Αρχική / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / «Κρύα» ήττα για Άρη (0-1), αντιδράσεις από τον κόσμο

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

08/05/202210:56 μμ

«Κρύα» ήττα για Άρη (0-1), αντιδράσεις από τον κόσμο

Οι κίτρινοι γνώρισαν την ήττα μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» από έναν… εναλλακτικό Ολυμπιακό, χάνοντας τεράστια ευκαιρία να επιστρέψουν στην 3η θέση.

«Κρύα» ήττα για Άρη (0-1), αντιδράσεις από τον κόσμο

Γράφει THESSNEWS-DESK

Με το χειρότερο δυνατό τρόπο εξελίχθηκε για τον Άρη η 7η αγωνιστική των πλέι-οφ, καθώς οι κίτρινοι ηττήθηκαν με 0-1 από το Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», πετώντας στα σκουπίδια… μία μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψουν στην 3η θέση του πίνακα και να αποκτήσουν σαφές προβάδισμα στη «μάχη» της Ευρώπης.

 

Οι παίκτες του Μπούργος ήταν άψυχοι κόντρα σε έναν… εναλλακτικό Ολυμπιακό (σ.σ. που είχε τη στήριξη περίπου 200 οπαδών του) και το τελικό αποτέλεσμα έγινε – δικαίως – αποδεκτό με έντονες αποδοκιμασίες από τους οπαδούς του Άρη.

Πλέον, το βλέμμα στρέφεται στις τρεις εναπομείνασες αγωνιστικές, με αρχή το «ντέρμπι αιωνίων» της Τούμπας την προσεχή Τετάρτη (11/05).

 

Άτυπη υπεροχή για τον Άρη στο α’

 

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τον Άρη σημειώθηκε στο 8ο λεπτό, με την μπάλα να φτάνει στα πόδια του Πάλμα μέσα στη μεγάλη περιοχή και το σουτ του Ονδουρέζου να καταλήγει κόρνερ.

Στο 13′ ο Τικίνιο βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Κουέστα, με τον κίπερ του Άρη να αποσοβεί τον κίνδυνο για την εστία του.

Στο 24ο λεπτό το σουτ του Ιτούρμπε κατέληξε στην αγκαλιά του Τζολάκη.

Το παιχνίδι είχε γενικά καλό ρυθμό στο πρώτο μισάωρο, χωρίς όμως να σημειωθεί η μεγάλη φάση μπροστά από τα καρέ των δύο αντιπάλων.

Ο Άρης ενέτεινε την πίεσή του στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους. Στο 36′ δημιουργήθηκε σύγχυση μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, με τον Ντουκουρέ να πιάνει μία κεφαλιά και τον Τζολάκη να μπλοκάρει.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ματέο Γκαρσία βγήκε με μέτωπο στην εστία των Πειραιωτών, όμως αντί να σουτάρει προτίμησε να «σπάσει» την μπάλα στον Πάλμα, που ερχόταν από τα αριστερά, με την όλη προσπάθεια να καταλήγει άουτ.

Στο 41′ ο Μαντσίνι βγήκε στην αντεπίθεση ύστερα από ωραία πάσα του Φαμπιάνο, όμως η τελική επιλογή του δεν ήταν η ιδανική, με την μπάλα να κοντράρει σε πόδια αμυντικών του Ολυμπιακού.

Στο 45′ ο Σούντγκρεν έκανε μία πολύ όμορφη ενέργεια από τα δεξιά, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Μαντσίνι, όμως το σουτ του Αργεντινού (από κοντινή απόσταση) ήταν αδύναμο και απέκρουσε ο κίπερ των φιλοξενούμενων.

 

Άψυχος… στην επανάληψη

 

Ο Άρης μπήκε στην επανάληψη με σκοπό να «πάρει τα ηνία» της αναμέτρησης, όμως αυτός που «πήρε κεφάλι» στο σκορ ήταν ο Ολυμπιακός. Σε μία φάση διαρκείας στα καρέ των κιτρίνων στο 55′, ο Παπαδόπουλος έπιασε αρχικά την κεφαλιά σε σέντρα του Κούντε, ο Κουέστα απέκρουσε με υπερένταση και ο επερχόμενος Τικίνιο «έγραψε» το 0-1.

Η κίνηση από τον πάγκο του Άρη ήταν άμεση, με τον Μπούργος να περνάει στο παιχνίδι τον Εντιαγέ αντί του Πάλμα. Στο 60ο λεπτό, ο Σενεγαλέζος κέρδισε φάουλ σε πολύ πλεονεκτική θέση, με τον Ματίγια να το εκτελεί πάνω στο τείχος. Εμφανές το άγχος στους παίκτες του Άρη, που μάλλον αιφνιδιάστηκαν από το γκολ του Ολυμπιακού.

Στο 67′ ο Εντιαγέ ελίχθηκε μέσα στο «κουτί» των Πειραιωτών, έβγαλε τη σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Μπράμπετς ήταν αδύναμη.

Στο 73′ ο Κούντε επιχείρησε ένα σουτ για λογαριασμό του Ολυμπιακού, με τον Κουέστα να μπλοκάρει σταθερά.

Στο 80′ ήταν η σειρά του Μπρούνο Γκάμα να πιάσει ένα ευθύβολο σουτ από τα αριστερά, όμως αποδείχθηκε αρκετά άστοχο.

Στο 90’ένα σούτ του Ιτούρμπε πέρασε ελάχιστα άουτ.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τον Άρη να γνωρίζει μία «άψυχη» ήττα, με τη Θύρα 3 να φωνάζει το σύνθημα «Ντροπή, ντροπή, εμείς άμα θα παίζαμε, θα είχαμε ψυχή» και «Παίκτες μπ…λα, βγάλτε τη φανέλα».

 

Δείτε εδώ το γκολ του Τικίνιο

 

Οι συνθέσεις

Άρης (Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Σούντγκρεν, Ντουκουρέ, Ματίγια, Ιτούρμπε, Γκαρσία (66′ Μπρούνο Γκάμα), Μαντσίνι (76′ Μάνος), Πάλμα (56′ Εντιαγέ).

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Τζολάκης, Ανδρούτσος, Α. Παπαδόπουλος, Μπαγκαλιάνης, Κίτσος (77′ Καρμπόβνικ), Κανέ, Κούντε, Φαντιγκά (67′ Βαλμπουενά), Βρουσάι, Καρβάλιο (82′ Σουρλής), Τικίνιο (76′ Ελ Αραμπί).

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS: ,

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

19.4.202412:05 πμ

  Η Μπριζ ήταν καλύτερη και στην Τούμπα, μετά το ματς στο Βέλγιο, κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 2-0 με δύο γκολ από τον Τζούτγκλα στο πρώτο 45λεπτο και πέρασε στα ημιτελικά όπου θα βρει απέναντι της τη Φιορεντίνα.    

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

18.4.20245:15 μμ

  Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για μια ιστορική βραδιά. Kόντρα στην Μπριζ και με όπλο την καυτή του έδρα, ο Δικέφαλος θα προσπαθήσει να κάνει την ανατροπή και να πάρει την πρόκριση στα ημiτελικά του Conference League.   Η Τούμπα θα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

18.4.20243:15 μμ

  Ο πατέρας του Εργκίν Αταμάν, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών, βυθίζοντας στην θλίψη τον προπονητή του Παναθηναϊκού.     Η «πράσινη» ΚΑΕ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση τονίζοντας ότι θα σταθεί στο πλευρό του Τούρκου προπονητή σε

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

18.4.202411:21 πμ

  Καμιά απολύτως ενημέρωση για την ύπαρξη θετικού δείγματος ντόπινγκ σε Έλληνα διεθνή δεν έχει λάβει ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση που εξέδωσε.     Ο ΕΟΚΑΝ τονίζει ότι σε περίπτωση που βρεθεί τέτοιο δείγμα, η

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

18.4.202410:35 πμ

  Με τη στήριξη των οπαδών του, με ηθικό ανεβασμένο λόγω της εξαιρετικής φετινής ευρωπαϊκής πορείας του, αλλά και με τη «βοήθεια» των κομβικών απουσιών της Κλαμπ Μπριζ, ο ΠΑΟΚ ευελπιστεί να ανατρέψει στην Τούμπα (Πέμπτη 18/4, 22:00) το 1-0,

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

18.4.20249:41 πμ

  Οι αγώνες ρεβάνς του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού κόντρα σε Κλαμπ Μπριζ και Φενέρμπαχτσε αντίστοιχα, για τους «8» του Europa Conference League καθώς και η αναμέτρηση του Τσιτσιπά κόντρα στον Μπαένα για το Barcelona Open, ξεχωρίζoυν στο πρόγραμμα με

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή