Καλοκαιρινές γεμιστές πιπεριές με… πλιγούρι!

ΓΕΥΣΗ 9.8.2018 | 23:31 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Καλοκαιρινές γεμιστές πιπεριές με… πλιγούρι!

THESSNEWS-DESK

Δοκιμάστε αυτές τις γεμιστές πιπεριές με πλιγούρι που αποτελούν μια απόλυτα καλοκαιρινή συνταγή, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το πληγούρι είναι από τις πιο θρεπτικές τροφές που υπάρχουν.

Τι θα χρειαστείτε:

4 πιπεριές πράσινες

4 πιπεριές κόκκινες

1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι

1 ½ φλιτζάνι πλιγούρι

2 κουταλιές της σούπας μαύρες σταφίδες

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 ντομάτα

Ι μελιτζάνα

2 κολοκυθάκια

(όλα ψιλοκομμένα)

1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας

½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

½ ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο

Αλάτι

Πιπέρι

Πώς να τις φτιάξετε:

Βάζετε σε ένα τηγάνι το λάδι και σοτάρετε το κουκουνάρι, το κρεμμύδι, τη μελιτζάνα και τα κολοκυθάκια μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.

Βάζετε μετά τη ντομάτα, το χυμό ντομάτας, το σκόρδο, το πλιγούρι, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύετε.

Αν χρειαστεί, θα προσθέσετε και λίγο ζεστό νερό.

Βγάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνετε τις σταφίδες μέσα, το μαϊντανό και τον δυόσμο και τα ανακατεύετε καλά.

Βγάζετε το καπάκι από τις πιπεριές σας, τις αλατοπιπερώνετε και χαράζετε διάσκορπες τρυπούλες.

Προσθέτετε τη γέμιση μέσα στις πιπεριές, τις βάζετε σε ένα ταψάκι και τις καπακώνετε.

Ρίχνετε λίγο λαδάκι, λίγο χυμό ντομάτας και ένα φλυτζάνι νερό.

Ψήνετε στους 180 βαθμούς C για 1 ώρα περίπου.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω