Πινγκ-πονγκ στο Κατηχητικό!

ΑΠΟΨΕΙΣ 5.9.2016 | 22:14 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Πινγκ-πονγκ στο Κατηχητικό!

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ

Αλλάζει από φέτος το μάθημα των Θρησκευτικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Ν.  Φίλη, που ανέφερε ότι θα είναι πλέον «μάθημα γνώσης των θρησκειών και βεβαίως της Ορθοδοξίας».

Αυτό μας έλειπε, να μην επιτρέψεις, κύριε υπουργέ, στα παιδιά μας να μαθαίνουν την Ορθόδοξη πίστη.  Έτσι όμως όπως έγινε η κοινωνία μας, ακόμη και αυτή η απόφαση που υπουργού, που θέλει να εμφανίζεται ότι κάνει τομή στην παιδεία, δεν μας προκαλεί έκπληξη παρά μόνο μελαγχολία.

Άλλαξαν πλέον οι καιροί, άλλαξε η φιλοσοφία των υπουργών, γιατί εμείς μάθαμε να πηγαίνουμε πιτσιρικάδες στην Εκκλησία, να ξυπνάμε από τις 6 το πρωί για να μας επιλέξει ο παπάς να κρατήσουμε τα εξαπτέρυγα. Το θεωρούσαμε πολύ μεγάλη τιμή και ευλογία.

Ο Φίλης λέει «θα πάμε σε επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και θα προχωρήσουμε σε ένα πρόγραμμα αλλαγής του μαθήματος των Θρησκευτικών, ώστε να μην είναι μάθημα ομολογιακό, κατηχητικό αλλά μάθημα γνώσης των θρησκειών και βεβαίως της Ορθοδοξίας και των άλλων θρησκευμάτων, τα οποία   «περιβάλλουν» τη χώρα μας ή θρησκευμάτων οι πιστοί των οποίων κατοικούν στη χώρα μας.

Κανένας δεν είναι αρνητικός στο να μπορεί να επιλέξει ο άνθρωπος τη θρησκεία που τον καλύπτει, αλλά εδώ στην Ελλάδα είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να κάνει η Κυβέρνηση είναι να ενημερώνει σχετικά με το τι σημαίνει Ορθοδοξία και όχι να τη βάλει στο ίδιο σημείο σκέψης για τον μαθητή.

Πολύ σωστά, να πιστεύει ο καθένας ό,τι θέλει, αλλά το Ελληνόπουλο, αυτό από το οποίο περιμένουμε να σηκώσει στις πλάτες του την «καταστραμμένη» από τις δικές μας γενιές Ελλάδα, πρέπει να είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, αφού τείνει να μας σκεπάσει όλους το «μουσουλμανικό τόξο» και η μοναδική όαση ορθοδοξίας στην περιοχή είναι η Ελλάδα και η θρησκεία της.

Με όλο το σεβασμό στις άλλες θρησκείες, με το μότο «ο καθένας πιστεύει ό,τι θέλει», εγώ πιστεύω ότι η γενιά μου όταν ακούει και διαβάζει όλα αυτά, κύριε υπουργέ, τρελαίνεται!
Εμείς μάθαμε να πηγαίνουμε στο Κατηχητικό για να γίνουμε σωστοί άνθρωποι και αποφύγαμε τα (τότε) σφαιριστήρια, τα τσιγάρα, τα χασίσια και τα ναρκωτικά που ήθελαν να μας πουλήσουν οι έμποροι, που «κατασκήνωναν» έξω από τα σχολεία μας.

Εκεί καταλάβαμε τη σημασία της θρησκείας μας και μαζί με το πινγκ πονγκ που παίξαμε για πρώτη φορά στο Κατηχητικό, πήραμε και τα πρώτα εφόδια για να γίνουμε σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία.

Σκεφτείτε να επαναφέρετε το μάθημα των Θρησκευτικών όπως ήταν και εάν κάποιος μαθητής θέλει να ακολουθήσει άλλη θρησκεία, να έχει την επιλογή αυτή από το σχολείο. Αυτό είναι το πιο δίκαιο και σωστό. Ο Έλληνας είναι Χριστιανός Ορθόδοξος! Τέρμα…

Από το φύλλο της THESSNEWS #17 (03-04/09/2016)

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω