Ο Μπουτάρης έχει ξεφύγει επικίνδυνα...

ΑΠΟΨΕΙΣ 5.9.2016 | 21:55 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ο Μπουτάρης έχει ξεφύγει επικίνδυνα...

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ || [email protected]

Την προηγούμενη Παρασκευή, φίλος σκοπιανός δημοσιογράφος μού τηλεφωνεί γεμάτος διάθεση για κουτσομπολιό: «Για πες, φίλε μου Μακεδόνα,», μου λέει, «τι αντιδράσεις υπάρχουν στη χώρα σου για τις δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη στο Σίτελ; Θα τον φάτε ζωντανό;».

Ο ίδιος (σε αντίθεση με εμάς εδώ) είχε δει τις δηλώσεις του περί «Μακεδονίας» και «Μακεδόνων» και έψαχνε το ρεπορτάζ της επόμενης ημέρας! Περίμενε να του μεταδώσω έναν πανικό, ενδεχομένως μία παραίτηση, σίγουρα μία δυνατή αντιπαράθεση με άφθονα ντεσιμπέλ και επιπτώσεις...

Από το μήνυμά του προέκυψε η αποκάλυψη της εφημερίδας μας στο προηγούμενο φύλλο, με τις απαράδεκτες δηλώσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης... Πλην όμως, η εξέλιξη της υπόθεσης μάλλον απογοήτευσε ακόμη και αυτόν τον φίλο γείτονα!

Ο Μπουτάρης με μία απλή δήλωση είπε ότι οι δηλώσεις του ήταν λάθος και πως όλα έγιναν καλώς καμωμένα! Σαν να μην συνέβη τίποτε... Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έσβησε με δυο-τρεις λέξεις μία κολοσσιαία προσωπική και πολιτική «πατάτα» με απίστευτες εθνικές διαστάσεις. Ασφαλώς και έχει δικαίωμα να διαθέτει προσωπικές απόψεις που έρχονται σε αντίθεση με το «κοινό αίσθημα»! Ωστόσο, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να οπλίζει με επιχειρήματα και δύναμη την άλλη πλευρά στη διάρκεια μιας εν εξελίξει αντιπαράθεσης.

Όπως μου μετέφερε ο φίλος και συνάδελφος από τα Σκόπια, οι πάντες εκεί θεωρούν δεδομένο ότι έχουν δίκιο στην αντιπαράθεσή τους μαζί μας για το όνομα, αφού «ακόμη και Έλληνες υπουργοί ή ακόμη και  ο ίδιος ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της ελληνικής Μακεδονίας  μάς αποκαλεί με το συνταγματικό μας όνομα»...

Άντε πάλεψε τους...

Από το φύλλο της THESSNEWS #17 (03-04/09/2016)

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω