Πώς να φτιάξετε κριθαρότο σε 15 μόνο λεπτά!

ΓΕΥΣΗ 18.8.2018 | 15:30 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Πώς να φτιάξετε κριθαρότο σε 15 μόνο λεπτά!

THESSNEWS-DESK

Επιστρέφετε κουρασμένοι από τη δουλειά και δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε;

Το Κριθαρότο είναι μια εύκολη λύση για γρήγορο και νόστιμο φαγητό.

Δείτε τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη:

Συστατικά

3 κ.σ. ελαιόλαδο

μισό κρεμμύδι

μια μικρή σκελίδα σκόρδο

150 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια

λίγα μανιτάρια σε φέτες

λίγη πανσέτα ή καπνιστή γαλοπούλα

300 γρ. κριθαράκι μέτριο

125 ml κρασί λευκό

χυμός από μισό λεμόνι

500 γρ. ζωμό κοτόπουλο ζεστό

100 ml γάλα 3,5% λιπαρά ζεστό

πιπέρι

παρμεζάνα ή άλλα τριμμένα τυριά ή τυρί κρέμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Πιο γρήγορο και από το να παραγγείλετε πίτσα…

Έχετε τα υλικά έτοιμα για να μην χάνετε χρόνο..

Ρίχνουμε 3 κ.σ. λάδι σε μια κατσαρολίτσα, σε χαμηλή φωτιά, και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τα μπουκετάκια από το μπρόκολο μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πανσέτα κομμένη σε κύβους. Σοτάρουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.

Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε καλά ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας με την κουτάλα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, ρίχνουμε και τον ζωμό και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 5-6 λεπτά και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα.

Τσεκάρουμε να δούμε αν έχει βράσει το ζυμαρικό και τα υγρά να έχουν απορροφηθεί. Πρέπει να είναι "al dente".

Τρίβουμε λίγο πιπέρι και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε σκεπασμένο 2-3 λεπτά πριν σερβίρουμε με παρμεζάνα τριμμένη ή τυρί κρέμα.

Tip

Μπορείτε να το αφήσετε μερικά λεπτά για να είναι πιο "μαγειρεμένο" το φαγητό..

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω