Αρχική / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Άρης: Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση στην Περιφέρεια για το νέο γήπεδο

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

05/11/20211:51 μμ

Άρης: Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση στην Περιφέρεια για το νέο γήπεδο

Μέσα σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η συνάντηση των ανθρώπων του Άρη με θεσμικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, με βασικό θέμα το νέο γήπεδο των κιτρίνων.

Άρης: Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση στην Περιφέρεια για το νέο γήπεδο

Γράφει THESSNEWS-DESK

Μέσα σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η συνάντηση των ανθρώπων του Άρη με θεσμικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, με βασικό θέμα το νέο γήπεδο των κιτρίνων.

Από πλευράς κιτρίνων παρόντες ήταν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Θόδωρος Καρυπίδης, και ο πρόεδρος του Α.Σ. Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης.

Όσον αφορά τους φορείς της πόλης, το «παρών» έδωσαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Πέτρος Λεκάκης και ο αρχιτέκτονας, Τάκης Δούμας.

Το θέμα της συζήτησης ήταν τα πρώτα βήματα, προκειμένου να «μπει στις ράγες» το μεγαλόπνοο έργο.

 

 

Τζιτζικώστας: «Θα δημιουργηθεί μνημόνιο συνεργασίας»

 

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, τόνισε μετά τη συνάντηση: «Συμφωνήσαμε ότι όλοι… συμφωνούμε ώστε να προχωρήσει αυτό το πρότζεκτ, όπως το επεξεργαστήκαμε το προηγούμενο διάστημα και όπως έχει παρουσιαστεί. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα αναλάβει το κόστος της ανάπλασης στην περιοχή που βρίσκεται σήμερα το γήπεδο του ΑΡΗ, όπως και την ανάπλαση και την δημιουργία των δημόσιων υποδομών στην έκταση που θα κατασκευαστεί το νέο γήπεδο.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στον οποίο ανήκει η σημερινή περιοχή του γηπέδου και ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη στον οποίο ανήκει η περιοχή που θα πάει το νέο γήπεδο, συμφωνούν απόλυτα στους βασικούς άξονες που θέσαμε από την πρώτη στιγμή. Είναι ένα πολύ σημαντικό πρότζεκτ, το οποίο δεν θα αναβαθμίσει μόνο τις αθλητικές υποδομές μιας ομάδας της πόλης μας, αλλά ουσιαστικά την ποιότητα ζωής.

Στο μεν σημείο της Θεσσαλονίκης που θα φύγει το γήπεδο, θα δημιουργηθεί μια έκταση πράσινου για τους πολίτες, με χώρους στάθμευσης και ουσιαστικά μια αναβάθμιση για την περιοχή. Στον χώρο που θα πάει το γήπεδο, θα διαμορφωθεί ένας χώρος που θα αναπτυχθούν κατοικίες, εμπορικές χρήσεις, πάρκο και άλλα, μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη.

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία, είναι πρώτον ότι θα δημιουργηθεί ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων ώστε να τρέξει γρήγορα το πρότζεκτ και να μην έχουμε καθυστερήσεις. Δεύτερον, θα δημιουργηθεί μια ομάδα από εκπροσώπους κάθε φορέα και του ΑΡΗ, προκειμένου να παρακολουθείτε η εξέλιξη των εργασιων. Τρίτον και επίσης σημαντικό, ξεκινούν οι μελέτες, που υπολογίζουμε να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου. Θέλουμε από την κυβέρνηση να έχει ολοκληρώσει την διαδικασία ανταλλαγής των οικοπέδων, ώστε να μπει σε τροχιά υλοποίησης αυτό το πολύ σημαντικό πρότζεκτ».

 

 

Αρβανίτης: «Πολλή δουλειά και λίγα λόγια»

 

Ο πρόεδρος του Α.Σ. Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, υπογράμμισε: «Να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους για την στήριξη στην ιδέα που είχε ο Ερασιτέχνης σχετικά με την διπλή ανάπλαση της περιοχής Χαριλάου και την μετεγκατάσταση του γηπέδου μας. Προτείναμε και έγινε δεκτό να υπογραφεί ένα μνημονιο συναντίληψης όπου θα διαχωριστεί η αρμοδιότητα κάθε φορέα. Θα υπάρχουν εκπρόσωποι μας ώστε να τρέχουν με διαδικασία fast track όλες τις διαδικασίες. Από δω και πέρα πολλή δουλειά και λίγα λόγια».

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

15.4.20247:15 μμ

  Η Μπριζ απέκτησε το μικρό, αλλά σημαντικό, πλεονέκτημα πρόκρισης στους 4 του Conference League, καθώς στον πρώτο προημιτελικό επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟΚ στο Βέλγιο και ετοιμάζεται για το ταξίδι στη Θεσσαλονίκη έχοντας και την συμπαράσταση 1000 οπαδών της.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

15.4.20243:24 μμ

  «Οι σκέψεις μας σήμερα, όπως πάντα, είναι με όλους όσους επλήγησαν από την τραγωδία στο Χίλσμπορο και τους 97 φιλάθλους που δεν θα ξεχαστούν ποτέ. Δεν θα περπατήσεις ποτέ μόνος σου.» Είναι το μήνυμα της Λίβερπουλ σήμερα (15/4) στα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

15.4.20241:29 μμ

  Η ΠΑΕ Άρης απάντησε επίσημα στην ΕΠΟ επιμένοντας ότι οφείλει να πράξει τα δέοντα για την ετοιμότητα του Πανθεσσαλικού Σταδίου για τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας και πρότεινε – ως εναλλακτική επιλογή – το «Κλ. Βικελίδης».  

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

15.4.202412:07 μμ

  Η Ρεάλ Μαδρίτης ψάχνει για τον διάδοχο του 33χρονου, πλέον, Ντάνι Καρβαχάλ στο δεξί άκρο της άμυνάς της και σύμφωνα με ρεπορτάζ της αθλητικής εφημερίδας της Μαδρίτης «AS» ο Κάρλο Αντσελότι έχει εισηγηθεί την απόκτηση του Τζέρεμι Φρίμπονγκ από

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

15.4.202410:05 πμ

    Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Παναγιώτα Κούζιλου, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πυγμαχίας νέων που διεξήχθη στην Κροατία. Πιο συγκεκριμένα, η νεαρή πρωταθλήτρια των 57 κιλών αγωνίστηκε με την Κροάτισσα Λάνα Πλιούσιτς στον τελικό και κατάφερε να επικρατήσει

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

15.4.20249:39 πμ

  Το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τη Basket League ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας.     Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις: 12:00 COSMOTE SPORT 7 HD Φακούντο Ντίας Ακόστα – Ντανιέλ Ρινκόν Βαρκελώνη 14:00 COSMOTE

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή