Ας φτιάξουμε μια χοιρινή λεμονάτη τηγανιά!

ΓΕΥΣΗ 14.8.2018 | 23:31 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ας φτιάξουμε μια χοιρινή λεμονάτη τηγανιά!

THESSNEWS-DESK

Το καλοκαίρι δεν θέλουμε να παιδευόμαστε με δύσκολες συνταγές, αλλά θέλουμε να τρώμε γευστικά και.. γρήγορα.

Αυτό μας προσφέρει μια λεμονάτη τηγανιά, που γίνεται γρήγορα και εύκολα.

Δείτε τη συνταγή του Γιώργου Τσούλη:

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χοιρινή σπάλα κομμένη σε κάβους 8*8εκ.

150ml. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες

1σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη

2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες

200ml. λευκό κρασί

1κ.σ. μουστάρδα απαλή

1κ.γ. ρίγανη ξερή

Χυμό από 2 λεμόνια

1 κύβο ζωμό κοτόπουλο

500ml.νερό

Αλάτι –πιπέρι

Ρύζι για το σερβίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καίμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό καλά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο μέσα στην κατσαρόλα και δίνουμε καλό χρώμα σε όλες στις πλευρές. Μόλις ετοιμαστεί το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς σιγανό και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα καραμελώνουμε καλά για 15'-20' μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρέας, μαγειρεύουμε για 2'-3' και ρίχνουμε το κρασί, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 30' μέχρι να μαλακώσει το κρέαςι.

Σερβίρουμε ζεστό με το ρύζι ή πατάτες φούρνου και το ζουμί από την κατσαρόλα.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω