«Γέμισε» με... πασαλάκια ο δήμος Θεσσαλονίκης κεντρικούς δρόμους-Δείτε τα σημεία (ΦΩΤΟ)

THESSCITY 14.8.2018 | 14:45 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

«Γέμισε» με... πασαλάκια ο δήμος Θεσσαλονίκης κεντρικούς δρόμους-Δείτε τα σημεία (ΦΩΤΟ)

THESSNEWS-DESK

Σε παρεμβάσεις ώστε να επιτύχει καλύτερη και πιο βιώσιμη αστική κινητικότητα προχώρησε τις τελευταίες ημέρες ο δήμος Θεσσαλονίκης σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης.

Οι παρεμβάσεις που χρηματοδοτούνται από τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και ολοκληρώθηκαν πριν λίγες μέρες προέβλεπαν αρχικά την εφαρμογή του μέτρου του διαχωρισμού των δύο αντιθέτων κατευθύνσεων κυκλοφορίας στην οδό Αντιγονιδών και στο τμήμα της οδού Ιασωνίδου, από την οδό Εγνατία έως την οδό Αρριανού.

Για το διαχωρισμό των λωρίδων κυκλοφορίας, το συνεργείο οδικής σήμανσης του Δήμου τοποθέτησε ελαστικά κράσπεδα και ανακλαστικούς εύκαμπτους οριοδείκτες, προκειμένου να αποτραπεί η παράνομη στάθμευση των οχημάτων σε διπλή σειρά και να αποκατασταθεί η συνεχής και ασφαλής ροή της κυκλοφορίας και κυρίως των διερχόμενων αστικών και τουριστικών λεωφορείων (στην οδό Αντιγονιδών). Η κίνηση των πεζών διοχετεύεται μέσω των υφιστάμενων διαβάσεων.

Παράλληλα, δημιουργήθηκαν νέες θέσεις αποκλειστικής στάθμευσης δικύκλων στον κόμβο Ιασωνίδου – Εγνατία και Π.Π. Γερμανού – Εγνατία, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το έντονο φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης των δικύκλων επί των πεζοδρομίων που δυσχεραίνει την ομαλή διέλευση των πεζών και να βελτιωθεί η εμπορική και τουριστική δραστηριότητα της περιοχής.

Τέλος, στο πλαίσιο της βελτίωσης του επιπέδου εξυπηρέτησης της αστικής συγκοινωνίας, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 12 Αυγούστου το μέτρο του διαχωρισμού της λεωφορειολωρίδας από την υπόλοιπη κυκλοφορία, και στις δύο πλευρές της Λεωφόρου Στρατού, με την τοποθέτηση ανακλαστικών εύκαμπτων οριοδεικτών κατά μήκος της λεωφορειογραμμής.

Στόχος του μέτρου αυτού είναι η αποτροπή της παράνομης στάθμευσης εντός της λεωφορειολωρίδας, προκειμένου τα αστικά λεωφορεία να κινούνται απρόσκοπτα και με μεγαλύτερες ταχύτητες και συνεπακόλουθα να φτάνουν με μεγαλύτερη ακρίβεια και συχνότητα στον προορισμό τους.

Οι επόμενες ανάλογες παρεμβάσεις αφορούν στο διαχωρισμό των δύο αντίθετων κατευθύνσεων κυκλοφορίας στις οδούς Μ. Μπότσαρη, Π. Συνδίκα και Γρ. Λαμπράκη.

Αναλυτικά οι παρεμβάσεις:

Τοποθέτηση εύκαμπτων οριοδεικτών κατά μήκος της λεωφορειολωρίδας της Λεωφόρου Στρατού και διαχωρισμός της από την υπόλοιπη κυκλοφορία

Επαναδιαγράμμιση της λεωφορειογραμμής και της διπλής διαχωριστικής γραμμής

Διαχωρισμός της λεωφορειολωρίδας με εύκαμπτους οριοδείκτες ύψους 45 εκ. και αποτροπή της παράνομης στάθμευσης.

Τοποθέτηση εύκαμπτων οριοδεικτών & ελαστικών διαχωριστών κυκλοφορίας στην οδό Αντιγονιδών (Εγνατία – πλ. Αντιγονιδών)

Οδός Αντιγονιδών με Πλ. Αντιγονιδών. Διάβαση πεζών.

Οδός Αντιγονιδών με Εγνατία. Διάβαση πεζών.

Οδός Αντιγονιδών με Εγνατία. Διαχωρισμός των δύο κατευθύνσεων με ελαστικά κράσπεδα και εύκαμπτους οριοδείκτες. Αποτροπή παράνομης στάθμευσης με τοποθέτηση εύκαμπτων οριοδεικτών στις γωνίες.

Τοποθέτηση εύκαμπτων οριοδεικτών & ελαστικών διαχωριστών κυκλοφορίας στην οδό Ιασωνίδου (Εγνατία – Αρριανού)

Οδός Ιασωνίδου με Εγνατία. Διαχωρισμός των δύο κατευθύνσεων με ελαστικά κράσπεδα και εύκαμπτους οριοδείκτες. Διαγράμμιση δύο λωρίδων κυκλοφορίας με βέλη κατευθύνσεων στην κάθοδο προς Εγνατία.

Οδός Ιασωνίδου με Εγνατία. Θέσεις στάθμευσης δικύκλων.

Οδός Ιασωνίδου με Εγνατία. Διάβαση πεζών και θέσεις στάθμευσης δικύκλων.

Οδός Ιασωνίδου με Εγνατία. Διάβαση πεζών.

Οδός Π. Π. Γερμανού με Εγνατία. Διευθέτηση κυκλοφορίας. Θέσεις στάθμευσης δικύκλων. Διάβαση πεζών.

Οδός Π. Π. Γερμανού με Εγνατία. Θέσεις στάθμευσης δικύκλων

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω