Μισθοί Βουλγαρίας θα λέμε και θα κλαίμε…

ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ 7.6.2018 | 18:49 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Μισθοί Βουλγαρίας θα λέμε και θα κλαίμε…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ || [email protected]

Η μερική απασχόληση ξεπέρασε το 30% επί της συνολικής απασχόλησης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της απασχόλησης, τα οποία δημοσίευσε ο ΕΦΚΑ για τον μήνα Νοέμβριο του 2017.

Του Δημήτρη Διαμαντίδη

 

 

629.187 είναι μερικώς απασχολούμενοι σε σύνολο 2.071.338 μισθωτών και πρόκειται για το μεγαλύτερο πλήθος, αλλά και το υψηλότερο ποσοστό μερικώς απασχολούμενων από το 2009.

Πολλοί από αυτούς αμείβονται με αποδοχές (μικτός μισθός) των 385 ευρώ/μήνα.
Κοινώς ψίχουλα που δεν επαρκούν ούτε για να… αναπνέεις.

Τι μπορεί να κάνει ένας νέος με αυτές τις αποδοχές;

Να πάρει μία ώρα αρχύτερα την απόφαση να εγκαταλείψει τη χώρα, να μεταβεί σε κάποια άλλη, όπου και πάλι θα εργαστεί σκληρά, αλλά θα αμείβεται καλύτερα.

Κανείς δεν ισχυρίστηκε πως στο εξωτερικό τα πράγματα είναι καλύτερα, αλλά οι μισθοί σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες είναι σε επίπεδα υψηλότερα από την Ελλάδα.

Η διαδικασία της εσωτερικής υποτίμησης καλά εξακολουθεί να κρατεί στην Ελλάδα και βέβαια θα συνεχιστεί, γιατί όσο λαμβάνονται μέτρα συρρίκνωσης των εισοδημάτων (μείωση συντάξεων το 2019 και αφορολογήτου το 2020), τόσο η κρίση θα διαρκεί, ενώ η όποια ανάπτυξη θα έχει αμιγώς υφεσιακά χαρακτηριστικά (στην καθομιλούμενη αναπτυσσόμαστε τρώγοντας τις σάρκες μας) και μεγάλα τμήματα του πληθυσμού θα βυθίζονται στη φτώχεια.

Δυστυχώς το σύνολο του πολιτικού φάσματος είναι τυλιγμένο σε μία «κόλλα χαρτί» από τους δανειστές μας και αδυνατεί να προσφέρει κάποια λύση ελάφρυνσης των βαρών των Ελλήνων.

Μέχρι τουλάχιστον και το έτος 2022 οι ελληνικές κυβερνήσεις θα έχουν καθαρά διαχειριστικό χαρακτήρα, καθώς καλούνται να υλοποιήσουν προδιαγεγραμμένα προγράμματα με σαφείς αριθμητικούς στόχους.

Εάν υπάρχει δυνατότητα αποτελεσματικής επαναδιαπραγμάτευσης;

Πρακτικά καμία.

Τις όποιες ψευδαισθήσεις τις διέλυσε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο η σημερινή κυβέρνηση.

Το τέλος των ψευδαισθήσεων επιφυλάσσει μισθούς Βουλγαρίας και έχει ο Θεός…

 

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #108 (02/06/2018-03/06/2018)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω