, για τις εφημερίδες Μακεδονία- Θεσσαλονίκη, και Σπορ του Βορρά! Λίγο αργότερα παράλληλα με τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο, παρακολούθησε 2ετή σχολή φωτογραφίας, και έναν χρόνο αργότερα την τριετή σχολή δημοσιογραφίας ΑΚΤΟ. Εργάστηκε σε περιοδικά και Εφημερίδες όπως οι Μακεδονικές Επιλογές, Το AUTO moto, ο Ταχυδρόμος, Το Traveller, το ΕΘΝΟΣ, η ΒΡΑΔΙΝΗ, η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ, ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ. Από το 2008 μέχρι το 2013, από την συχνότητα της ΕΡΤ3 εργάστηκε στην εκπομπή ΕΠΙΤΡΟΧΩΝ, και ταξίδευε τους ακροατές του μέσα από την εκπομπή του …τα μπαγκάζια , στις εσχατιές της Εναλλακτικής Ελλάδας. Από το 2014 εργάζεται στον Όμιλο του ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και μέσα από την συχνότητα του πρώτου ραδιοφώνου της Βόρειας Ελλάδας, υπηρετεί τον κόσμο της αυτοκίνησης, και των αποδράσεων. Είναι υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, και της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, και της Παγκόσμιας ένωσης Δημοσιογράφων.

/ Δείτε ακόμα

AUTO-MOTO

15.4.20242:24 μμ

    Επενδύοντας στη συνεργασία τους από το 2020, η CUPRA συνεχίζει άλλα τρία χρόνια με τον Γερμανό τερματοφύλακα ως διεθνή ambassador της.     H CUPRA ανανέωσε τη συνεργασία της με τον τερματοφύλακα της FC Barcelona και μέλος της

AUTO-MOTO

14.4.202412:12 μμ

    Τα μέλη του Alfisti.gr τίμησαν για 15η χρονιά το ετήσιο track-day που πλέον αποτελεί παράδοση όσο και έμπρακτη απόδειξη της αγάπης τους για την μάρκα.   Σχεδόν 50 οδηγοί απόλαυσαν την οδήγηση της Alfa Romeo τους στο συναρπαστικό

AUTO-MOTO

13.4.202412:44 μμ

    Με την πρώτη ματιά δεν μπορεί παρά να χαμογελάσεις καθώς, το microcar XEV YOYO εκπέμπει τον νεανικό του δυναμισμό, αποτελώντας μία εκ των καλυτέρων προτάσεων για μετακινήσεις εντός πόλης, με απόλυτη οικονομία, σεβασμό στο περιβάλλον και απίστευτη ευελιξία!

AUTO-MOTO

12.4.20241:39 μμ

    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Crosscar, που έγινε με καθεστώς ατομικής χρονομέτρησης στο χώρο του αεροδρομίου Τριόδου της Μεσσηνίας.   Βασικό χαρακτηριστικό του η συμμετοχή αρκετών νεαρών αλλά και «νέων» στο χώρο, οδηγών, σε

AUTO-MOTO

11.4.20241:30 μμ

      Η εναρκτήρια ανάβαση της χρονιάς συγκέντρωσε τριψήφιο αριθμό οδηγών, οι οποίοι οδήγησαν στο όριο, έχοντας ως στόχο να ξεκινήσουν με το δεξί τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων.   Όσον αφορά τα αποτελέσματα στις επιμέρους

AUTO-MOTO

8.4.20242:13 μμ

    Η φήμη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ως ένας από τους κλασικότερους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, το 2024 συνδυάζεται με μια πιο σύγχρονη προσέγγιση.     Ως προς την αισθητική τουλάχιστον, διότι το καθαρά αγωνιστικό μέρος «οφείλει» και

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή