Αρχική / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μουντιάλ 2022: Το χτύπημα της κόμπρας δηλητηρίασε τους Βέλγους

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

27/11/20224:58 μμ

Μουντιάλ 2022: Το χτύπημα της κόμπρας δηλητηρίασε τους Βέλγους

Το Μαρόκο επικράτησε με 0-2 επί του Βελγίου και αυτή ήταν η μόλις τρίτη νίκη σε παγκόσμιο κύπελλο.

instagram
Φωτ. instagram

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

Στο κάταμεστο Al Thumama Stadium της πρωτεύουσας του Κατάρ, Βέλγιο και Μαρόκο μονομάχησαν για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης ομίλων του Μουντιάλ.

Ο Μπόνο λόγω στομαχικών διαταραχών έμεινε εκτός βασικής ενδεκάδας ενώ βρισκόταν κανονικά σε αυτήν κάτι που σίγουρα προβλημάτισε τον Ρεγκραγκουί.

Οι Βέλγοι γνώριζαν ότι μια νέα απογοητευτική εμφάνιση δεν θα ικανοποιούσε τον φίλαθλο κόσμο του και για αυτό από πολύ νωρίς ξεκίνησε τις επιθέσεις κυρίως από τα άκρα με την πρώτη κλασσική να έρχεται στο 5ο λεπτό έπειτα από την έξοχη πάσα από τα αριστερά του Τόργκαν Αζάρ στον Μπατσουαγί ο οποίος πλάσσαρε με το αριστερό αλλά ο Μουνίρ αποσόβησε τον κίνδυνο και έδιωξε σε κόρνερ.

Στα επόμενα λεπτά της αναμέτρησης οι παίκτες του Μαρτίνες αντάλλαξαν με ευκολία την μπάλα μολονότι το Μαρόκο με τον Εν Νεσίρι βγήκε ψηλά για να πιέσει.

Ο Μενιέ θα κλέψει την μπάλα από τον Αμάλαχ λίγο έξω από την περιοχή, θα σουτάρει από τα αριστερά αλλά η μπάλα θα καταλήξει απευθείας στα χέρια του Μουνίρ με αυτήν την υποψία ευκαιρίας να ολοκληρώνεται ανεπιτυχώς στο 19ο λεπτό.

Το Μαρόκο ανέκτησε την κατοχή και με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τους Μπουφάλ και Χακίμι θα ισορροπήσει.

Ο Ζίγες δοκίμασε την τύχη του από πολύ μακρία όμως ο Κουρτουά έλεγξε την πορεία της μπάλας που έφυγε πάνω από το δοκάρια.

Οι επελάσεις του Χακίμι από τη δεξιά πλευρά παραλίγο να βάλουν μπροστά το Μαρόκο αλλά το σουτ του άσου της Παρί Σεν Ζερμέν θα περάσει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι, αυτή ήταν η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία για τους Μαροκινούς στο πρώτο 35λεπτο του ματς.

Μάλλον κάπως πιο υποτονικό από πλευράς ρυθμού το τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου στο οποίο οι χαφ των δύο ομάδων υπέπεσαν σε πολλά σκληρά μαρκαρίσματα.

Ο Χακίμ Ζίγιες επιφύλαξε το καλύτερο για το τέλος μετά από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ από τη δεξιά μεριά που δεν κατάφερε να αποκρούσει ο Κορτουά.

Ο Μεξικανός Ράμος μετά τη χρήση VAR απεφάνθη πως ο σέντερ μπακ της Μπεσίκτας, Ρομαΐν Σάις ήταν εκτεθειμένος παρεμποδίζοντας το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα του Βελγίου.

 

Στο πρώτο 5λπετο του δευτέρου ημιχρόνου οι ρόλοι αντιστράφηκαν καθώς το Μαρόκο ήταν αυτό που κυκλοφορούσε την μπάλα.

Όμως την πρώτη καλή στιγμή δημιούργησε το Βέλγιο στο 52′ με τον Εντέν Αζάρ, ο οποίος θα τριμπλάρει με σχετική ευκολία τον προσωπικό του αντίπαλο, θα εξαπολύσει ένα κεραυνό με τον Μουνίρ να εκτινάσσεται, αποκρούοντας την μπάλα

Το παιχνίδι μετά το πρώτο 10λεπτο του δεύτερου μισού απέκτησε ρυθμό, με το Μαρόκο να φτάνει κοντά στον 0-1, όταν ο Μπουφάλ με μια έξοχη ενέργεια θα ελευθερωθεί σουτάροντας κάτω δεξιά γωνιά, όμως δεν θα ευοδωθεί η προσπάθεια του, αφού η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Ο πρώην σταρ της Νάπολι, Ντρις Μέρτενς έκανε αισθητή την παρουσία του στο 65 λεπτό, λίγα λεπτά μετά την είσοδο του στο παιχνίδι, και με ένα άψογο σόλο προσπέρασε τον Σάις, εκτόξευσε ένα σουτ βολίδα το οποίο εξουδετέρωσε στην κάτω δεξιά γωνία του, ο φανταστικός Μουνίρ.

Οι παίκτες της ομάδας από την Αφρική φάνηκαν αποφασισμένοι και με τις αλλαγές του Ρεγραγκουί να παίζουν κομβικό ρόλο άνοιξαν το σκορ στο 73′.

Ο Σαμπίρι άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής και με συρτό φάουλ από τα αριστερά έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του, αιφνιδιάζοντας τον Κουρτουά, ο οποίος φέρει ευθύνη.

 

 

 

Η ισοπαλία έμοιαζε πια το προσιτό αποτέλεσμα για τους Βέλγους, οι οποίοι πρέσαραν αρκετά με την άμυνα τους να βρίσκεται σε ορισμένες φάσεις πάνω από το κέντρο.

Η σέντρα του Μέρτενς, θα βρει τον Φερτόνχεν ο οποίος θα στείλει την μπάλα άουτ μετά από κεφαλιά.

Σαν να μην έφτανε αυτό το Μαρόκο θα διπλασιάσει τα τέρματα του, όταν στην μετά από ελεύθερο ο Ζιγιές θα θυμίσει κάτι από τον Ζίγιες του Άγιαξ τριμπλάροντας τον Καστάνιε, και δίνοντας πάσα πάρε βάλε, την οποία θα αξιοποιήσει ο Αμπντουλάλ και από το σημείο της μικρής περιοχής θα στείλει στα ουράνια τους φίλους της ομάδας του, διαμορφώνοντας το τελικό 0-2.

 

 

 

Το Μαρόκο είναι πρώτο με 4 βαθμούς και αντιμετωπίζει στο τελευταίο ματς τον Καναδά, ενώ το Βέλγιο με 3 βαθμούς, θα παίξει τα ρέστα του εναντίον της Κροατίας.

 

 

 

Βέλγιο: Κουρτουά, Μενιέ (81′ Λουκάκου), Αλντεβάιρελντ, Φερτόνχεν, Καστάνιε, Ονάνα (59′ Τίλεμανς), Βίτσελ, Εντέν Αζάρ (59′ Μέρτενς), Τόργκαν Αζάρ (75΄Τροσάρντ), Ντε Μπρόινε, Μπατσουαγί (75′ Ντε Κέτελαρε)

Μαρόκο: Μουνίρ, Χακίμι (67′ Σαμπίρι), Μαζραουί, Σάις, Αγκέρ, Ουνάχι (79′ Εν Γιαμίκ), Άμραμπατ, Αμαλάχ (67′ Σελίχ) Ατιγιάχ, Ζιγές, Μπουφάλ (72′ Αμπντουκάλ), Εν Νεσίρι (72′ Χαμνταλάχ)

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

17.4.20248:45 μμ

  Άκυρος ο συναγερμός που είχε «χτυπήσει» από το μεσημέρι με την πληροφορία που μεταδόθηκε στον ελληνικό Τύπο για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή που ήταν στην αποστολή της Εθνικής ομάδας των ανδρών για τον τελικό πρόκρισης των playoffs Euro 2024 με

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

17.4.20246:45 μμ

  Ενόψει του επερχόμενου αγώνα ρεβάνς με την Κλαμπ Μπριζ αύριο στις 10 μ.μ. στην Τούμπα για τα προημιτελικά του UEFA Europa Conference League, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση, αναφερόμενη και στα όσα συνέβησαν στη βελγική πόλη την περασμένη

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

17.4.20243:36 μμ

  Την αισιοδοξία του πως η ομάδα του θα καταφέρει να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ και θα πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του UEFA Europa Conference League, εξέφρασε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τον επαναληπτικό

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

17.4.20242:33 μμ

  Θρήνος στον ελληνικό στίβο από τον θάνατο του Κώστα Ηλία, ο οποίος και ήταν επί χρόνια ομοσπονδιακός προπονητής κορυφαίων Ελλήνων πρωταθλητών.   Ο Κώστας Ηλίας πέθανε σε ηλικία μόλις 56 ετών και μετά από «μάχη» για τη ζωή του

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

17.4.20242:21 μμ

  Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ βρέθηκε Έλληνας διεθνής για τον αγώνα με την Γεωργία στην Τιφλίδα, σύμφωνα με τον ιστότοπο «dikisports».     Το πρώτο δείγμα βρέθηκε θετικό και αναμένεται η εξέταση του δεύτερου δείγματος ώστε να διαπιστωθεί πως το

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

17.4.202412:44 μμ

  Η Μπριζ, αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Europa Conference League, ταξιδεύει σήμερα για Θεσσαλονίκη για την αυριανή ρεβάνς στην Τούμπα και ο προπονητής της βελγικής ομάδας, Νίκι Χάγιεν, αποφάσισε να ταξιδέψουν όλοι οι παίκτες μαζί με την αποστολή.

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή