Αρχική / AUTO-MOTO / 1st Rhodes bike festival: Ο ζωντανός θρύλος της παγκόσμιας ποδηλασίας Sean Kelly (ΦΩΤΟ+VIDEO)

AUTO-MOTO

30/10/2021 7:15 πμ

1st Rhodes bike festival: Ο ζωντανός θρύλος της παγκόσμιας ποδηλασίας Sean Kelly (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Ο Sean Kelly  είναι ένας άνθρωπος και δηλώνει λειτουργός του Ποδηλατικού Τουρισμού , παρά τις 193 μεγάλες Ποδηλατικές νίκες που συνοδεύουν την ζωή του.

1st Rhodes bike festival: Ο ζωντανός θρύλος της παγκόσμιας ποδηλασίας Sean Kelly (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Γράφει ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ

Δεν είναι η πρώτη φορά που στο νησί των Ιπποτών της Ρόδου, λαμβάνει χώρα μια διεθνής Ποδηλατική διοργάνωση όπως το 1ο Rhodes bike Festival, όμως είναι η πρώτη φορά που ο 2ος καλύτερος ποδηλάτης όλων των εποχών, δίνει το παρών “διαφημίζοντας” την Ρόδο στο παγκόσμιο ποδηλατικό γίγνεσθαι!

Ο λόγος για τον Ιρλανδό John James ‘Sean’ Kelly , ο οποίος αποτελεί «ζωντανό θρύλο» της παγκόσμιας ποδηλασίας και έναν από τους βασικότερους σχολιαστές του τηλεοπτικού καναλιού EUROSPORT. Ο Sean Kelly  είναι ένας άνθρωπος και δηλώνει λειτουργός του Ποδηλατικού Τουρισμού , παρά τις 193 μεγάλες Ποδηλατικές νίκες που συνοδεύουν την ζωή του.

 

 

Rhodes bike festival

Ο ποδηλατικός τουρισμός είναι μια ειδική κατηγορία τουρισμού όπου η ποδηλασία, είναι ο κύριος σκοπός του ταξιδιού, και το ποδήλατο γίνεται το μέσο όπου οι επισκέπτες ζουν μια απίστευτη τουριστική εμπειρία, οι οποίοι ποδηλατώντας, σε ημερήσιες ποδηλατικές διαδρομές επισκέπτονται περισσότερους προορισμούς διαμένοντας, σε διαφορετικές τοποθεσίες. Στην περίπτωση του Rhodes Bike Festival που διοργανώνεται για πρώτη φορά από την εταιρία Rhodos Cycling, όλες οι ποδηλατικές δραστηριότητες έχουν κύριο στόχο την δφυσική κατάσταση των τουριστών, όπου μέσα από την ποδηλασία απόλαμβάνει την φύση και την ομορφιά της Ρόδου.

Βέβαια, υπάρχει και ο Προπονητικός τουρισμός, που αφορά την επίσκεψη μεμονωμένων αθλητών, καθώς και επαγγελματικών ή ερασιτεχνικών ομάδων σε ένα τουριστικό προορισμό με βασικό κίνητρο τη συμμετοχή τους σε προγράμματα προετοιμασίας, και στην περίπτωση της Ρόδου, λαμβάνοντας μέρος σε διεθνής αγώνες κάτι που γίνεται κάθε Μάρτιο στο νησί, με την διοργάνωση του  International Tour of Rhodes.

 

 

Η παρουσία του Sean Kelly στην Ρόδο, μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε από τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στα Κανάρια Νησιά και την Μαγιόρκα, που θεωρείται Μέκκα του ποδηλατικού τουρισμού.! Εύσωμος ο ξένος τύπος σχολίασε θετικά την επίσκεψη Kelly στη Ρόδο. Ο Sean Kelly, κατα την διάρκεια της συνέντευξης τύπου αποκάλυψε ότι “κάποιος φίλος του” είπε ότι οι δρόμοι στην Ρόδο δεν κάνουν για ποδηλασία! Ο κ. Kelly, αποκάλυψε το γεγονός αυτό μετά το τέλος της ποδηλατοβόλτας που έκανε, τόσο στην Παλιά πόλη, και ξανά επανέλαβε, κατα την διάρκεια του “τουριστικού αγώνα” που έλαβε χώρα, στο Νότιο τμήμα του νησιού. Την ημέρα επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ο Sean Kelly γνώρισε από κοντά τους ποδηλάτες των Ποδηλατικών ομίλων της Ρόδου. Μικροί και μεγάλοι αθλητές του ΔΙΑΓΟΡΑ, του ΕΛΑΦΟΥ και το ΡΟΔΗΛΙΟΥ, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον μεγάλο ποδηλάτη, κατα την διάρκεια του αγώνα RC250. Οι αναβάτες σε όλο το μήκος της διαδρομής συνομίλησαν μαζί του και έγιναν οι ξεναγοί του για μία ημέρα συστήνοντας τόσο το απέραντο γαλάζιο, όσο και το φυσικό κάλος της Νότιας Ρόδου.  Όλοι όσοι γνώρισαν τον μεγάλο sean kelly, ομολόγησαν ότι αποκόμοισαν πολύτιμες πληροφορίες,  και αθλητική άμμυλα από έναν άθλητή που ξέρει να σέβεται τους γύρο του!

Ο Ζώης Δρίβας, και η εταιρία Rhodos Cycling, διοργανώνουν ποδηλατικές περιηγήσεις στο νησί εδώ και χρόνια. Διαθέτουν ισορροπημένο οραματισμό για τη Ρόδο, η οποία κατέχει ρόλο πρωταγωνιστικό, στον ποδηλατικό τουρισμό της Ελλάδος.

 

 

Ο Αθλητικός τουρισμός αποτελεί κύριο μέλημα και της Ελληνικής Κυβέρνησης και μεγάλης μερίδας των ανθρώπων του Τουρισμού στο νησί, όπως ο όμιλος MITSIS HOTELS, ο οποίος εδώ και χρόνια, στηρίζει την εθνική οικονομία της χώρας, επενδύοντας μεγάλα κεφάλαια σε υποδομές κατάλληλες να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες επισκεπτών του θεματικού τουρισμού.

Το Rhodes Bike Festival δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη στήριξη του ΠΡΟΤΟΥΡ,και την αμέριστη υποστήριξη του ΔΟΠΑΡ. Η αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θεωρείται καθοριστική, καθώς προάγει το νησί των Ιπποτών στις παγκόσμιες ποδηλατικές διοργανώσεις, ώς εγγυητής ασφάλειας και μετάδοσης της Πολιτιστική μας κληρονομιάς.

Ο σκοπός του Φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να ήταν άλλως, από την ανάδειξη της Ρόδου ως ένας από τους αναδυόμενους ποδηλατικούς προορισμούς, για τους λάτρες της Ποδηλασίας στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

RHODES YOUR NEXT CYCLING DESTINATION

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ

Ο Παντελής Τζερτζεβέλης γεννήθηκε το 1967 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, και ακόμη από μικρή ηλικία, εντάχθηκε στον κόσμο της περιπέτειας, καθώς ήταν μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, όπου ανέβηκε μέχρι τον βαθμό του Προσκόπου του Έθνους! Σε ηλικία 16 χρόνων, βρέθηκε υπό την καθοδήγηση του μεγάλου Φωτορεπόρτερ, Γιώργου Φουρκαλά, όπου και έμαθε την τέχνη της φωτογραφίας και καθημερινά εργαζόταν τραβώντας φωτογραφίες, για τις εφημερίδες Μακεδονία- Θεσσαλονίκη, και Σπορ του Βορρά! Λίγο αργότερα παράλληλα με τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο, παρακολούθησε 2ετή σχολή φωτογραφίας, και έναν χρόνο αργότερα την τριετή σχολή δημοσιογραφίας ΑΚΤΟ. Εργάστηκε σε περιοδικά και Εφημερίδες όπως οι Μακεδονικές Επιλογές, Το AUTO moto, ο Ταχυδρόμος, Το Traveller, το ΕΘΝΟΣ, η ΒΡΑΔΙΝΗ, η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ, ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ. Από το 2008 μέχρι το 2013, από την συχνότητα της ΕΡΤ3 εργάστηκε στην εκπομπή ΕΠΙΤΡΟΧΩΝ, και ταξίδευε τους ακροατές του μέσα από την εκπομπή του …τα μπαγκάζια , στις εσχατιές της Εναλλακτικής Ελλάδας. Από το 2014 εργάζεται στον Όμιλο του ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και μέσα από την συχνότητα του πρώτου ραδιοφώνου της Βόρειας Ελλάδας, υπηρετεί τον κόσμο της αυτοκίνησης, και των αποδράσεων. Είναι υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, και της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, και της Παγκόσμιας ένωσης Δημοσιογράφων.

/ Δείτε ακόμα

AUTO-MOTO

5.12.2021 10:00 μμ

O πρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, Γιώργος Στάσσης, παρέλαβε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Volvo, XC40 Recharge, από τον Επίσημο Διανομέα Volvo Σφακιανάκης. Σύμφωνα με τη Volvo Car Hellas, πρόκειται για μια κίνηση που υποδηλώνει και συμβολικά τη δέσμευση

AUTO-MOTO

5.12.2021 8:15 πμ

Η Ford αποκάλυψε το πιο προηγμένο, έξυπνο, διασυνδεδεμένο και ικανό Ranger όλων των εποχών, το οποίο απευθύνεται σε πελάτες που αναζητούν το απόλυτο και πιο ολοκληρωμένο pick-up μοντέλο της αγοράς για επαγγελματική και οικογενειακή χρήση, αλλά και για διασκέδαση. Οπτικά,

AUTO-MOTO

4.12.2021 8:00 πμ

Με πέντε αγώνες, ανάμεσά τους και το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, θα διεξαχθεί το FIA Junior WRC την επόμενη χρονιά. Μόλις λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του Slalom Challenge στο «Μαρκόπουλο Park», και ειδικότερα στη σχολή ασφαλούς οδήγησης Driving Academy,

AUTO-MOTO

4.12.2021 7:15 πμ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το 3ο Αλιγκάρι Run που θα λάβει χώρα  την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στα Μεγάλα Λιβάδια του Πάικου, που βρίσκεται στον Νομό Κιλκίς. Οι εγγραφές ξεπέρασαν τις 450, και ήδη όσοι θα πάρουνε μέρος στον αγώνα

AUTO-MOTO

1.12.2021 11:14 πμ

Tο πρώτο συνέδριο στην ιστορία του Ράλλυ Ακρόπολις διοργανώνεται σήμερα 1 Δεκεμβρίου, παρουσία πλήθους ομιλητών που θα αναπτύξουν κάθε πτυχή του αγώνα. Το EKO Acropolis Rally FORUM 2021 αποτελεί τον επίσημο επίλογο σε μια χρονιά που αποτέλεσε σταθμό στα σχεδόν

AUTO-MOTO

1.12.2021 8:00 πμ

Τεχνολογικές εξελίξεις για μεγαλύτερη αυτονομία. Οι τελευταίες εξελίξεις στις 100% ηλεκτρικές εκδόσεις του νέου PEUGEOT 208 και 2008 θα προσθέσουν από τις αρχές του 2022 πάνω από 25 χλμ. επιπλέον αυτονομία (δηλαδή 8% αύξηση) – κατά WLTP – και  αρκετά

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή