Αρχική / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ : Ο Ράζβαν Λουτσέσκου για όλους και για όλα!

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

29/10/2021 10:13 μμ

ΠΑΟΚ : Ο Ράζβαν Λουτσέσκου για όλους και για όλα!

Σε μια από τις πιο μεγάλες του συνεντεύξεις ο Ράζβαν Λουτσέσκου μίλησε στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού για… όλα!

ΠΑΟΚ : Ο Ράζβαν Λουτσέσκου για όλους και για όλα!

Γράφει ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΡΓΙΑΔΗΣ

Σε μια από τις πιο μεγάλες του συνεντεύξεις ο Ράζβαν Λουτσέσκου μίλησε στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού για… όλα!

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε για το τι κρατάει από τα ματς με Βόλο, Κοπεγχάγη και Ολυμπιακό, για τα προβλήματα τραυματισμών που συνεχίζονται, αλλά και για το άνοιγμα της Θύρας 4.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της Nova

 

«ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΓΚΟΛ”

Για το τι του μένει ως εικόνα και το το κρατάει από την τριάδα των αγώνων της περασμένης εβδομάδας: «Σε τελική ανάλυση αυτό που μένει με τα αποτελέσματα είναι ότι μπορούμε να κρατήσουμε την περίοδο που παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, τις καταστάσεις που δημιουργήσαμε για να μπορέσουμε να σκοράρουμε. Αυτό που δεν κρατάμε είναι κάποια σκαμπανεβάσματα, κάποιες μεταπτώσεις στην απόδοσή μας που μας κόστισαν κάποια γκολ. Παράλληλα είναι ένα ψυχολογικό θέμα το οποίο ήδη θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε για να καταφέρουμε με τη δουλειά που κάνουμε -γιατί κάνουμε μεγάλη δουλειά σε αυτό το κομμάτι- να βγει πραγματικά. Δεν επιτρέπεται μία ομάδα που έχει τις δικές μας απαιτήσεις και με τη δουλειά που κάνει να δέχεται κάποια γκολ οπότε θεωρώ ότι είναι μία ψυχολογική κατάσταση που ήδη θα πρέπει να αντιστρέψουμε για να λειτουργήσει προς όφελός μας. Θέλω να ξεκαθαρίσω πολύ ανοιχτά, δεν μιλάω αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή για την αμυντική γραμμή της ομάδας, μιλάω για μια συνολική λειτουργία ολόκληρης της ομάδας γιατί όταν αμυνόμαστε ξεκινάμε από τους παίκτες της επίθεσης. Θα πρέπει να είμαστε πολύ ουσιαστικοί όταν χάνεται η κατοχή της μπάλας σε συγκεκριμένα κομμάτια της αμυντικής μας περιοχής οπότε μιλάμε για μία συνολική λειτουργία και όχι για την αμυντική γραμμή της ομάδας».

 

«ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ»

Για το αν θεωρεί πως στο αυριανό παιχνίδι η ομάδα του θα βγάλει πολλά από τα στοιχεία που ανέλυσε παραπάνω: «Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι είναι το κομμάτι της αυτοπεποίθησης ένα στοιχείο που πραγματικά το χρειαζόμαστε. Δεν χρειαζόμαστε καθόλου τις μεταπτώσεις, να υπάρχει δηλαδή αυτοπεποίθηση όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά και όταν γίνεται ένα λάθος, υπάρχει μία πτώση, να πέφτει η αυτοπεποίθηση. Θεωρώ ότι στο συγκεκριμένο σημείο που βρισκόμαστε, ένα σημείο στο οποίο μέσα στη χρονιά έχουμε δείξει ότι μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, είναι ένα σημείο που πρέπει να σταθεροποιήσουμε γιατί έτσι χτίζεται παράλληλα και ο χαρακτήρας της ομάδας που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Το αυριανό παιχνίδι δεν μπορούμε να το συνδυάσουμε με το προηγούμενο είναι ένα παιχνίδι στο οποίο θα χρειαστούμε ενέργεια, ενθουσιασμό, ένα παιχνίδι στο οποίο το οποίο θέλουμε να κερδίσουμε για να πάρουμε την αυτοπεποίθηση που χρειαζόμαστε, ένα στοιχείο πολύ σημαντικό όπως αναφέραμε και πριν. Θέλουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι αύριο, θέλοντας να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο για να μπορέσουμε να χτίσουμε μία συνέχεια και μία ροή στα αποτελέσματα. Είναι φυσιολογικό όταν ξεκινάς κάτι να έχεις κάποια πάνω και κάτω αλλά είναι σημαντικό να έχεις μία συνέχεια στη δουλειά σου».

Για το γεγονός πως τα προβλήματα τραυματισμών συνεχίζονται με τα ονόματα των Μιτρίτσα και Σίντκλει να προστίθενται στη λίστα αυτή και το κατά πόσο αυτό του διαφοροποιεί συνεχώς τα σχέδια: «Η κατάσταση είναι αυτή όσον αφορά στους τραυματισμούς και την περίοδο του covid, είναι καταστάσεις τις οποίες θα πρέπει να προσαρμοστούμε σίγουρα. Κάποιες φορές θα θέλαμε να δούμε να διαχειριστούμε διαφορετικά κάποιες καταστάσεις, κάποιους ποδοσφαιριστές να γίνει ένα διαφορετικό ροτέισον δεν είχαμε τη δυνατότητα για κάτι τέτοιο. Παρ’ όλ’ αυτα δεν υπάρχει χρόνος να πούμε οτιδήποτε, είναι μία κατάσταση στην οποία θα πρέπει να προσαρμοζόμαστε. Όσον αφορά στα αποτελέσματα θεωρώ ότι στο παιχνίδι με το Βόλο παίξαμε ένα φοβερό ποδόσφαιρο, κάναμε πραγματικά πάρα πολλές ευκαιρίες και από κει και πέρα είχαμε μια κατάσταση την οποία χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση και ίσως χαλαρώσουμε λίγο παραπάνω και πετάξαμε τους δύο βαθμούς. Είχαμε το παιχνίδι στην Κοπεγχάγη το οποίο κερδίσαμε. Οδηγήσαμε τον αντίπαλό μας με τον τρόπο παιχνιδιού μας να βρεθεί με 10 παίκτες με το κίνητρο που είχαμε και καταφέραμε να πάρουμε μια πολύ σημαντική νίκη. Μετά από δύο μέρες είχαμε ένα παιχνίδι, ένα ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό, ενδεχομένως να μην είχαμε την πλήρη αυτοπεποίθηση ότι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε το συγκεκριμένο παιχνίδι αντιμετωπίζοντας μία ομάδα που και αυτή δε βρισκότανε στην καλύτερη κατάσταση οπότε αυτό συνδέεται με ό,τι σας ανέφερα πριν με τις μεταπτώσεις και τα πάνω-κάτω που υπάρχουνε στην απόδοσή μας και το γεγονός θα πρέπει να το σταθεροποιήσουμε οι ίδιοι μέσα από τη δουλειά η οποία γίνεται».

 

«ΕΙΧΕ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ COVID O ΚΟΥΡΤΙΤΣ»

Για την επιστροφή του Ολιβέιρα στο γήπεδο και την προσθήκη του Κούρτιτς στα πλάνα του: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι επιστροφή την Ολιβέιρα είναι κοντά, υπάρχουνε πράγματα πρέπει να γίνουνε ακόμα όσον αφορά στην περίπτωσή του. Σίγουρα είναι ένας ποδοσφαιριστής που είχε ταιριάξει πάρα πολύ στα δύο παιχνίδια που αγωνίστηκε, δυστυχώς ήρθε αυτός ο τραυματισμός και θα τον κρατήσει πίσω. Δεν μπορούμε να γκρινιάζουμε όσον αφορά αυτό το κομμάτι. Ο Κούρτιτς είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα μας έδινε την ηρεμία στην διαχείριση των παιχνιδιών στα οποία έλειψε. Παρ’ όλ’ αυτά είχε ένα θέμα με τον covid, οπότε δεν μπόρεσε να βρίσκεται, δυστυχώς.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εστιάζουμε -όπως έχω αναφέρει πάρα πολλές φορές- στους ποδοσφαιριστές που έχουμε διαθέσιμους και θα πρέπει να δουλεύουμε με αυτούς. Υπήρξαν πολλές καταστάσεις και μεταπτώσεις σε ό,τι αφορά στη λειτουργία της ομάδας, υπήρχαν παίκτες που ήρθανε πιο αργά, ποδοσφαιριστές που έφυγαν ενδεχομένως το γεγονός ότι ο Σίντκλεϊ και ο Μιτρίτσα βρίσκονται στην φάση αυτή ίσως να οφείλεται στο ότι δεν έκαναν το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας. Έχουμε πει πάρα πολλές φορές ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και θα πρέπει να δίνουμε τη δυνατότητα σε όλους τους ποδοσφαιριστές να αισθάνονται σημαντικοί και να χρησιμοποιούμε όσους έχουμε και να προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με αυτούς κάθε φορά με πρώτο υπεύθυνο εμένα.

Αναφέρθηκε και στους Καντουρί και Κρέσπο: «Γιατί αν πρέπει να μιλάμε με ξεχωριστές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών θα πρέπει να μιλήσουμε και για τον Ομάρ Ελ Καντουρί και για τον Κρέσπο που λείψανε για ένα εύλογο διάστημα γεγονός που μας στέρησε από ποδοσφαιριστές που έχουν εμπειρία και προσωπικότητα και ενδεχομένως θα μπορούσαμε να είχαμε δημιουργήσει μία διαφορετική τύχη στο κομμάτι μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, κάτι διαφορετικό που ενδεχομένως λόγω των απουσιών να μην ήταν εφικτό αυτό.

Και δεν ανέφερα τον Ινγκασον, έναν ποδοσφαιριστή που δεν ήταν από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας μαζί μας αλλά δεν παύει να είναι ένας ποδοσφαιριστής με προσωπικότητα. Οπότε, έχοντας όλους αυτούς τους ποδοσφαιριστές που έχουνε μια ισχυρή προσωπικότητα, νομίζω ότι η προσωπικότητα του συνόλου συνολικότερα θα αναβαθμιστεί».

Για την επιστροφή του κόσμου και το άνοιγμα της Θύρας 4: «Τους χρειαζόμασταν είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος γιατί μαζί τους γινόμαστε πολύ πιο δυνατοί».

Δείτε την συνέντευξη – ποταμό του Ράζβαν Λουτσέσκου ΕΔΩ .

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΡΓΙΑΔΗΣ

Ο Στέλιος Στεργιάδης ανήκει στην nouvelle vague των ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ και προέρχεται από την παραγωγική δημοσιογραφική διαδικασία (Σπορ του Βορρά, Sport 103). Αρχισε από τα τοπικά πρωταθλήματα Μακεδονίας - Θράκης, συνέχισε με το κλασικό ρεπορτάζ Β' - Γ' Εθνικής (Σπορ του Βορρά, Arena Press) και όταν ωρίμασαν οι συνθήκες (ο ίδιος ποτέ) έφτασε το "πλήρωμα του χρόνου" να αναλάβει δράση στο "ασπρόμαυρο" μετερίζι της ενημέρωσης (Arena Press, Arena 89,4 Fair Play Press, Live Sport, Sfina.gr). Θεωρείται ο πιο γουρλής ρεπόρτερ (κατά ομολογία συναδέλφων) αφού από το 2016-17 που ανέλαβε, άρχισε η καταγραφή τίτλων στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ρεαλιστής - πραγματιστής με αγαπημένη λέξη την "ισορροπία", αισιόδοξος σε βαθμό... κακουργήματος, αν και μονίμως νομίζει ότι κάτι δεν πάει καλά.

/ Δείτε ακόμα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

29.11.2021 1:19 μμ

Τραγωδία έξω από το γήπεδο του ΠΑΟΚ μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη καθώς, έχασε τη ζωή του φίλαθλος του Δικεφάλου που έπαθε ανακοπή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος άνδρας μετά τη λήξη του χθεσινού ματς με τον

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

29.11.2021 12:37 μμ

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα στο ντέρμπι από τον Άρη σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι και είναι ξεκάθαρο πως η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου βρίσκεται σε βαθιά κρίση, έχοντας μείνει μακριά από το γκολ για τρία σερί 90λεπτα. Μέσω του προσωπικού

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

29.11.2021 10:21 πμ

Στον Δεκέμβριο δεν φτάσαμε ακόμα καλά – καλά και ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο -10 από την κορυφή, με την εικόνα του στο γήπεδο όσο περνάει ο καιρός να γίνεται και χειρότερη. Τα όσα ντροπιαστικά έγιναν στην Τούμπα το βράδυ της

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

29.11.2021 10:14 πμ

Την πόρτα του εισαγγελέα θα περάσουν σε λίγο, στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, οι τέσσερις συλληφθέντες από τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη. Πρόκειται για τρεις Έλληνες ηλικίας 21, 32 και

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

29.11.2021 9:00 πμ

Σκόπιμα αποφασίσαμε στο ThessNews να γραφτούν οι απόψεις μας την επόμενη ημέρα. Είναι σώφρον πολλές φορές να «αδειάζεις το κεφάλι» σου και να μη γράφεις υπό την πίεση των συναισθημάτων της στιγμής.   Κάνω αυτή την εισαγωγή, καθώς όλα αυτά

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

29.11.2021 8:14 πμ

Με επεισοδιακό τρόπο ολοκληρώθηκε το χθεσινό ντέρμπι της Τούμπας, με τον Μπόμπι Μάντεν να αποφασίζει τελικά να βγουν οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο για να παίξουν τα εναπομείναντα δύο λεπτά. Κύκλοι της ΠΑΕ Άρης διέρρευσαν χθες ότι οι κίτρινοι δε

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή