Αντιοξειδωτική σαλάτα!

ΓΕΥΣΗ 31.3.2021 | 21:24 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Αντιοξειδωτική σαλάτα!

THESSNEWS-DESK

Η Σαλάτα που τα έχει… όλα! Λαχανικά, ξηρούς καρπούς και dressing. Για εσάς που προσέχετε και θέλετε κάτι θρεπτικό και υγιεινό, αυτή η συνταγή είναι η ιδανική για εσάς!

Δείτε τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη:

Συστατικά

Για τη σαλάτα

300 γρ. μπουκετάκια μπρόκολου

100 γρ. λαχανάκια βρυξελλών

200 γρ. κόκκινο λάχανο

2 καρότα

1 πιπεριά κίτρινη

 1 πιπεριά κόκκινη

1 πιπεριά πράσινη

250 γρ. σπανάκι baby

100 γρ. αμύγδαλα

1 κ.σ. ηλιόσπορος

Για το dressing

1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο

50 γρ. ελαιόλαδο

χυμό από 1 λεμόνι

60 γρ. μουστάρδα wholegrain

1 κ.σ. μέλι

αλάτι

πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη σαλάτα

-Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βράζουμε τα μπουκετάκια μπρόκολου και τα λαχανάκια βρυξελλών σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 5 λεπτά.

-Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και κρυώνουμε σε κρύο τρεχούμενο νερό. Στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

-Ψιλοκόβουμε το λάχανο, τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη και κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια 1εκ. Τα βάζουμε και αυτά στο μπολ.

-Προσθέτουμε το σπανάκι στο μπολ και ανακατεύουμε ελαφρά με τα χέρια μας τα λαχανικά.

-Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα και τον ηλιόσπορο για 1-2 λεπτά.

-Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

-Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ.

Για το dressing

-Τρίβουμε το τζίντζερ σε ένα μπολ.

-Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

-Ανακατεύουμε τη σαλάτα με το dressing.

-Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.

 

 

Φωτογραφία από Karolina Grabowska από το Pixabay

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω