Site icon ThessNews

3rd Ford Raptor Trophy: 4X4 Mountain Madness!

 

Όπως λέει μια λαϊκή παροιμία: Η τρέλα πάει στα βουνά! Γιατί άραγε; Μήπως, γιατί εκεί, ησυχάζει η ψυχή των ανθρώπων που η καθημερινότητα καταφέρνει και κλέβει από τη ζωή τους, πολύτιμη ενέργεια, και χρόνο σημαντικό;

Αυτοί οι άνθρωποι, είναι εκείνοι που μόλις τους δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία για απόδραση, εκδράμουν χωρίς δεύτερη κουβέντα από τις πόλεις, για τον κόσμο της περιπέτειας.

Είχα την ευκαιρία να ταξιδέψω στον Νομό Καρδίτσας, οδηγώντας το νέο Ford Raptor, προκειμένου να συναντήσω την ιδιαίτερη παρέα του Raptor Club, οι οποία για άλλη μια φορά όχι μόνο πήρε τα βουνά αλλά πέρασε και ένα απίστευτο τριήμερο στην καρδιά της φύσης!

Βέβαια, όπως όλες οι περιπέτειες σε αυτό τον κόσμο απαιτούν μια υποτυπώδη προετοιμασία του αυτοκινήτου, όμως στην περίπτωση του Raptor,το μόνο που χρειάζεται είναι να ρίξεις όλα τα απαραίτητα στην μεγάλη καρότσα του, να βάλεις τις συντεταγμένες στο GPS και αφού αλλάξεις ρούχα και επιλέξεις προφίλ οδήγησης, να την κάνεις για άλλη γη και άλλα μέρη!

Η τεχνητή Λίμνη Πλαστήρα αποτελεί την είσοδο για την περιοχή των no name απότομων κορυφών της Ελλάδας, τα Άγραφα! Εκεί επέλεξε η
τετρακίνητη παρέα του 3ου Raptor Trophy, να περιηγηθεί στα μυστικά περάσματα της Νεβρόπολης Αγράφων, μιας περιοχής που ξέρει καλά να κάνει delete, στην αρνητική ενέργεια, που βασανίζει όλους μας σε μόνιμη βάση.

 

Ο Τολμών Νικά!

Το Ford Raptor αποτελεί ένα αυτοκίνητο που έχει προσανατολισμό τον κόσμο της περιπέτειας, και φυσικά τις απαιτήσεις της! Στην 3η απόδραση του Raptor Club είχε την τιμητική του, το νέο Ford Ranger Raptor, το απόλυτο 4Χ4 picup που προετοιμάζει με ιδιαίτερη κατασκευαστική ευλάβεια η Ford Performance στην Ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου. Στα μυαλά όλων μας κάνουν παιχνίδι οι φανταστικές εικόνες με τα τρελά άλματα του σκληροτράχηλου μοντέλου, που έλαβαν χώρα σε κάποιο αφιλόξενο τερέν, αποδεικνύοντας τις πραγματικές του δυνατότητες. Φυσικά, και ο γλυκός και συνάμα τραχύς ήχος της sport εξάτμισής του, που … παίζει με τα νεύρα μας! Κινείται από έναν θηριώδη v6 twin Τurbo Βενζινοκινητήρα, τεχνολογίας Eco Boost, φέρει αγωνιστική ανάρτηση με αμορτισέρ Fox, έτοιμη ακόμη και για αγώνες Baja!


Καλό είναι να μην ξεχνάμε ποτέ ότι πρέπει να γνωρίζουμε την ορθή χρήση των συστημάτων ασφαλείας του οχήματός μας και να γνωρίζουμε καλά το που πηγαίνουμε! Και φυσικά να ξέρουμε πως να κάνουμε χρήση του εξοπλισμού ασφαλείας, που θεωρείται απαραίτητο εφόδιο πριν από την κάθε μας απόδραση!

Το 3rd Raptor Trophy ολοκληρώθηκε στα 1250μ. υψόμετρο στον προαύλιο χώρο της Ι.Μ. Παναγιάς Πελεκητής, με το απίστευτο μπαλκόνι, και την θέα που κόβει την ανάσα καθώς το βάθος πεδίου αποζημιώνει ευχάριστα τις ψυχές που αναζητούν το κάτι άλλο στη ζωή τους, μέσα από τη δίνη του καθαρού αέρα!