Αρχική / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Γκάλης: «Είμαι συγκινημένος που θα ξαναβρεθώ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

28/06/20247:40 μμ

Γκάλης: «Είμαι συγκινημένος που θα ξαναβρεθώ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας»

Θα βρίσκεται στο πλευρό του Βασίλη Σπανούλη και των διεθνών, στο Προολυμπιακό Τουρνουά, στην προσπάθεια για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Γκάλης: «Είμαι συγκινημένος που θα ξαναβρεθώ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας»

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

Ο Νίκος Γκάλης… επιστρέφει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, εκεί που μαζί με τους συμπαίκτες του στην εθνική χάρισε στην Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 87, το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε διεθνή διοργάνωση ενός ομαδικού σπορ στην Ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

 

Ο παίκτης που άλλαξε την Ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, ο Νίκος Γκάλης, θα βρίσκεται στο πλευρό του Βασίλη Σπανούλη και των διεθνών, στο Προολυμπιακό Τουρνουά στο ΣΕΦ (2-7/7) στην προσπάθεια για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

 

Παράλληλα, ο Νίκος Γκάλης, στην εκδήλωση της ΕΟΚ στις 3 Ιουλίου, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, θα είναι πρεσβευτής, όπως και στην εκδήλωση της ΕΟΚ στις 4 Ιουλίου για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

 

Ο «γκάνγκστερ» μίλησε στο EOK WebRadio σήμερα, μαζί με τον πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο και εξέφρασε τη σιγουριά του για την αγωνιστικότητα της εθνικής ομάδας, ενώ, επίσης, αναφέρθηκε και στη σημασία των κοινωνικών δράσεων που θα «τρέξουν» κατά τη διάρκεια του τουρνουά στο ΣΕΦ.

 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΟΚ έδειξε τεράστιο σεβασμό στον Νίκο Γκάλη και τον ευχαρίστησε όχι μόνο για όσα πρόσφερε στο παρελθόν, αλλά και για όσα συνεχίζει να προσφέρει πλέον μέσω Κοινωνικών Δράσεων.

 

Ο Νίκος Γκάλης μίλησε:

 

Για την νέα προσπάθεια της Εθνικής στο Προολυμπιακό (2-7 Ιουλίου): «Σίγουρα ξέρω ότι θα γίνει ένα πολύ όμορφο τουρνουά. Όλοι πρέπει να στηρίξουμε την Εθνική ομάδα. Η Εθνική ομάδα είναι για όλη την Ελλάδα. Πιστεύω θα τα καταφέρουμε. Για τον Βασίλη (Σπανούλη) είναι ένα καλό τεστ αυτό. Ο Βασίλης είναι μαχητής, ήταν έξυπνος παίκτης και πιστεύω θα τα καταφέρει. Πιστεύω θα έχουμε μια πάρα πολύ καλή παρουσία».

 

Για τα συναισθήματά του που η Εθνική ομάδα επιστρέφει στο ΣΕΦ: «Έχω πάρα πολύ καιρό να ξαναβρεθώ στο ΣΕΦ. Πιστεύω ότι θα είμαι πολύ συγκινημένος. Δε μπορούμε να ξεχάσουμε τις στιγμές που ζήσαμε όλοι μαζί, όλη η χώρα, τη χαρά που πήραμε, την υπερηφάνεια. Είναι κάτι που το περιμένω και θέλω να το ζήσω».

 

Για τη «δίψα» του κόσμου να δει την Εθνική: «Ο κόσμος είναι ο 6ος παίκτης. Ήταν απίστευτη η συμμετοχή του εκείνη την εποχή, το 1987. Όσοι το έζησαν μπορούν να καταλάβουν τι ατμόσφαιρα υπήρχε σε κάθε αγώνα. Εμένα και σε όλα τα παιδιά μάς έδινε “ φτερά”. Καταφέραμε εκείνη την εποχή να κάνουμε το μπάσκετ το πρώτο άθλημα στην Ελλάδα. Έχει μπει στο πετσί του κάθε Έλληνα. Ο κόσμος αγαπάει το μπάσκετ και από τότε και από τώρα. Μετά από εμάς είχαμε επίσης σημαντικές επιτυχίες».

 

Για την κοινωνική δράση που θα «τρέξουν» σε συνεργασία με τη ΔΕΗ: «Εγώ χαίρομαι πάρα πολύ που θα συμμετέχω σε αυτό το κοινωνικό έργο. Το μπάσκετ είναι άθλημα ομαδικό και οι ομάδες, στο μπάσκετ και στη ζωή, απαρτίζονται απ’ όλους μας και χωρίς διακρίσεις και χαρακτηρισμούς. Πιστεύω ότι όσοι έρθουν να στηρίξουν τη Εθνική ομάδα στις 3 Ιουλίου θα απολαύσουν πραγματικά ένα μοναδικό και όμορφο θέαμα. Με τη σειρά μου εγώ περιμένω με μεγάλη χαρά αυτό το event και θέλω να ευχαριστήσω τη ΔΕΗ και την Ομοσπονδία για την πρόσκληση και αυτό το μεγάλο event. Είναι πολύ σημαντικό».

 

Για το ότι ο ίδιος ταιριάζει απόλυτα με τον Βασίλη Σπανούλη όσον αφορά την επαγγελματικότητα: «Στον Βασίλη και όλα τα παιδιά τους δώσαμε το ερέθισμα στην εποχή μας, δείξαμε σε αυτά τα παιδιά τον δρόμο. Όχι μόνο το δρόμο της νίκης, αλλά του επαγγελματισμού, ότι πρέπει να δώσεις όλη την ψυχή σου, να αγαπάς αυτό που κάνεις για την ομάδα σου και τη χώρα σου. Μόνο έτσι θα έχεις ένα σωστό αποτέλεσμα. Πιστεύω φέραμε τον επαγγελματισμό και τα παιδιά σήμερα είναι πλέον επαγγελματίες με όλη τη σημασία της λέξης. Ο επαγγελματίας πρέπει να προσέχει τον εαυτό του για να δώσει πράγματα στην ομάδα του».

 

Για το ότι είχε σκληρό πρόσωπο ως αθλητής, αλλά τα τελευταία χρόνια δείχνει και αρκετά ευαίσθητος: «Πάντα ήμουν ευαίσθητος. Εκείνη την εποχή με ρωτούσαν “γιατί δεν γελάς;”. Όταν παίζεις σκοπός είναι η νίκη και πρέπει να είσαι σοβαρός. Μετά τον αγώνα ήμουν μέσα σε όλα, στον χαβαλέ, στα πάντα».

 

Ο Βαγγέλης Λιόλιος είπε:

 

Για την Εθνική ομάδα: «Η εθνική ομάδα έχει τη θετική ενέργεια όλων μας και η Εθνική αυτό χρειάζεται. Αγωνιστικά δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε, ελπίζουμε για το καλύτερο. Το ότι ο Βασίλης είναι μαχητής είναι γεγονός, αλλά νομίζω ότι η Εθνική ομάδα όταν πετύχαινε το έκανε επειδή είχε ανθρώπους που πίστευαν. Πίστευαν ότι θα κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν για τη χώρα τους και είχε ανθρώπους όπως ο Νίκος Γκάλης, ο οποίος κάνει υπερβάσεις».

 

Για τον ενθουσιασμό του κόσμου: «Το γήπεδο έχει μια όμορφη εικόνα, γιατί το μπάσκετ πια είναι ένα θέαμα, μια απόλαυση, μια διασκέδαση για πάρα πολλούς. Η Εθνική, όμως, είναι κάτι άλλο. Εγώ θέλω να ζήσουμε μια στιγμή. Θυμάμαι πάρα πολύ έντονα τον τελικό του 1987, το τι γινόταν στο γήπεδο. Δεν ήταν απλά γεμάτο, ήταν παντού, “ κρεμόντουσαν”. Θα ήθελα να ζήσουμε κάτι ανάλογο την 7η Ιουλίου. Θα είμαστε όλοι μαζί εκεί και θα είναι μαζί μας όλοι οι άνθρωποι του 1987, αυτοί που οδήγησαν και έφεραν το ελληνικό μπάσκετ στα ουράνια».

 

Για τις κοινωνικές δράσεις της ΕΟΚ στο Προολυμπιακό Τουρνουά: «Με τον Νίκο έχουμε μια πολύ στενή συνεργασία. Πέρα από μεγάλος αθλητής, έχει αναλάβει και έναν άλλο ρόλο. Το μπάσκετ δίνει ευκαιρίες σε όλους, που μπαίνει μες στην κοινωνία. Το μπάσκετ, η Εθνική ομάδα και όλες οι δραστηριότητές του μπάσκετ είναι αυτές οι οποίες ενώνουν τους ανθρώπους σε ίση βάση και χωρίς να έχουμε προκαταλήψεις για κανέναν. Στην εκδήλωση στις 3 Ιουλίου, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, θα είναι πρεσβευτής ο Νίκος Γκάλης και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό. Και στις 4 Ιουλίου, που θα έχουμε μια εκδήλωση για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης, το οποίο γίνεται για πρώτη φορά σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφικών και με την υποστήριξη της FIBA. Με τι δράσεις αυτές δείχνουμε ότι το μπάσκετ και ο μεγαλύτερος πρεσβευτής του ευρωπαϊκού και παγκοσμίου μπάσκετ απ’ την Ελλάδα, ο Νίκος Γκάλης, είναι αυτός που δείχνει τον δρόμο προς όλους μας. Θέλω να τον ευχαριστήσω πάρα πολύ για τη συμμετοχή του, τη προσφορά του και τον δρόμο που μας δείχνει. Μας έδειξε τον δρόμο των επιτυχιών του ελληνικού μπάσκετ, τον δρόμο του επαγγελματισμού σε χρόνια που δεν υπήρχε, τώρα μας δείχνει και τον δρόμο της κοινωνικής ευαισθησίας και του ρόλου που πρέπει να διαδραματίσει ο ελληνικός αθλητισμός και το ελληνικό μπάσκετ για την επόμενη γενιά».

 

Για την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Όλοι μαζί. Τους θέλουμε όλους στις 3 Ιουλίου να δώσουν “φτερά” στην ελληνική ομάδα. Μπροστάρης σε όλους αυτούς που θα είμαστε μαζί θα είναι ο Νίκος Γκάλης. Είναι μπροστάρης σε αυτήν τη νέα εθνική προσπάθεια».

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

20.7.20248:24 μμ

  Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός των ΗΠΑ σε δηλώσεις του μερικές μέρες πριν το Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ του Παρισιού, τόνισε πως έχει μιλήσει αρκετά στους παίκτες του για την πρώτη θέση, ζητώντας τους να πάρουν το χρυσό μετάλλιο.   Για τις

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

20.7.20242:29 μμ

    Δύο χρυσοί Ολυμπιονίκες, ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους και ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος, αναχώρησαν σήμερα από την Αθήνα για το Παρίσι ώστε να κάνουν το τελευταίο κομμάτι της προετοιμασίας τους στη γαλλική πόλη, λίγο πριν ξεκινήσουν οι

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

19.7.20247:00 μμ

  Αναχωρεί σήμερα για την πόλη Σατορού της Γαλλίας, η Ελληνική Αποστολή Σκοποβολής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες “Παρίσι 2024”.   Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο του Σατορού, στο κέντρο της Γαλλίας, 232 χιλ. νότια του Παρισιού. Το αγωνιστικό

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

19.7.20245:45 μμ

  Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στους ημιτελικούς του τουρνουά της κατηγορίας ATP 250 που διεξάγεται στο Γκστάαντ της Ελβετίας.   Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αντιμετώπισε σήμερα (19/7) τον Ιταλό Φάμπιο Φονίνι, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης της διοργάνωσης, και επικράτησε

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

18.7.20248:45 μμ

  Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, παρέδωσε την ελληνική σημαία στην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η οποία μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα είναι οι σημαιοφόροι της Ελλάδας στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024.   Ο κ.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

18.7.20246:30 μμ

  Η Μπόρατς Μπάνια Λούκα από την Βοσνία Ερζεγοβίνη θα είναι ο πρώτος αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον δρόμο για το όνειρο της συμμετοχής στο League Stage του Champions League.   Το πρώτο παιχνίδι των πρωταθλητών Ελλάδας για τον δεύτερο προκριματικό

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή